P.C.Roberts: Zteč na Trumpa

20. 5. 2017    PaulCraigRoberts
Jako člověk, který do politiky vstoupil z podnikání v nemovitostech a zábavním průmyslu, netušil Donald Trump, v jak hrozivém minovém poli se ocitne, promluví-li o potřebě navázat normální vztahy USA s Ruskem, či zauvažovat o smyslu další existence NATO. Ale stalo se a teď je tedy nový prezident v samém středu tohoto minového pole a ty miny mu jedna po druhé vybuchují pod nohama. A to pod přímým destrukčním řízení amerického vojenskobezpečnostního komplexu, který jak žárlivá a svárlivá kvočna sedí na bilionovém ročním vojenském rozpočtu (“český” bilion= milion milionů, tisíc miliard), určeném pro svou činnost a vyždímaném z nemilosrdně okrádaných amerických daňových poplatníků.


A jakého že to hříchu se to Trump vlastně dopustil? Toho nejzávažnějšího. Tím totiž, že plánoval normalizovat vztahy s „nepřítelem“, vytvořeným vojenskobezpečnostním komplexem jen proto, aby se jím dal tento bilionový vojenský rozpočet ospravedlnit, se představil jako hrozba moci a zisku národně bezpečnostního státu, kterým dnes Amerika je.

Což je důvod, pro který bude Trump buď ohnut až k zemi, anebo bude zbaven úřadu.

Čímž se samozřejmě demokracie v amerických podmínkách prokazuje jako bezmocná. A současně není ve Washingtonu nikoho, kdo by Trumpovi mohl podat pomocnou ruku. Včetně např. mě, protože senát, odkud by ta pomoc mohla přijít, je vlastněn výhradně jen vojenskobezpečnostním komplexem, Wall Streetem a izraelskou lobby. Nikoho, kdo ve vlastnictví těchto tří mocných není, výbor senátu za senátora totiž nepotvrdí.

Trump učinil pokus spojit americký lid s jeho vládou, což bylo posouzeno jako akt zrady na oligarchii, která nyní činí z Trumpa příklad politika, který má na věčné časy odradit všechny budoucí politiky od „líbivých apelů k lidem“, kterých se Trump tak neprozřetelně dopustil.

Vybral a přeložil Lubomír Man