Upálený v Mnichově chtěl probudit voliče Merkelové

Josef Mrázek
20. 5. 2017
Když se děje něco, co vnímáme svým celým člověkem jako špatnost, máme pocit, že něco se musí udělat. Občas se vyskytne někdo tak zásadní, jako třeba Jan Palach, a rozhodne se podtrhnout své poselství tím, že se upálí. Jeho čin byl, a někdy ještě je, vykládán jako protest proti okupaci, ale tak jednoduché to nebylo. Myslím, že chápal, že nemůže dosáhnout toho, aby ti vojáci a tanky nebyly, ale chtěl vyzvat své spoluobčany, aby neopuštěli ty dobré myšlenky, které rok 1968 přinesl. 


Tedy dobré, určitě se neupálil pro blaho kapitalizmu. A byl před ním Hus a po něm další pochodně a vždy to byli ušlechtilí lidé, nikdo se neupálil pro blaho obchodu a zlodějen. A do té řady zoufajících si nad tím, jak se lidé nechávají zmanipulovat, přibyl teď muž z Mnichova.

Je možné, že Němce, jako národ, trochu hryže svědomí, že si kdysi zvolili Hitlera a strpěli, aby rozpoutal světovou válku, rozvinul holokaust a provozoval další svinstva a do Berlína ho zahnali až Rusové za cenu velkých obětí. Takto narušeni, Němci vnímají jako záslužné poslouchat obratné řečičky Merkelové a nevšimli si, že opakují stejnou a ještě horší chybu. Tato osoba je krajně nebezpečná tím, že svým jednáním přivolává smrtonosnou válku a kdyby ji Evropa přežila, tak by zanikly její národy a kultura pod náporem migrantů. To je dojnásobná vražda. Ten muž v Mnichově měl rozhodně závažnější důvod pro varování národa, než Palach. A jeho výzva se týká i nás.

Je to výzva, abychom své kroky dali do nového pořadí, protože proti některým věcem budeme moci zakročit jen tehdy, když předtím nezanikneme.

Proto je nutné především brzdit válečné štvaní. Nesmíme dovolit, aby se naši vojáci zúčastnili provokací v Pobaltí, musíme to odmítnout a při troše štěstí nás z NATO vyloučí. Naše bezpečnost by se tím velmi zlepšila. Měli bychom také odmítnout omezování obchodu s Ruskem s poukazem na to, že to není možné řádně zdůvodnit. Chceme obchodovat, nechceme válčit.

Musíme také radikálně odmítnout jakékoliv příjmání nelegálních migrantů. To jsou všichni, kteří nemají doklady a všichni, kteří jsou schopni udržet lopatu, pušku a nůž. Ty je třeba poslat zpátky, aby se starali o své rodiny. Také toto je nutné sdělit EU za doprovodu žádosti, aby se ihned zajistilo uzavření shengenského prostoru. Po odmítnutí vyhlásit povinnou účast našich mužů při práci na uzavírání hranic a jejich střežení. Je možné, že bychom byli z EU vyloučeni, ale to by nebyla tak velká škoda, protože stát se členem prvorychlostní Evropy by bylo spojeno s nepřijatelnou ztrátou zbytku suverenity. Připojení k euru je při na dlouho zkaženém poměru směnného kurzu ke kurzu stejné kupní síly a velmi nízké ceně práce krajně nevýhodné.

Úkoly, které před námi stojí, zvýrazňují slabiny našich politických subjektů. Babišovo Ano má ministra války a ne obrany, to je moc špatné. Sobotka je spolehlivý jen jako škůdce, je pravý opak Orbána, nejvíce ve své servilnosti k Bruselu. Mluví o potřebě hlásit se k západu, čímž schvaluje naši pozici vykořisťované kolonie. Udělal z opory většiny obyvatelstva nevolitelnou stranu. Zbavil se Zimoly, ale také voličů. Komunisty by teď volili mnozí, ale nechovají se jako komunisté. Okamura neumí spolupracovat a sám není tak dobrý, jak by bylo třeba. Vítová (ANS) vypadá slibně, ale do voleb nestihne vystoupit ze stínu. Tato Aliance by jednou mohla nahradit ČSSD. Lidovci se starosty by zasluhovali vypadnout, nejsou ani moc lidoví ani křesťanští a škody už udělali dost. Fiala a Kalousek jsou žalostně falešní. V ODS je také Klaus mladší, ale nehodí se tam.

Začněme tím, že budeme trvat na odmítnutí účasti našich vojáků v Pobaltí a zejména jejich svěření pod velení Wehrmachtu.