Příprava chemického útoku v Sýrii: raketový torpédoborec USA vyplul na moře a z márnice v Idlibu zmizela těla 23 dětí

3. 5. 2017   zdroj
Jak informovala Russkaja vesna, v syrské provincii Idlib se připravuje další provokace s chemickými zbraněmi. Sdělíme trochu podrobněji, co se nám podařilo zjistit. Zdá se, že setkání americké velvyslankyně při OSN Nikki Haleyové s hlavou Syrské civilní obrany (tytéž Bílé přilby) Raedem Salehemem nebyla zbytečná. Dnes se v sociálních sítích Twitter a Facebook objevily desítky zpráv o tom, že teroristé (s největší pravděpodobností ze skupiny Tahrir al-Sham) spolu s Bílými přilbami a profesionálním filmovým štábem televizního kanálu Al Jazeera připravují další provokaci s použitím otravných látek, aby mohl být Asad znovu obviněn ze zločinů proti lidskosti.

Krádež těl dětí z márnice a íránské zdroje

První zprávy na toto téma se objevily už 30. dubna v íránské informační agentuře Fars News. V článku, publikovaném na internetové stránce, se uvádělo, že Bílé přilby přivezly skupinu dětí do města Ariha (provincie Idlib) za účelem jejich použití jako další “posvátné oběti” v inscenovaném videu s důsledky chemického útoku. 1.května se už v sociálních sítích objevily zprávy, že tento zločinný čin se bude konat v Sarakíbu, což je 18 kilometrů severovýchodně od Ariha.

Téměř okamžitě poté bylo oznámeno, že Bílé přilby ukradly 23 těl mrtvých dětí z márnice města Idlib, aby se neopakovaly minulé chyby, kdy na videu z Chán Šajchúnu údajně zabitá dívka náhle otevřela oči. Bílé přilby zákonitě předpokládají, že s mrtvými dětmi by se takové trapasy neměly stát

Natáčení “chemického útoku” a raketový torpédoborec USA

A nakonec zcela nedávno několik místních občanů Sarakíbu, kteří nepodporují teroristické skupiny tzv. “opozice”, oznámilo, že v jedné z městských čtvrtí teroristé vyhnali lidi a že Bílé přilby dopravily na toto místo děti. Pak do čtvrti dorazila snímací skupina s profesionálním vybavením, místo natáčení bylo obklíčeno teroristy.

Očití svědkové oznámili, že z území “snímání” se k obloze zvedl hustý černý dým, nejpravděpodobněji z hořících pneumatik, a po několika minutách do této oblasti postupně zajelo několik vozidel rychlé lékařské pomoci a požární ochrany, které teroristé volně propustili.

Svědci tvrdí, že záběry se prováděly z různých úhlů záběru, včetně použití bezpilotních prostředků. Podle doslechu se snímací skupina skládala z profesionálních pracovníků kanálu Al Jazeera.

Podobné provokace jsou plánovány i ve městě Ariha, v pondělí tam byly také zpozorovány Bílé přilby.

Podle tvrzení zdroje v syrské rozvědce bylo video již natočeno, ale teroristé se chystají jej zveřejnit za 10-15 dnů. Pravděpodobně se čeká na vhodnou příležitost k vytvoření maximální odezvy ve světě.

Poznamenejme, že v Rudém moři nyní probíhá námořní cvičení Eagle Salute, jehož se účastní americký raketový torpédoborec “Trakstan”, který je připraven splnit při první příležitosti rozkaz vedení USA a “potrestat Asada za použití chemických zbraní”.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová