A co na to Romancovová, Jakub Janda a Taskforce EU pro boj proti Fake News?

CNN lži

– vlk –
29.6.2017 Kosa zostra čili vlkovobloguje.wordpress.com

Boj proti Fake News je dnes velkým tématem informačního mainstreamu. Alternativa je podle nich, v lepším případě hřištěm grafomanů a bláznů v  tom horším a  nebezpečnějším pak platformou, kde se pomocí mixu vyslovených lží, polopravd a informací vytržených z kontextu snaží nepřátelé demokracie zničit náš politický systém a  zavést tady diktátorskou tyranii. Podle svého gusta. Prostě zničit naše hodnoty. Abych citoval takového Jandu.

Proto Brusel vytvořil speciální sekci boje s podvratnou propagandou a  totéž máme už nějaký čásek i v České republice – ministerstvo jediné správné pravdy, vedené paní Romancovovou. Ale nejsou to jenom oni. Různých iniciativních bojovníků proti dezinformacím a Fake News na národní i mezinárodní úrovni je jako naseto.

Bedlivě sledují a kontrolují alternativu a  kdykoli cosi vyšťourají jsou evidentně happy a  berou to jako potvrzení své šmírácké existence.

Na rozdíl od těchhle bystrovokých a  dlouhouchých nemám čas na šmírování a  s  výstupy jejich odpovědné práce se setkávám jen výjimečně, ale když ano, pak to stojí za to! A  s  gustem ty bojovníky proti Fake News odprezentuji na Kose, protože si to publicitu zaslouží. Aby běžný člověk věděl, co ti, kteří ho údajně chrání jsou všechno schopni vyvést.

Když začínala ta bruselská jednotka, předvedla se věru v oslnivé světle, takže z  toho byl tento článeček:

Evropská bojová jednotka proti kremelské propagandě v akci.

České Janě z  Arcu, pardon od počítače, jménem Romancovová, jsem se pak věnoval před pár dny v  tomto sloupku

Cena zlaté záchodové štětky pro Rosího nebo/a paní Romancovovou?

Nejde mi o reminiscenci ani o rekriminaci, nýbrž o  to, že ti, co takzvaně bojují proti dezinformaci si s  pravdou, minimálně sem tam, zrovna moc hlavu nelámou. A  to je jednak trapas a  jednak faul, jakkoli mají pravdu tom, že na alternativě je prost spousta totálních blbin a  naprosto závádějících žvástů. Tak jako ostatně na celém internetu. Proč by na tom alternativní zpravodajství mělo být jinak?

Ale jim se to prostě hodí do krámu a  odůvodňuje to jejich ekonomickou existenci. A  navíc – je to naprosto pohodlný a univerzální bič na jakýkoli nepohodlný názor! Kdykoli použitelný. A kdykoli přijde řeč na alternativní media, slyšíme unisono – jejich informace jsou, minimálně nekvalitní, protože nedodržují nejzákladnější novinářské postupy. Například ověřování informace nejméně ze dvou nezávislých zdrojů, přejímají lehkověrně a  neopatrně laciné senzace, které nelze ověřit a  vůbec hrají si na novináře a  při tom jsou parodií tohoto řemesla.

Kosa není novinářský produkt. Je to můj soukromý blog. Nyní ještě daleko soukromější než třeba před půl rokem. Nebudu a nemusím to rozvádět. Víte sami co mám na mysli. Nicméně snažím se svoje texty dělat poctivě. Pokud uvádím nějaká fakta, zdrojuji. To je pro mne zákon. Sice článek je pak 2x tak dlouhý a píši jej 3x déle, než kdybych si střihl jen úvahu a nechal čtenáře, ať si fundamenty na kterém stojí, v  případě hlubšího zájmu nalezl a ověřil sám, ale prostě věřím na poctivost. A  soudím, že čtenář má právo vědět, že ho primárně neklamu v  základních faktech. Jinak to dělat na Kose nechci a  nebudu.

Přirozeně, že se nemohu vyhnout omylu. Když máte k  dispozici redakci jednoho muže, s omezeným časem, žádnými zdroji, tak omyl přijít musí. I  když jsme si nastavil nějaká vlastní pravidla, tak se to zkrátka sem tam přihodí. A  pak okamžitě vydávám opravu. Ačkoli v takovém případě mne to velmi štve a  svým způsobem ponižuje. Že jsem naletěl, zmýlil se, naběhl si…Nicméně jestliže mám volit mezi neprověřeným sólokaprem pro Kosu, který by proletěl internetem a  poctivou, v mých možnostech ověřenou informací, kdy ztratím exkluzivitu jejím prověřováním, volím druhé řešení. Kosa takhle přišla už o pár prvotřídních informačních článků, které v  čase, kdy je mohla vydat, neměl k  dispozici nikdo jiný.

Naposled se mi to stalo včera ráno. Dostal jsem mail od nicku delkim a  stálo tam následující:

Ahoj Vlku,
posílám ti absolutní novinku, je to staré pár minut.
https://www.youtube.com/watch?v=jdP8TiKY8dE

Jsou to skryté nahrávky a další odhalení, proč CNN celou dobu hraje „ruskou kartu“.
Za projektem stojí James O’Keefe, uznávaný nezávislý novinář co má za sebou několik bezprecedentních odhalení a je velmi uznávaný!!!
http://projectveritas.com/

Vím, že neumíš anglicky, ale tohle je opravdu pecka, to mi věř.
Zatím ahoj, musím s dětmi do školy.

Honza

Případ D.Trump mění titulek stanice CNN na “pojebané zprávy”.

Byl jsem tím mailem chycen dokonale v pozici s  tzv. staženými kalhotami. Mimo domov, na mizerném internetu, s  omezeným datovým objemem, kde je umění se dostat k mailům, natož stahovat nějaké video. A  bez znalosti angličtiny. Takže jsem s  tím nic neudělal.

Ačkoli odpoledne se stejného videa chytly Parlamentní listy z  jejichž článku ohledně předmětného videa vyjímám:

Několikavteřinové video sleduje konverzaci mezi O’Keefem a vlivným producentem CNN Johnem Bonifieldem. Ten přiznává, že CNN nemá žádné důkazy, které by dokazovaly jakékoli Trumpovo pochybení. Mimo jiné konstatuje, že prezidentovo spojení s Ruskem jsou nejspíš jen „kecy“. „Kdyby to byla pravda, už by dávno unikly ven nějaké hmatatelné důkazy. Prezident má nejspíš pravdu, když to všechno považuje za hon na čarodějnice,“ přiznává Bonifield, který v tu chvíli netuší, že je nahráván na kameru.

Jako důvod, proč CNN stále pokračuje v přiživování celé kauzy, uvádí Bonifield vysokou sledovanost. „Naše sledovanost je teď vážně skvělá. Média prostě dělají hlavně byznys. Všechny ty řeči o etice, co se vedou na škole, jsou sice pěkné, ale realita je jiná,“ konstatuje bezelstně producent CNN a dodává, že CNN se samozřejmě chová k Donaldu Trumpovi diametrálně odlišně než k Baracku Obamovi. „Kdybychom postupovali tak nesmlouvavě vůči Obamovi, hodně diváků by mělo pocit, že po něm prostě jdeme.“

Zkrátka na Trumpa je podle vysokého představitele CNN pořádán opravdu účelový hon, který není opřen o  nějaké důkazy. Jen o  snahu současného prezidenta znevěrohodnit a  znemožnit. Protože se prostě, podle názorů těch, co utvářejí veřejné mínění, do Bílého domu nehodí a  nemá tam co dělat, a navíc to ještě generuje skvělou sledovanost!!!!!

Není to jediný malér CNN v  posledních dnech, který se navíc týká Trumpa.

Je to jen asi tři, maximálně čtyři dny, co CNN s  velkým haló odprezentovala článek o propojení dalšího člena Trumova štábu s  Rusy. Tentokráte šlo o Anthonyho Scaramucciho a ruský investiční fondRFPI. Jenže šlo minimálně o polohoax, a  sami Rusové CNN promptně poukázali na řadu omylů. CNN chtěla článek potichu nechat ze svého serveru zmizet. Vše ale mezi tím zaznamenal server BuzzFeed. A všechno pěkně rozmázl. Takže pro vedení CNN vznikl problém – jak nyní reagovat. Nakonec dostali vyhazov, pardon napsali sami rezignační dopis, jednak výkonný redaktor oddělení CNN zabývající se vyšetřováním Trumpa Lex Harris, a autor Thomas Frank a Eric Lichtblau, který upravil materiál.

Kritici práce CNN vidí vrcholné televizní novináře stanice jako partu šašků.

Nevím, jak si kdo představuje tzv. Fake News. Vím ovšem, jak si je chápu já. Pokud někdo zcel a účelově, bez jakéhokoli ověření základních údajů vydá článek o propojení někoho z okolí prezidenta s  nějakou a zejména kvazi nepřátelskou finanční korporací, pak je to pro mne přesně ten případ!

Ale jak nazvat situaci, kdy televizní stanice, která je brána jako etalon seriozní žurnalistiky (!!!) v podstatě vědomě vytváří, bez důkazů, jak konstatuje její čelný funkcionář (!!!!) kampaň proti prezidentovi země? A  v podstatě se snaží vyvolat v konečném důsledku třetí světovou válku?!

Co mi chtějí vyprávět Romancovová, Janda, parta bystrovokých kašpárků v  bruselské Task force a  všichni ti výrobci seznamů proruských trollů, všelijací Jandové, Smatanové a jejich političtí sponzoři typu Kabrhelky Langšádlové nebo její americké kopie Anne Applebaumové, atd. atd. Největší Fake News moderních dějin byla jak známo vyslovena Collinem Powellem na půdě OSN ohledně Iráku a  zbraní hromadného ničení. Tyhle dvě zmíněné k  ní mají svým možným dopadem velmi velmi blizoučko. Takhle vypadá ta opěvovaná kvalitní žurnalistika, která podle mainstreamových psáčů a intervjůků je nad možnosti a chápání alternativy?

Díky nechci, takhle Kos a nikdy fungovat nebude! Bude nepohodlná, bude ostrá, bude sekat proti proudu, ať už bude jakýkoli. Bude důsledně měřit všem stejným metrem, bez ohledu na to jestli se to někomu, včetně čtenářů, líbí nebo ne. A  bude také nedokonalá, pomalá, neohrabaná protože v jednom člověku na víc nemá. Ale rozhodně bude poctivá. Nebude si na nic hrát. A  radši přijde o  sólokapra, než by šla ven s  informací, kterou nemůže ověřit nebo které nerozumí a  jen se cosi domnívá o  jejím obsahu. Tak jako včera ráno. Díky delkimovi jsem mohl být s tím totálním a  totálně prolhaným úletem v českém mediálním prostoru první….

Mimochodem, kdyby se náhodou objevila námitka, že sem tam se může splést každý a dokonce i  CNN, řekl bych souhlas, kdyby …

Kdyby u CNN nešlo už o celou řadu dokazatelných fake a kdyby neexistovala Romancovová a  její obdoby po celém světě, které s  drobnohledem na voku kádrují kdeco a kdekoho. Za obrovské podpory mediálního mainstreamu a oficiálních panáků!

A kdyby šlo o  selhání ojedinělé. Jenže já zase čtu v  mainstreamu informaci, že USA mají k  dispozici údaje, že Assad zase chystá další chemický útok na civilisty. Vlastě hromadnou vraždu. Aniž by se někdo z  psáčů a  intervjůků zamyslel nad tím, jak to a si bylo naposled v  Chán Šajchunu. Alespoň tak jako to udělal nositel Pulitzerovy ceny Seymor M. Hersh v  článku pro německý Die Welt. Slovenský výtah k nalezení zde. Jistě nikoho nepřekvapí, že když něco žblebtne Anne Applebaumová, jsou toho plná sdělovadla. Protože je to nositelka Pulitzerovy ceny! Když něco napíše Hersh následuje těžké mlčení. Přesto, že jde o  držitele Pulitzera!

Ovšem zdá se, že nevhodného. Tu cenu dostal za reportáž o  My-Lai. Starší ročníky to jméno znají a  nepotřebují nic vysvětlovat. Mladší nechť si to, ve svém zájmu vygůglí. Ulehčím jim to. K  My–Lai patří neoddělitelně tahle fotografie, která prý ukončila vietnamskou válku:

  

Hersh je prostě v  nejlepším nepohodlný, ale v  reálu podezřelý a  tedy nic, co by mělo rezonovat ve velkém v  mediích. Rozhodně ne v těch českých nebo slovenských!

Nebo jste někde četli, byť jen malou zmínku, o  tomhle Hershově článku

Seymour M. Hersh: „Červená čára“, „krysí stezka“

Já ho objevil včera večer, když jsem si zdrojoval tenhle text. A koukám na něj jako z  jara!!!

P.S.:

Mám teď večer další maily od delkima. A  stojí v nich následující:

zdá se, že CNN se chce ze skandálu s  O´Keefem a  jeho nahrávkou vylhat. Vydala prohlášení, že daný zaměstnanec neměl s pokrytím Ruska a Trumpa nic společného.

James O´ Keefe na to okamžitě reagoval na na Twitteru uvedl právě uvedl /míním čas, kdy píši článek/, že tohle prohlášeni očekával a že na to přesně bude navazovat a vysvětlovat DRUHÝ DÍL, opět zřejmě zítra /ve středu/ ráno našeho času!!!

Takže asi bude ještě veselo! Vlastně, v době, kdy tohle čtete už nejspíš veselo je. Delkim slíbil, že to bude hlídat a  promptně dodávat. Za což zaslouží velký dík.

Jenže bohužel – vlk má ve středu stažené kalhoty totálně. Hned ráno kamsi musí jet, protože karkule to tak naplánovala a není vyhnutí. A  vrátí se až večer. Kdy už to zase všechno bude de mode! To víte blog jednoho muže může jen to,co zmůže …