Mlýny melou čím dál rychleji!

Karel Sýs
27.6.2017

Nedávno slavila za přítomnosti televizních kamer plastické sedmdesátiny (osmdesátiny?, devadesátiny?) přední česká pěvkyně. Jak je dnes nevyhnutelnou společenskou nutností, pochlubila se, že za komančů taky nemohla zpívat, a sice píseň Přejdi Jordán…

Proč kálí na své obarvené šediny? Vždyť si zaracha zavinila sama! Proč přelejzala Jordán o šábesu, kdy je zakázáno cokoli překračovat? Proč nepřekročila jinou řeku, například Volhu? Ale mám podezření, že i tu Volhu překročila, že překročila každou řeku, jen když dobře nesla.

Vzpomínám, jak sám Všemohoucí Soudruh Müller, když nás jebával na koberečku, se náhle rozzářil: „Vy máte legitimace, vy držte hubu a krok, my vás vlastně nepotřebujeme, neboť my máme Káju, Haničku, Helenku…“ Půlku abecedy vyjmenoval!

Zobali mu z ruky a on zase zobal z ruky jim: bylo to vzájemné zobání.

Vzápětí čas oponou trhnul a změněn svět a zdražen zob! Změnila se i krmítka, ale touha zazobat si a zazobat se se nezmenšila, spíše naopak.

Takový Ondřej Sekora se už nemůže ozvat. Nedávno ho protahovali v Metru, listu všech IQ tykve Pražanů. Prý musel ze svých knih vyškrtat slovo „nebe“! Pisatel si ho evidentně spletl s Bohumilem Říhou, tomu kulturní kulaci z knížek post mortem vyradýrovali rozorané meze a združstevněné lány.

A tak si říkám: režim, v němž si skvělá zpěvačka musí přepisovat životopis a jemuž je nebezpečný i Ferda Mravenec, mele z posledního. Nebo teprve z předposledního?

Čert a Putin ví!