Perličky z tisku za květen 2017 – 1.část

Jan Kadubec
1.6.2017 Outsidermedia

Přetiskujeme první část  Perliček z tisku, které se objevili za měsíc květen v českém mediální prostoru:
 
 

*Staré heslo bulváru: Proč kazit dobrý příběh nějakými fakty.

*George Orwell: Některé ideje jsou natolik idiotské, že jim může uvěřit jen intelektuál.

*Kde končí lidská blbost, začíná vojenské umění.

*Mír musíme udržet za každou cenu, i za cenu války.

*Libor Dvořák: Prezident Putin dělá jedinou věc každý den, každé ráno, každé poledne, každý večer – lže a lže a lže. Dokud bude stát v čele Ruska Vladimír Putin, tak se na tomto trendu naprosto nic nezmění.

*Jan Pirk: V předchozím režimu bylo hlásáno: kuř, jez bůček a společnost se o tvoje zdraví postará. To je zrůdná představa.

*Málem 30 let po listopadu vytahovat komunistického spodka je hodno osoby ducha mdlého.

*Rada, jak se stát milionářem: No, to musíš být první rok strašná svině. – A pak? – Pak už si zvykneš.

*Drahoše považují jeho kolegové za profesora akademického politikaření a doktora intrikánských věd.

*Karel Dolejší z Blistů: Přijela tetička z Číny, přivezla škopíček špíny.

*Velkou listopádovou homosexuálně-sionistickou revoluci v r. 89…

*Čeští politici jsou pro mě tak důvěryhodní, že jim všem věřím cokoli, co o sobě vzájemně tvrdí, pronesl Babiš. Slova Babiše svědčí o poklesu české politické kultury z dosavadní čtyřky do hajzlu na dvoře tohoto pajzlu, uvedl pro ParlamentníListy.cz čestný předseda TOP 09 a poslanec Karel Schwarzenberg.

*Lid si svoje oligarchy ale vzít nedá! Český lid (rolníci, dělníci a také služebníci) vytrvá v pevném svazku se svou českou pracující oligarchii, pod jejím vedením bude kráčet ke světlým zítřkům! Dozadu pravá, zpátky ni krok!

*Namísto vedoucí úlohy strany tu máme vedoucí úlohu prolhaných a dobře placených sdělovacích médií.

*Nyní se zcela oprávněně říká, že lidé nežijí na tom světě, na němž žijí, ale na tom, který jim vytvořila média.

*Výrok ministra JUDr. Tomáše Sokola, že KSČ musí zmizet z povrchu zemského, musí se zakázat! Autorovi výroku se za to nějakou dobu v hospodách přezdívalo: „Ministr jedné věty“.

*Tomáš Halík: Vyvětrat Hrad od zápachu nikotinu, kořalky, lží, vulgarit a hulvátství může jen člověk, který má vnitřní noblesu. Pojem džentlmen pro mne neznamená jen etiketu, reprezentativní chování, ale především etické hodnoty a životní moudrost. A dnes také velkou dávkou statečnosti, protože určité kruhy se nezastaví před ničím.

*Náboženství patří do oblasti folkloru, komerčního zábavního průmyslu a nostalgie po světě, který už není. Naštěstí tyto nebezpečně povrchní trendy v poslední době probudily určitou část mladšího kléru, zmínil Halík.

*Těším se na pokračování o Pánubohu, který je všude a nikde, je všemohoucí, ale nic nezmůže, vševědoucí, přitom nevědoucí, každého milující cynik a psychopat. Je Bůh fejk nebo ne?

*Masaryk nikdy nevstoupil do chrámu Svatého Víta, neboť nechtěl navazovat na tradice monarchie.

*Jsem sympatizantem monarchie a fandím jejím spolkům. Stejně, jako fandím třeba dobrému divadlu. Líbí se mi, jak každý rok povyšují jeden druhého v důstojnických šaržích. A proto vůbec nemají řadové vojáky a nemůžou si ani bránit tu svou monarchii.

*V Anglii udělá zkoušku každý, který se k ní dostaví.

*Vzpomínám si na knihu, kterou napsal Jerome Klapka Jerome, kdy se po dvou pražských defenestracích pražští konšelé rozhodli zasedat ve sklepě. Vláda dnes zasedá v prvním patře Strakovy akademie, což by znamenalo jen drobné úrazy, řekl prezident.

*Předseda Senátu PČR pan Milan Štěch nám sdělil, že prezident Miloš Zeman je starý a sklerotický a že by měl senát zahájit ústavní kroky k omezení, nebo dokonce zbavení jej úřadu. O den později sice svá slova ustrašeně v ČT zmírnil, ale zpět je v plném rozsahu nevzal.

*Zeman je fakt brepta, žvaní už neproduktivně – že jsou novináři havěť, je přece notoricky známá věc.

*O někdejším československém presidentovi v listopadu 1938 nastupující předseda vlády Rudolf Beran, když na námitku lékaře, že kandidátovi na presidenta, Emilu Háchovi, může špatný zdravotní stav bránit při rozhodování, řekl: Pan president se nedostane do situace, aby musel o něčem rozhodovat.

*Nadace Český literární fond ve čtvrtek vyhlásila Novinářskou cenu Karla Havlíčka Borovského za rok 2016. Ta cena by se docela dobře mohla jmenovat Cenou Zdeňka Bakaly nebo Cenou Karla Schwarzenberga, uvádí pro ParlamentníListy.cz Petr Žantovský.

*Erik Best: Starý vtip praví, že PPF nepotřebuje investovat do médií, protože má Petra Dvořáka v České televizi.

*Nemáme noviny, nemáme rádio, proto zaostáváme za ANO v marketingu, říká Sobotka v Respektu. Zaplať pánbůh, že má ČSSD ještě tu televizi.

*Jiří Sovák měl krásnou hlášku: Noviny? To si radši vymejšlím sám!

*Reprezentant pražské kavárny v ANO Stropnický se svým nepřátelstvím k veteránům a protifašistickým bojovníkům z druhé světové války a snahou podřídit polovinu naší armády bundeswehru – možná si tím léčí komplex z ostudného faktu, že jeho současná partnerka se těší víc na africké samce než na něj.

*Já si myslím, že dochtor Radkin s námi už nepřebejvá ve stejném časovém pásmu ani prostoru. Bůhvíco mu sadista Höschl výzkumně podává. Nejspíš jeho vlastní medicínu. Námel pod jazyk.

*Když teď u nás všichni slušní demokraté útočí na Babiše a Zemana, jsme vlastně šťastná země: Máme jen dva pachatele všeho zlého, známe je a víme, kde bydlí. A všichni ostatní jsou čistí jak lilie.

*Babiš čekal, že politika je špína, ale nečekal, že je to taková žumpa.

*Náměstkyně Schillerová, která spadá pod kompetenční zákon, zároveň odmítla, že by v minulosti jakkoliv zdržovala kontrolu korunových dluhopisů. Otevřeně prohlásila, že finanční správa prověřuje všech 1519 subjektů, u nichž je jen podezření, že je v roce 2011 emitovaly.

*Vznikly dva mocenské bloky Zembiš a Kalbotka, které se teď přetahují o moc.

 
(pokračování)