Pjakin, Globální Prediktor a Pánbůh

Jan Kadubec

9.6.2017  Outsidermedia
Dávám přednost psanému textu před videem, a to i u Pjakina. Než se dívat hodinu na video, tož si to raději na Leva-netu přečtu během deseti minut. Přesto mám takové nutkání napsat několik vět o tom tzv. Globálním Prediktorovi. Kdo je to ten Globální Prediktor? 
 
Žádné jméno Pjakin nikdy neuvedl. Možná jsou to nějaké osoby šéfující nadnárodním společnostem, či spíše to mohou být majitelé těchto nadnárodních korporací. Ti rozhodují o osudu globálního světa. Jenomže manažeři a majitelé nadnárodních firem jsou přece při trošce hledání snadno k nalezení. Pjakin jejich jména neuvádí, že by přece jenom k tomu Globálnímu Prediktorovi nepatřili? No a když ne Oni, tak kdo potom? Tvůrci ideologií, jako třeba Kissinger, to také nejsou, jsou to pouzí podpindosníci plnící pouze úkoly Globálního Prediktora, jak uvádí Pjakin. Takový Lenin, Stalin a Putin jsou spolupracovníci GP, sice nikoliv hlavní tvůrci, pouze kolegové či podkolegové. No, to mi nějak nepasuje.
V náznacích občas Pjakin zmíní něco o symbolice čísel, esoterice, mystice, pravoslaví, někdy dokonce přidá egyptské žrece, tajné společnosti vyvolených nadlidí, Devět Neznámých předávajících poselství a poznatky z bájné Atlantidy, no, ještěže to nejsou mimozemšťané z Plejád. Měl bych na Pjakina otázku, zda Globální Prediktor působil už v době Sumerů, Harappanů, antiky a v Evropě v době feudalismu? Nebo začal působit teprve v moderní době od XX. století? Nebo dokonce až v našem století?

Mně z toho ovšem vyplývá, že GP je v podstatě Bůh, který také řídí svět dle svého uvážení a pouze zasvěcenci v nepřímých náznacích tuší, kam ten svět míří dle jeho přání. Můžeme se pouze domýšlet a dohadovat, co GP hodlá provádět se světem. Po tři staletí dovolil Anglii být světovou jedničkou a v současnosti se rozhodl, že světovou jedničkou bude Čína. Škoda, že Pjakin neuvádí důvody tohoto rozhodnutí. Obyčejní nezasvěcení materialisté ale důvody, proč se Čína stává světovou jedničkou, uvádějí a jsou toho plné weby a nepotřebují ke svým vývodům žádného Globálního Prediktora.

On ten Globální Prediktor mi připadá, jakoby to Pjakin opsal od filosofického šaška a klauna Hegela, u kterého svět řídí Světový Duch. Hegel přišel na to, že odvolávat se na Boha už přestává být v módě a nahradil ho Světovým Duchem, což je v podstatě stejné. Takový výklad byl až donedávna málem oficiální. Přání a nařízení Světového Ducha plní poctivě germánská rasa, ovšem někdo ty německé obyvatele musí vést, takže úplně dokonale plní cíle a úkoly Světového Ducha pouze německý císař. Totéž tvrdí Pjakin o gosudarovi. Pjakin nahradil Hegelova Světového Ducha Globálním Prediktorem, ale jinak vše ponechal při starém, tedy stejně jak Hegel dal Bohu pouze jiné jméno.

Svět je přece strašně moc složitý a komplikovaný a přesto funguje. Je tedy naprosto jasné, že to všechno musí někdo shora řídit, no a to je právě Bůh, Světový Duch Hegelův, či Globální Prediktor Pjakinův. Že by to fungovalo a že by to klidně šlo i bez ředitele světa, je pro mnoho lidí nepřestavitelné. Tento přístup je jednoduchý, snadno pochopitelný, útěšný a docela srozumitelný. On to někdo přece musí řídit, to by jinak nefungovalo a nebylo provozuschopné. Přečíst si ovšem Darwina a Marxe vyžaduje námahu a je docela obtížné pro mnoho obyvatel vůbec jenom číst takové texty, kde by se dověděli, že žádnou vyšší mocí či vyšší inteligencí řízený svět není, že existuje pouhá živelná evoluce a spontánní samovývoj.

Dávám před Pjakinem přednost takovému Isčenkovi, Glazjevovi, Valentinu Katasonovovi, Nikolaji Starikovovi, Andreji Fursovovi, Michailovi Chazinovi a podobným, protože se vyjadřují přesně, naprosto srozumitelně a racionálně, žádné nesrozumitelné náznaky a iracionality.

 
 
– – –