Politíika v plyném skupenství

Jar. Loudil
18. 6. 2017
Když se podíváme “pod pokličku” sankcí USA a EU proti Rusku, tak musí slabší povahy nutně zvracet ! Pro běžné české občany, kteří nemají tu chutˇ a nebo čas se věcí hlouběji zabývat, stačí oficiální mainstreamové bláboly o tom, že sankce jsou trestem Rusku za jeho “agresi” proti Ukrajině a za “anexi” Krymu. Kdo se však podívá pod pokličku, ihned ho začíná bolet břicho a má chutˇ na okamžitou defenestraci evropských i českých politiků.

Podívejme se například na dodávky ruského zemního plynu firmou Gazprom pro evropské domácnosti a firmy.

1. Jak známo, Ukrajina bez skurpulí kradla ruský plyn z potrubí roku 2009 a energetika Evropy tak byla v ohrožení.

2. Rusko se proto rozhodlo dodávat Evropě svůj plyn mimo území nějakých nespolehlivých “zlodějských prostředníků”, ale rovnou po dně Baltu z Ruska do Německa. Věc logická a nanejvýš potřebná !

3. Budování Nord Strem I a nyní č.II po dně Baltu za pomoci německých a rakouských firem ovšem vyvolává povyk v Kyjevě, Varšavě i Bratislavě. Tihle tři “bobánkové” totiž můžou přijít o zcela bezpracné a tučné příjmy z tranzitu plynu přes své území dále do Evropy a navíc také o vliv politický !!! Gauner Porošenko v Kyjevě přijde o možnost uzavřít Evropě kohouty s ruským plynem a svalit to zase na Putina.

4. Nyní se do věci zapojily i USA uvalením dalšího kola sankcí na Rusko. Ovšem jejich sankce byly účelově vymyšleny tak, aby poškodily německé a rakouské firmy, které spolu s Gazpromem chystají stavbu Nord Stream II !! Výsledek nových sankcí má být pro USA příznivý ! Po krachu Nord Strem II totiž USA začnou Evropu zásobovat svým zkapalněným zemním plynem těženým z břidlic, kterého USA začínají mít přebytek.

Suma sumárum :

a/ Varšava, Bratislava a Kyjev vyhrožují Rusku, Německu a Rakousku za stavbu Nord Stream II po dně Baltu a chějí plynovod na svém území , aby mohly kasírovat miliardy za tranzit

b/ USA nechtějí žádný plynovod z Ruska ,ani po zemi ani po moři. Ony chtějí, aby se na evropském zákazníkovi nakapsovaly jejich domácí firmy.

Rusko, Německo, Rakousko chtějí mořský plynovod

Polsko ,Ukrajina, Slovensko chtějí pozemní plynovod

USA nechtějí žádný plynovod.

P.S. Tak jak je to vlastně s těmi sankcemi ?? Nediktují tu politiku států náhodou opět nadnárodní firmy ?? Politika dostává na frak ! Co je dobré, to vám nadiktuje nadnárodní obří firma. To ona rozhodne , zda je Putin špatný či dobrý , nikoli politici. Fuj !

Politika Putina morálně převyšuje Brusel i Washington.