Předsedkyně Rady federace ohlásila americkou invazi do ruské politiky

27. 6. 2017   zdroj
Předsedkyně Rady federace RF Valentina Matvienko konstatovala, že USA zesilují vliv na vnitřní procesy v Rusku. Mluvila o tom na schůzce s prezidentem Vladimírem Putinem. Matvijenková vyzvala, aby byla prostudována otázka vměšování se do záležitostí naší země ze zahraničí. Nyní zákonodárci zkoumají mezinárodní zkušenosti k této otázce. Do země jdou velké finanční vklady, přičemž jsou peníze poskytovány neziskovým organizacím. 


Matvienko poznamenala, že nikdo nezakazuje nevládním organizacím v Rusku působit, ale je nutno chápat, na co vydávají tyto obrovské sumy. Již víme, že nejde o charitu nebo nějaké kulturní účely.

Připomeňme, že v Radě federace bylo nedávno iniciováno vytvoření komise pro odvrácení vměšování do vnitřních záležitostí Ruska a ochranu jeho suverenity. S Pravdou.Ru o důvodech jejího vzniku hovořil senátor Andrej Klimov.

“Od roku 2014 probíhá ve vztahu k naší zemi bezprecedentní informační útok, kterým, jak se někdy zdá, se zabývají duševně nemocní lidé s přáním za každou cenu uškodit. Intenzita prudce roste, agresivita roste, nástroje se výrazně rozšířily, a to, co se děje po obvodu našich hranic, ukazuje, že někde je dosahováno určitých výsledků”, konstatoval expert.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová