Štrougalova podpora Slušovicím

Jiří Kotásek
27. 6. 2017
Se zájmem jsem si přečetl reakce na věci, které se odehrávají v médiích kolem doc. Čuby. Musím konstatovat, že z pozice hodnocení této situace vedoucími představiteli sociální demokracie, jde o další „bouření mozků“, které podle toho jak se vyvíjí situace pravděpodobně ani nemají.


Po roce 89 jsem se mnohokrát setkával s panem docentem. Mimořádné pracovní úspěchy jeho a celého výrobního celku zasluhují úctu a obdiv. Byly výsledkem nejen jeho schopností, ale také celého týmu, který si ke spolupráci přizval.

Podobné mimořádné výsledky měla většina zemědělských družstev v celém okrese.

Mimořádnost doc. Čuby a celých Slušovic byla ale v tom, jak široký záběr činností na špičkové úrovni byli schopni realizovat.

A k podpoře Slušovic od Lubomíra Štrougala musím sdělit následující:

Byl jsem cca před 6 lety pozván na setkání doc. Čuby s bývalým předsedou vlády Lubomírem Štrougalem, na kterou přijel do Slušovic především kvůli tomu, aby sdělil následující:

„Františku přijel jsem kvůli tomu, abych se Ti omluvil za to, že jsem Ti nikdy nepomohl, přesto, že všichni tvrdili , že Slušovice žijí jen kvůli mojí podpoře.

Každý týden nebo 14 dní jsem se účastnil porady s prezidentem Husákem. Protože v každém tomto intervalu přišlo cca 50 stížností nebo trestních oznámení na Slušovice, byl první bod našeho jednání „řekni mi, kde ty Slušovice berou peníze, dáváš jim je Ty, Rusové, Američani, Židi nebo Arabové?“

To je objektivní pravda o vztahu Štrougal Slušovice.

Choré antislušovické mozky ať si to přeberou.

Doc.Ing.arch. Jiří Kotásek,CSc.