Svět podle Putina – Banality, nepravdy a fráze, hlavně nuda, píší Lidovky. Nikoliv! Opak je pravdou, říkáme my

K. Malý
21.6.2017  ČeskéNárodníListy

Pokud by tomu bylo skutečně tak, jak uvádějí LN, pak nejlepší by bylo, kdyby „Svět podle Putina“ zařadila do svého programu i ČT. Lidé by se obsahem díla mohli sami znechutit a netoužit po dalším dílu, případně někteří by zřejmě vypnuli televizi ještě v průběhu vysílání. Tak by se ruská propaganda sama znemožnila. Nikdo by nemusel být odkázán jen na názory někoho druhého.

Vzhledem k tomu, že „Svět podle Putina“ vysílá jen jedna televizní stanice, a to jednorázově, svědčí spíše o tom, že naši rozumbradové, kteří rozhodují, ovšem za naše peníze, se obávají důsledků, které by byly spojeny s tím, kdyby pořad vysílaly opakovaně, v různou dobu, i další televizní stanice.

Diváci by se mohli dozvědět pravdu o V. Putinovi a Rusku. Viděli by před sebou člověka, který nic nepředstírá, který nahlas uvažuje o událostech minulých i současných, nikomu nevyhrožuje, ale přesto vyjadřuje jasný nesouhlas s imperiální politikou západních států, jejímž jedním z cílů bylo a je i Rusko, jeho zeslabení, výměna současných vládnoucích ruských ústavních činitelů za jiné, vstřícnější vůči Západu, jenž by tak získal volný přístup k nerostnému i jinému bohatství velkého Ruska. Přesto se Putin nenechává strhnout těmito zlovolnými již téměř stoletými pokusy a nemluví o odvetě. Obrana ano, nikoliv útok. Dovídáme se z úst prezidenta Putina, jak se vyvíjelo Rusko, po rozbití SSSR, o hrozivých sociálních poměrech, v nichž žili lidé, o rozkrádání národního bohatství oligarchy. Stojí za to pozorně poslouchat a vnímat uváděná fakta.

Zatím každý z nás mohl vidět jen první díl seriálu „Svět podle Putina“. Přesto mohu každému doporučit, aby si dnes ve 20 hodiny pustit televizní stanici Prima Zoom a sám se přesvědčil, zda Lidovky mají pravdu nebo jde, jako je u nich zřejmě již pravidlem, o protiruskou propagandu, jež někdy nabývá i kampaňovitého charakteru.

K. Malý, napsáno 20.6.2017

– – –