Ukrajinští klauni našli jen mou korespondenci s Ladislavem Kašukou, víc nic… Nenormální je, že Vy, Češi, Slované, jste také pro pokračování války na Ukrajině..Oni zabíjejí děti! USA, NATO, EU potřebují tuto válku. Proto bude trvat dlouho a neskončí rychle!

Ladislav Kašuka, zasláno redakci NR
7.6. 2017   
Rozhovor se spisovatelem Alexandrem Usovským, našimi a zahraničními médii nálepkovaným jako konspirátor a agent Kremlu navíc ,,podporovatel opozice v bývalém východním bloku”. Rozhovor je v češtině…

 Mluvil jste s panem Kašukou. Zajimalo by mne, jak jste ho našel. Přes fotky, které dával na svoji sociální síť?

Četl jsem jeho články v českých médiích. Pak jsem si ho našel na Facebooku. Nabídl jsem mu pomoc.

Jak se Vám s panem Kašukou spolupracovalo? Měl jste na něj nějaké požadavky, co má dělat?

Ladislav je skvělý spisovatel a čestný muž. Nabídl jsem mu pomoc při konání protiválečných akcí. Souhlasil. Pomohl jsem mu, aby mohl koupit kameru a zaplatit  výrobu vlajek a transparentů. Žádný problém jsme neměli, a doufám, že mít ani nebudeme.

Podporujete ho finančně dál? Myslím, že on to pro peníze nedělá.

Poslal jsem mu trochu peněz na videokameru a na výrobu vlajek. Měl jsem s ním potíže ho přesvědčit, aby si vůbec nějaké peníze vzal.

Nerozumím poslední větě vaší odpovědi. Že si peníze nechtěl vzít?

Nechtěl. Snažil jsem se ho přesvědčit, po dlouhou dobu. Téměř jsem ho nepřesvědčil. Nakonec si ode nne vzal pouze na vlajky a na kameru. Nicméně, to vše je v naší korespondenci, která byla zveřejněna ukrajinskými klauny.

Četl jste to? 

 Ano, četl jsem jí s překladatelem.Čeština není mým rodným jazykem.

 Mohu se zeptat, kolik lidí jste v Česku podobně jako pana Kašuku finančně podpořil?

Vůbec nikoho.
Nechtěl jsem nikoho financovat. Jsem spisovatel. Chci pomoci těm, kteří chtějí ukončit válku na Ukrajině, kteří jsou proti zabíjení dětí.

Teď nevím, zda rozumím. Německá televize uvedla, že jste podporoval i další lidi v Česku, další komunisty i lidi vpravo politického spektra. Že jste nepodporoval jen pana Kašuku, ale víc lidí.

Zeptejte se tedy v německé televizi. Oni asi lépe než já vědí, koho jsem podporoval v České republice Ukrajinští klauni našli jen mou korespondenci s Ladislavem, víc nic. Němci velmi touží, aby Ukrajina zůstala nadále ve sporu s Ruskem a všichni, kteří jsou proti této válce, jsou jejich nepřáteli. To je normální.
Nenormální je, že vy, Češi, Slované, jste také pro pokračování války. Koneckonců, oni zabijí děti!

 V Polsku jste byl v kontaktu s více lidmi, jste úspešný a ambiciozní muž, přece byste v Česku neoslovil jen jednoho člověka. Neptám se Vás na jména, ty mě asi říct nemůžete, zajímá mě jen počet. Jestli jste v Česku mluvil s jednotlivci, nebo deseti, dvaceti lidmi? Teď už to přece můžete říct? 

Neexistuje žádná „česká Legie Alexandra Usovského.” Znám se s mnoha Čechy, byl jsem v České republice mnohokrát. Ale já nejsem politik, jsem spisovatel. Nejsem zapojen do náboru ruských příznivců – píšu knihy…

A pokud jde o Polsko …Banderovci a Volyňský masakr jsou stále velmi bolavou věcí.

– Chápu, jste intektuál, možná ideolog. Na druhé straně, podpořil jste přece pana Kašuku. Nedává logiku, že když jste podpořil jednoho, že nepodporujete  další?

Vy mne žádáte o otevření „české fronty“ proti Banderovcům? Budu přemýšlet o vaší nabídce. Budeme otvírat českou pobočku „antibanderovského mezinárodního výboru“. Díky za nápad!

 Kvůli tomu teď jedete do Česka? Nebo proč sem vlastně jedete?

Protože teď píšu knihu o povstání Nalivaiko v roce 1595. Jsem si jist, že Severin Nalivaiko byl syn Dmitrij Sangushka a Alžběty Ostrogské. Je třeba najít dokumenty soudu Martina Zborowského.
Martin Zborowski byl zabit Dmitrijem Sangushkem v Jaroměři. Zde je přehled o mé chystané knize http://usovski.livejournal.com/384542.html

Jak se vlastně díváte na válku na Ukrajině, EU, NATO nebo českou vládu?

Ti všichni – USA, NATO. EU – potřebují tuto válku.
Proto bude trvat dlouho a neskončí rychle.

Zde jsem představil svou knihu na Slovensku: http://www.partizanske.sk/?id_menu=0&module_action__95386__id_ci=21334#m_9538

To jsou mé knihy: https://www.ozon.ru/person/2700289/?group=div_book