WSWS: “útok na Moskvu” skončil pro americká média politickou porážkou

8. 6. 2017   zdroj
“Exkluziv” ruského prezidenta Vladimíra Putina pro televizní kanál NBC ukázal, jak “falešná” je protiruská kampaň v USA, píše World Socialist Web Site. Během besedy prezident Ruska efektivně vyvrátil všechna “neskutečná a nepodložená” obvinění na adresu Moskvy. Jak list konstatuje, rozhovor s ruským lídrem je v USA považován za “politickou porážku” amerických médií a čím méně se o něm bude mluvit, tím lépe.


Rozhovor ruského prezidenta Vladimíra Putina pro televizní kanál NBC ukázal, jak “falešná” je protiruská kampaň v USA, píše World Socialist Web Site.

Ruský lídr odpovídal na dotazy novinářky Megyn Kelly, která se v průběhu rozhovoru “nejednou, ale neúspěšně” pokusila zdůraznit podezření, že Rusko se údajně “vmísilo” do prezidentských voleb v USA, poznamenává americký list.

Exkluzivní rozhovor byl součástí zahajovacího vydání programu “Nedělní večer s Megyn Kelly” a “byl zamýšlen jako platforma pro útok na Putina za vměšování se Ruska do voleb”, pokračuje World Socialist Web Site. Před tím byla Kelly moderátorkou na Mezinárodním ekonomickém fóru v Petrohradě a v přítomnosti 4 tisíc hostů se pokusila “Putina dostat do trapné situaci otázkou o ruských kybernetických útocích”, připomíná list.

Během rozhovoru šéf Kremlu “efektivně vyvrátil” všechna “neskutečná a nepodložená” obvinění, která moderátorka americké televize vznesla na adresu Moskvy, konstatuje World Socialist Web Site. “Po celou dobu rozhovoru skákala Kelly z jednoho nepodloženého tvrzení na druhé a nebyla absolutně s to cokoliv postavit proti Putinovým argumentům”.

“Neschopnost Kelly přitlačit účinně na Putina nemá cenu považovat za její osobní selhání. Spíše to ukazuje, jak je celkově nepřesvědčivý faktologický základ protiruského tažení”, zdůrazňuje list.

World Socialist Web Site upozorňuje na skutečnost, že americká média téměř přešla “exkluziv” Megyn Kelly s prezidentem Ruska. “Je jasné, že rozhovor pokládala za politickou porážkou. A čím méně o ní budou mluvit, tím lépe”, uzavírá list.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová