Fox News: přívětivost při setkání s Putinem může přijít Trumpa draho

3. 7. 2017     zdroj
Světová média posuzují nadcházející setkání Donalda Trumpa s Vladimírem Putinem. Bylo již oficiálně potvrzeno, že se bude konat v kuloárech summitu “dvacítky”. Novináři spekulují, zda to budou jen stisky rukou nebo zda proběhnou plnohodnotná jednání? Jak se budou chovat lídři?


Například moderátorka Fox News Megan McCainová varovala amerického prezidenta před nadměrnou laskavostí vůči Putinovi. Je přesvědčena, že zpravodajské televizní kanály se potom vrhnout na Trumpa, “jako žralok na návnadu”.

“Moje obrovská rada administrativě, administrativě a našemu prezidentovi by zněla takto: Buďte ostražití.Pokud se budete usmívat, objímat, chovat se k Putinovi příliš přátelsky, lidé z kabelových zpravodajských kanálů se na vás vrhnout jako žralok na návnadu”, řekla novinářka.

V reakci na to se spolumoderátor Charles Peyn zajímal: cožpak McCainová chce, aby Trump Putina udeřil. K tomu řekla: “Ne, nechci, aby vypadali jako důvěrní přátelé”.

Dříve ministr zahraničí RF Sergej Lavrov řekl, co lze očekávat od setkání Vladimíra Putina a Donaldem Trumpem v Hamburku na summitu G20. Podle názoru ministra budou při rozhovorech “převládat pragmatismu a realismu”. Lavrov doufá, že jednání vyjasní vztahy mezi oběma státy.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová