Německý politik: To Spojené státy jsou největší hrozbou pro svět!

19.7.2017  PrvníZprávy

Spojené státy se svojí politikou destabilizace představují větší hrozbu pro světový mír, než Rusko, napsal na stránkách portálu NachDenkSeiten bývalý předseda Levicové strany Oskar Lafontaine.
 „Americkou lživou propagandu“ reprodukují téměř všechna západní média, až na několik výjimek, uvedl rozhořčeně. Autor vyzývá k boji proti dezinformací v sociálních sítích, a tím připravit půdu pro „obezřetnou zahraniční mírovou politiku“.

Americký prezident Donald Trump je „notorický lhář“, zdůraznil na stránkách portálu NachDenkSeiten expředseda Levicové strany (Die Odkaze) Oskar Lafontaine. Jeho obvinění z „destabilizace“ adresované Rusku jsou směšné, a k tomuto zjištění se stačí podívat na mapu Země: „To americká vojska jsou na hranici Ruska, a ne ruská na hranici Spojených států, Kanady nebo Mexika.“

Americké raketové základny se budují v Rumunsku a následující rok bude další v  Polsku, pokračuje autor. Zároveň o ruských raketách na Kubě není nic slyšet. USA provádí politiku destabilizace, poukazuje Lafontaine, a k  potvrzení svých slov citoval bývalého německého kancléře Helmuta Schmidta: „V současné době je Amerika větší hrozbou pro světový mír, než Rusko.“ A opírá se i o amerického diplomata George Kennana, který označil rozšíření NATO na východ „nejfatálnější chybou“ politiky USA od konce studené války.

Podle Lafontaine, destabilizace Ukrajině byla „účelem notoricky známých jestřábů amerického výzkumného ústavu, kteří chtějí vládnout euroasijského kontinentu podle plánu bývalého poradce pro národní bezpečnost Zbigniewa Brzezinského“.

Překvapivé je, že „lživou americkou propagandu“ reprodukují téměř všechna západní média. až na několik výjimek, pod heslem „na opakované lži se zvykne, a tak se stávají pravdou“, poukázal Fontaine. Autor vyzval k odhalování dezinformací na sociálních sítích, a tím připravit půdu pro „obezřetnou zahraniční mírovou politiku“.


Na konci svého článku, bývalý předseda Levicové strany cituje Michaila Gorbačova: „NATO zahájilo přípravu změnu studené války v horkou. Oni (NATO) mluví jen o obraně, ale ve skutečnosti se chystají útočit.”

(kou, prvnizpravy.cz, nachdenkseiten.de
foto: arch. – Oskar Fontaine, německý politik, Die Odkaze) 
Související článek: