Odborníci ruskou vládu včas varovali

4.7.2017 TOP

Americký myslitel a ekonom se zkušenostmi nejen z Reaganovy administrativy ale i médií hlavního a disentního proudu Paul Craig Roberts zjistil, že demokracie na západě je mrtvá, Spojené státy propadly monetárnímu a válečnému šílenství, přičemž ten, kdo by je mohl zastavit – Ruská federace, čelí nejen vnějším tlakům, ale především vnitřní “páté koloně” ekonomů školených v neoliberální ideologii místo vědě.

“Ti lidé jsou horší než západní sankce, jsou zamilovaní do svých západních kontaktů a prestiže, jež jim tyto kontakty přinášejí, jsou to de facto američtí agenti, ať už si to uvědomují a nebo ne,” řekl Roberts televizi Russia Today (RT).

“To co dělá v současnosti ruská centrální banka je promrhávání velké ruské držby devizových rezerv na podporu západního útoku na rubl. To je hra, kterou by žádná centrální banka neměla hrát. Ruská centrální banka by si měl uvědomit, nebo zjistit, jestli to neví, co byl Sorosův útok na Bank of England.

Ruská vláda by měla oznámit, že jakožto odpověď na ekonomickou válku vedenou proti Rusku nedodrží své závazky vůči západním věřitelům. Rusko nemá co ztratit, protože Rusko je již odříznuto od západního úvěru americkými sankcemi. Ruský default by způsobil zděšení a krizi v evropském bankovním systému, což je přesně to, co Rusko potřebuje, aby rozbilo podporu EU americkým sankcím.

Podle mého názoru, neoliberální ekonomové, kteří ovládají ruskou hospodářskou politiku, jsou mnohem větší hrozbou pro suverenitu Ruska, než ekonomické sankce a raketové základny USA. Chcete-li přežít Washington, Rusko zoufale potřebuje lidi, kteří nejsou romantikové ve smýšlení o Západu.
Chcete-li to říci dramaticky, pokud mi prezident Putin poskytne ruské občanství a dovolí mi, abych jmenoval Michaela Hudsona a Nomi Prins jako mé zástupce, vezmu operace ruské centrální banky do svých rukou a vyřadím západ z provozu.

Další pátá kolona jsou USA a Německem financované nevládní organizace.Tito američtí agenti jsou maskovaní jako “organizace pro lidská práva,” jako “organizace bojující za práva žen,” a dalšími vznešenými tituly, vysvětlil v RT mimo jiné Roberts.

Američtí neokonzervativci jsou prý neúprosní. Jejich ruský soupeř je oslaben úspěchy vnitřní páté kolony a válečnou propagandou, která očerňuje Rusko a vykresluje USA jako zachránce a budoucnost lidstva. Tma ze Sauronské Ameriky se i nadále šíří po celém světě.

Související článek:
http://tydenikobcanskepravo.parlamentnilisty.cz/2016/02/pata-kolona-chce-vlakat-putina-do.html