P.C.Roberts byl vyznamenán Mezinárodní encyklopédií Marquis Who´s Who

11. 7. 2017
Encyklopedie Marquis Who´s Who, zložená v roce 1899, dnes za celoživotní dílo vyznamenala někdejšího člena Reaganovy vlády a našim čtenářům známého komentátora světových událostí Paula Craiga Robertse.
Srdečně gratulujeme a Robertsovo vyjádření k této poctě je následující:


“Drazí přátelé, donátoři, čtenáři,

Jestliže některé z vás vyděsila temná organizace PropOrNot svým tvrzením, že jsem ruský agent, či byli-li jste rozladěni pověstmi o tom, že jsem konspirační teoretik, protože nevěřím vládním teoriím, pak snad i pro vás bude jistým zadostiučiněním, že mě společnost Marquis Whoˇs Who vyznamenala za celoživotní zásluhy – a to spolu s někdejším ministrem zahraničí Colinem Powellem, soudkyní Nejvyššího soudu Ruth Bader Ginsburgovou a nevyšším výkonným ředitelem firmy Apple Timem Cookem.

Možná, že někteří z vás informaci, že Who´s Who vyznamenala též mě, posoudí nepříznivě, ale v tom případě berte v úvahu, že ještě horší by snad bylo, kdyby vyznamenáni byli např. Dick Cheney, Bush ml., Paul Wolfowitz či Condi Riceová.

Hledal jsem ta jména ve jmenném historickém rejstříku společnosti, ale u každého toho jména bylo uvedeno: „Nic nebylo nalezeno.“

Možná, že tihle lidé budou vyznamenáni později, ale možné je i to, že jejich zásluhy do těch společností Who´s Who oceňovaných prostě nepatří. Ale i kdyby byl kdokoli z tohoto gangu přece jen někdy v budoucnu vyznamenán, bude mě hřát vědomí, že já jsem se té cti dočkal před nimi.”

Vybral a přeložil Lubomír Man