V Pentagonu propukla podezřelá hysterie, armáda a CIA nevěří, že Rusové zabili šéfa ISILu. Existuje obava z jeho zajetí Rusy, že by mohl začít mluvit, třeba o úloze Johna McCaina. A ten zrovna onemocněl rakovinou. Zametání stop?

Baghdádí – opravdu mrtvý?

– VK –
25.7. 2017   AE News

V Pentagonu propukla podezřelá hysterie, armáda a CIA nevěří, že Rusové zabili šéfa ISILu. Existuje obava z jeho zajetí Rusy, že by mohl začít mluvit, třeba o úloze Johna McCaina. A ten zrovna onemocněl rakovinou. Zametání stop?

Už v pátek americký ministr obrany James Mattis vyjádřil názor, že šéf Islámského státu Abú Bakr al-Baghdádí stále žije [1]. Ruská armáda už v červnu oznámila, že Baghdádí zahynul koncem května při ruském náletu na předměstí Rakká v Sýrii [2] a informaci posléze potvrdila jak organizace SOHR, tak i samotný Islámský stát, který za jeho smrt slíbil Rusům drtivou odvetu. Jenže po uplynutí několika týdnů najednou i přes tyto informace začínají Američané o jeho smrti pochybovat. K čemu totiž došlo?

John McCain s Barackem Obamou během jednání v roce 2013 o nutnosti vyzbrojení syrské opozice

Jak zaznělo o víkendu u Alexe Jonese od insidera z blízkosti Pentagonu, armáda ve spolupráci se CIA kontaktovala své lidi uvnitř Islámského státu s žádostí o předání těla Baghdádího. Zdroje ISILu však uvedly, že tělo nemají. Jenže skutečnost, že Baghdádí nežije, je oficiálně potvrzena samotným Islámským státem, který už začal hledat jeho nástupce. Pokud by opravdu Baghdádí byl naživu, jen těžko by se vzdal své funkce. Jenže Američanům nejde o to, jestli přežil, jde jim pouze o to, aby se nedostal do rukou Rusů. A že se tak mohlo stát, o tom svědčí obrovská panika, která vypukla právě minulý pátek v Pentagonu.

Abú Bakr al-Baghdádí

Abú Bakr al-Baghdádí byl jedním z účastníků kompromitující schůzky v roce 2013 v Sýrii s Johnem McCainem. Baghdádí byl tehdy se svými společníky ještě členem Free Syrian Army (FSA) a John McCain tehdy přijel do Sýrie projednat dodávku zbraní pro FSA a koordinaci postupu boje proti syrské armádě Bašára Asada. Právě Baghdádí disponuje nejcitlivějšími informacemi o tom, jakým způsobem a jakými kanály komunikoval Islámský stát s americkou zpravodajskou službou CIA, s americkým letectvem a Pentagonem, který ještě donedávna vysílal nad syrskou poušť americká nákladní letadla, která v noci shazovala zásoby, munici, bedny s penězi, potraviny a léky, to všechno na pomoc Islámskému státu. Obamova doktrína podpory umírněných povstalců byla neocony lehce upravena, pomoc totiž dopadávala na padácích hlavně do pozic Islámského státu. Déle než 2 roky.

John McCain v Sýrii. Abú Bakr al-Baghdádí v červených kroužcích

Langley a Pentagon zametají po sobě stopy v Sýrii

Tady je dobré si všimnout velmi zvláštní souvislosti, že najednou se u Johna McCaina objevila agresivní forma rakoviny, psali jsme o tom zde. Ve stejnou dobu najednou v Pentagonu propuká panika, že by Rusové mohli mít Baghdádího. Najednou to začíná vypadat, že Pentagon a CIA začaly po sobě v Sýrii a doma narychlo zametat stopy. Pokud by McCain zemřel, potom by jakékoliv Baghdádího informace neměly takovou nebezpečnost, protože kontakt se CIA a Obamovou vládou zajišťoval právě John McCain. Pokud by se ho teď zbavili a zemřel by na rakovinu, bylo by to pohodlné vyřešení problému. Mrtví nemluví. McCain se totiž v Sýrii namočil do kontaktů s ISIL více, než bylo zdrávo a než bylo původně zamýšleno. CIA dokonce nabídla za tělo Baghdádího ISILu odměnu, ale ISIL znovu zopakoval, že tělem nedisponuje.

Česká bedna s municí na cestě do Sýrie

Rusové totiž mohli Baghdádího získat na svoji stranu, protože mu mohli ukázat, jak dopadl bývalý spojenec CIA, Osama Bin Ladin. Když přestal plnit úlohu, byl odstraněn. Baghdádí by mohl teoreticky nabídnout Rusům kompletní informace a tom, jak funguje Islámský stát a jaké napojení má na americké neocony, Pentagon, CIA a především na sionistické kruhy, které financují chod Islámského státu skrze neprůhledné fondy, které spravují operátoři CIA. Islámský stát logicky nemůže tělo nabídnout, ale současně už začal hledat nástupce Baghdádího. Znamená to, že Baghdádí žije, ale už není jaksi ISILu k dispozici. Když se najednou v Pentagonu zvedne taková panika a obavy, že by Baghdádí nemusel být mrtvý, ale ISIL už za něj hledá náhradu, tak z této hádanky a rovnice si snadno odvodíte, k čemu došlo. Baghdádí je pod ochranou někoho mocného, ale Američané to rozhodně nejsou.

Pokud začne Baghdádí mluvit, McCain musí zemřít!

Náhlé onemocnění John McCaina přichází v podezřele stejnou chvíli. Ve stejný okamžik. USA přitom oficiálně už před lety vypsaly na dopadení Baghdádího odměnu 10 a později 25 milionů dolarů, ale jak odhalil uniklý snímek z McCainovy schůzky v Sýrii s předáky tehdejší FSA v roce 2013, Baghdádí byl osobně na schůzce přítomen. CIA to později odmítla s tím, že šlo jen o někoho, kdo je podobný, a že na schůzce Baghdádí nebyl. Tomu ale nelze věřit, protože Baghdádí tam má pouze na zamaskování zkrácený plnovous, podoba je jinak nevyvratitelná. Pokud by Baghdádí např. vystoupil s prohlášením a s odhalením, jak komunikoval se CIA, v Langely a ve Washingtonu by z toho byl další skandál typu Iran Gate. Logicky se tak chtějí McCaina zbavit na 5. prioritě, spustili u něho rakovinu, a to hodně rychlou a co nejagresivnější. Pokud by totiž došlo na vyšetřování, McCain je člověk nad hrobem, který by zřejmě nakonec mluvil a popsal by systém, jak fungovalo operativní krytí mezi CIA, Pentagonem a Islámským státem. Práskl by desítky jmen a ty by práskly své nadřízené. Washingtonská bažina by se otřásla.

Česká RPG-75D ukořistěná ve skladu ISILu v Sýrii

Vladimir Putin si ponechá Baghdádího jako eso. Z politických důvodů je možné, že Baghdádí není v Rusku, ale je držen v ruské ochraně na území Sýrie, nebo na některé z ruských lodí. Nervozita Pentagonu a CIA bude ovšem gradovat spolu s tím, jak jim bude více a více docházet, že Baghdádí je nyní pravděpodobně pod ochranou ruské armády. Pokud by ho Američané dostali, okamžitě by ho zabili, protože Islámský stát je poražen, je v troskách, a to právě díky ruské armádě. ISIL nesplnil úlohu, kterou mu lidé ze CIA určili, a proto by se Baghdádího ihned zbavili, aby nemohl mluvit. A zbaví se zřejmě i McCaina. Všimněte si, že Pentagonu to trvalo dva měsíce, než mu došlo, že asi všechno není v pořádku. Zpravodajská aktivita CIA v Sýrii v posledních týdnech ve snaze získat Baghdádího tělo jako důkaz, že je mrtev, pouze svědčí o zoufalé snaze najít důkaz pro vlastní klid. Skutečnost, že mezi islamisty zpráva o smrti vyvolala střety, pouze ukazuje na to, že Baghdádí už není vůdcem ISILu. Jenže tělo nikde není. A Pentagon jeho tělo usilovně hledá.

Američané chtějí Baghdádího zabít, aby nemohl mluvit!

Jenže je zde ještě jedna alternativa, turecká rovnice bez Rusů. Jestli by někdo profitoval z toho, že poskytne ochranu Baghdádímu, je to turecký prezident Erdogan. Ten může teoreticky použít Baghdádího jako vyjednávací kartu na to, aby za něho USA vyměnili Fethullaha Gülena, podle názoru Erdogana prý architekta loňského nezdařeného puče v Turecku. Jenže tuhle variantu narušuje jeden fakt, že taková výměna by Erdoganovi nic nepřinesla, protože Baghdádí by Američanům potom řekl všechno o tom, jak ISIL spolupracoval s Erdoganem a jeho rodinou na obchodech s ropou. Američané by to využili a veřejně a oficiálně by to použili jako munici proti Erdoganovi, který se s USA v poslední době rozkmotřil. A zároveň i Baghdádímu by muselo dojít, že v Turecku nebude v bezpečí, že se stane předmětem kšeftování pro Erdogana s USA. Ochrana pod Ruskem tak bude mnohem reálnější. Samotné bombardování Rusů koncem května u Rakká tak mohlo být pouze informační zástěrkou k oznámení smrti Baghdádího, když už byl schovaný v bezpečí před dosahem AmeričanZbraně proudí do Sýrie z „vybuchlých“ skladů v Česku, Polsku a v dalších zemíchů. A jejich panika v Pentagonu to teď pouze potvrzuje. A nejen tam.

Česká puška vz. 52 na stole, fotka pořízená jedním z povstalců v Sýrii

Obavy mají i představitelé v NATO, kteří se bojí, že Baghdádí by mohl mluvit o dodávkách zbraní z EU přes bývalé sovětské zakavkazské republiky a Ukrajinu do Sýrie. Třeba o dodávkách českých zbraní, údajně zničených při explozích českých muničních skladů v poslední době. RPG střely, rakety, granáty a miny, které měly explodovat ve Vrběticích, se najednou objevují v Sýrii. Česko se tak stalo jedním z největších dodavatelů munice pro Islámský stát. Americký server RealClearDefense.com přinesl minulý týden výbušný text [3] o tom, že Trump se nechce setkat se Zemanem, protože lidé v jeho okolí prý vyváží do Sýrie přes Ázerbájdžán a diplomatické krytí české zbraně. Dodávky prý zajišťují firmy MSM Group a Real Trade Praha, obě patří do skupiny Czechoslovak Group podnikatele Jaroslava Strnada. A ten má velmi blízko k Miloši Zemanovi. Mainstream z toho ihned udělal kauzu proti Zemanovi, ale americký server se odkazuje na nespolehlivé zdroje z Bulharska a Rumunska, které pouze uvádějí, že Strnadovy firmy vyvezly pár zbraní do Izraele.

Karel Schwarzenberg a Hillary Clinton na schůzce kvůli zrušení embarga EU na dovoz zbraní do Sýrie pro účely vyzbrojení tzv. umírněné opozice. Ihned poté zničehonic vznikl ISIL. Náhoda?

 

Zbraně proudí do Sýrie z „vybuchlých“ skladů v Česku, Polsku a v dalších zemích

Skutečně obrovské dodávky českých zbraní probíhají jinak, pod krytím NATO a bez vědomí Miloše Zemana nebo kohokoliv okolo něho. Během aliančních cvičení odváží američtí vojáci zbraně a munici do Pobaltí a Polska, kterou tam ale po skončení cvičení nechají. Munice potom putuje na Ukrajinu, část jí zůstává na Ukrajině a zbytek míří loděmi do Turecka a odtamtud do Sýrie. Jde o pašování zbraní do Sýrie přímo pod kontrolou amerických vojsk, cvičení a přesuny zbraní jsou tak krycím mechanismem, jak převážet bez celních kontrol obrovské zásoby zbraní a munice. Nebo snad někdo z vás viděl, že by celní stráž kontrolovala americké konvoje v EU, nebo noční přelety amerických nákladních letadel na Ukrajinu pravidelně každé úterý, čtvrtek, pátek a sobotu s vypnutými transpondéry? Pod lampou je tradičně největší tma. Neochota Trumpa setkat se se Zemanem má jiný důvod, uklidnění situace ve Washingtonu, aby Trump nezavdával záminku pro svůj impeachment pro nadstandardní vztahy s Ruskem nebo s politiky (jako je Zeman), kteří s Ruskem mluví o spolupráci. Dodávky zbraní do Sýrie jedou pod kontrolou Pentagonu a CIA, s tím nemá Miloš Zeman nebo Jaroslav Strnad nic společného.


-VK-
Šéfredaktor AE News