Vnitro má jasno! Díl II.

vlk
27.7.2017 Kosa zostra čili vlkovobloguje.wordpress.com
(pokračování ze včerejška)
Včera jsem se stihl zabývat jen hlavními aspekty neuvěřitelného prohlášení mluvčího ministerstva vnitra o  šmírování alternativních zdrojů v  téhle formě:

„Jednak v to počítáme aktivní autory alternativních médií, jednak skupinu pseudoexpertů či autorit, které se snaží intenzivně prosazovat narativy, které jsou v rozporu s českými bezpečnostními zájmy definovanými Bezpečnostní strategií ČR, do veřejné debaty a mediálního prostoru,“ sdělil mluvčí ministerstva, Jiří Korbel a  takto definoval okruh lidí, kteří podle Chovancova úřadu šíří „dezinformace“.

Dnes hodlám pojednat další nezkousnutelné výroky, které od něj, či  jiných zazněly v  článku Aktualne.cz

Myšlenky odporující zájmům státu šíří až sto vlivných lidí, tvrdí vnitro. V hledáčku má na 40 webů

Jde mi zejména o  následující:

1 – Seznam sledovaných dezinformačních webů na vnitru oficiálně neexistuje, protože by si jej mohl kdokoli vyžádat podle zákona o poskytování informací.

2 – Na stovkách stran dokumentů určených pouze pro služební využití, které Aktuálně.cz získalo, se však pravidelně objevuje do 40 webových stránek s označením „alternativní“, do této položky jsou zamíchané jak čistě dezinformační servery, tak i weby, které dezinformace či zavádějící informace publikují jen občas.

3 – Dezinformace se podle sociologů nemusí šířit pouze na internetu, stačí, aby ovlivnily názorového vůdce určité skupiny. „Stačí jeden člověk, který dezinformace čte a poté je šíří mezi lidi třeba v hospodě a různých sociálních prostředích. Proto se dezinformace objevují i mezi lidmi, kteří tolik nepřijdou do styku s internetem,“ říká socioložka Markéta Blažejovská z Karlovy univerzity.

Vezmu to postupně.

1- Seznam sledovaných dezinformačních webů na vnitru oficiálně neexistuje, protože by si jej mohl kdokoli vyžádat podle zákona o poskytování informací.

Cože?!!! Takže vnitro sleduje nejméně 40 různých webů, které má za podezřelé, ale seznam neexistuje a  to s  odůvodněním – MOHL BY SI JEJ KDOKOLI VYŽÁDAT PODLE ZÁKONA O POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ!!!!!

Takže občane, kdybys náhodou chtěl oficiální informaci, kdo je kvůli svým názorům sledován, nedostaneš ji!!!! Ačkoli máš podle zákona na to právo. Což vědí i na vnitru. Přirozeně, že ten seznam oficiálně neexistuje – z  jednoduchého důvodu – jakmile by vešlo oficiálně ve známost, že server XY je na oficiálním sledovacím fermanu vnitráků, nepochybně by velmi rychle došlo ke spektakulární a  velmi sledované soudní žalobě, kde by vnitro muselo vysvětlovat, proč je server fízlován. Což by nikdy nemohlo vyhrát, neboť už včera jsme si řekli, co říká ohledně svobody šíření názorů Ústava, respektive listina práv a  svobod v  článku 17!!!!

Vlastně neřekli, protože článek 17 má ještě třetí a  pátý odstavec:

(3) Cenzura je nepřípustná.

(5) Státní orgány a orgány územní samosprávy jsou povinny přiměřeným způsobem poskytovat informace o své činnosti. Podmínky a provedení stanoví zákon.

Mně z  toho vyplývá jednak to, že činnost vnitra v  tomto případě naplňuje odstavec 3 a  přímo porušuje odstavec 5, protože maří zákonné právo občana na informace o činnosti státního úřadu!!!!! Nemluvě o  tom, že jde fízlováním o  jasné porušení odstavce 1 a  2 článku 17….

Obojí je skandální záležitost nejvyššího kalibru. Ti, co prý hlídají demokracii, podle mého právně laického názoru, sami porušují nejen demokratická pravidla. Navíc vědomě obcházejí zákon, aby nebyli pod veřejnou kontrolou! Pokud je to pravda, pak si musím klást otázku, jaký rozdíl je mezi Korbelem a těmi co obcházejí daňové zákony ve velkém?

Zejména když v  článku Aktualne.cz stojí výslovně

2 – Na stovkách stran dokumentů určených pouze pro služební využití, které Aktuálně.cz získalo, se však pravidelně objevuje do 40 webových stránek s označením „alternativní“, do této položky jsou zamíchané jak čistě dezinformační servery, tak i weby, které dezinformace či zavádějící informace publikují jen občas.

Takže z onoho fízlování existují stovky stran dokumentů URČENÝCH PRO SLUŽEBNÍ POUŽITÍ!!!! Zajímalo by mne JAKÉ SLUŽEBNÍ POUŽITÍ!!!!! Pro zábavu bystrých vok? Nebo pana ministra či nějakého jeho úředníka? Nebo snad pro budoucí činnost orgánů v trestním řízení a tedy represi nepohodlných názorů? Tohle je jádro pudla!

Zajímalo by mne i  kdo ten seznam, co neexistuje, na vnitru sestavil a  následně povolil ke sledování? Nebo se mám domnívat, že jde o nějakou soukromou iniciativu pana Korbela? Nebo… No radši toho spekulování nechám! Zatím netuším, jak ohrožuje naši demokracii Putin a  jeho trollové, ale mám zcela konkrétní představu o  tom, jak ji může poškodit ono „služební využití“.

Ale v  těch výše uvedených 42 slovech té delší složené věty jsou další šokující informace!!

– Aktuálne,cz přiznává, že má ty stovky stran dokumentů,určených pro SLUŽEBNÍ VYUŽITÍ K DISPOZICI!!!!

Jak to, že je má, když jsou jen pro služební účely?! Jak to, že je má, když občan NEMÁ šanci se ani dozvědět, které weby jsou šmírovány, protože NENÍ jejich oficiální seznam? A je zřejmé, že jde o  jasný únik policejních dokumentů. Aktualne.cz se tím dokonce samo chlubí. Jak to, že to nikdo nešetří? Kdo jim to dal? A proč jim to dal? A  za co jim to dal? A  co jim dá příště? Nebo jsou podobné úniky ne/oficiálně ok a vadí jen ty, když se týkají Babiše nebo dalších mocných?

Ale ještě nejsem s tímhle odstavečkem o  42 slovech hotov.

Je tam ještě jedna zdrcující informace – do této položky jsou zamíchané jak čistě dezinformační servery, tak i weby, které dezinformace či zavádějící informace publikují jen občas!!!

V České republice jsou sledovány jako nepřátelské weby, co dezinformační nebo zavádějící informace publikují jen občas???? Tak to jich potom musí být sakra více než 40. Nebudu mluvit o  bulváru, ten nějakou dezinformaci neřeší, ten prostě žije z drbů. Ale dovolím si naivně předpokládat, že na seznamu, co neexistuje, je daleko víc než jen 40 položek – například všechny možné české mediální kanály, včetně ČTK , České televize, Českého rozhlasu, Novy, Primy, Lidovek, MfD, Práva, Seznamu, Hospodářek, Hlídacího psa.org. Aktualne.cz, Neovlivní atd. atd. atd. – prostě všech, kteří přebírali a  přebírají informace z CNN o  ruské stopě při volbě amerického prezidenta! Ačkoli James O´Keefe při rozhovorech s předními činiteli CNN, které natočil na skrytou kameru, jasně prokázal, že sami hlavouni z CNN ruské zpravodajství označují za bullshit a  vysílají je proto, aby zvedli sledovanost a  proto, že chtějí stůj co stůj popravit Trumpa! A  dnes už to všechny české mainstreamové redakce vědí, přesto, že o tom neráčili své čtenáře nebo diváky informovat!!! CNN přebírají, jako věrohodný zdroj i nadále.

Dopustím se tedy tvrzení, že občasným dezinformacím, či  zavádějícím informacím není schopen se vyhnout nikdo. Protože každý musí minimálně část novinek přebírat z cizích zdrojů, nad kterými nemá žádnou kontrolu a  kterým buď věří nebo ne. Ovšem pouze u  některých je to důvod k  úřednímu šmírování a pořizování stovek stránek ke služebním účelům….

Tohle je ta demokracie, kterou nám moskevští trollové chtějí vzít?

A dostáváme se k  výroku poslednímu, řekl bych stejně dementnímu, jako humornému

3 – Dezinformace se podle sociologů nemusí šířit pouze na internetu, stačí, aby ovlivnily názorového vůdce určité skupiny. „Stačí jeden člověk, který dezinformace čte a poté je šíří mezi lidi třeba v hospodě a různých sociálních prostředích. Proto se dezinformace objevují i mezi lidmi, kteří tolik nepřijdou do styku s internetem,“ říká socioložka Markéta Blažejovská z Karlovy univerzity.

Netuším, jestli si ona dámička jménem Markéta Blažejovská nebo někdo z  její rodiny nechali zpracovat rodokmen. Jestli ano, pak soudím, že někde na úrovni pradědečka nebo prapradědečka nutně musí narazit na jméno Bretschneider. Ano – míním toho Bretschneidera ze Švejka. Ten přece také lovil nekalé živly, co podlamovali svými názory výru v  neomylnost císaře pána, po  hospodách. Řečeno terminologií jeho prapravnučky – jde o názorového vůdce určité skupiny. „Stačí jeden člověk, který dezinformace čte a poté je šíří mezi lidi třeba v hospodě a různých sociálních prostředích. A  s těmi podle Markéty Blažejovské-Bretschneider, je třeba evidentně zatočit! Tak jako to činil její prafotřík. Doufám, že jde příkladem a  chodí po  hospodách. V  apartním sáčku a zapisuje velezrádná prohlášení na manžety. Aby dodržela dresskodex svého slovutného předka. Nebo aspoň na tablet nebo mobil…. Prapradědek snad promine….. Překvapí někoho, že tahle krasavice inteligentní je činná i v šapitó Jakuba Jandy jménem Evropské hodnoty?

Jsem totálně znechucen a znejistěn. Jsem skalní volič sociální demokracie. Bojím se o osud té naší, zejména když vidím duo Babiš – Zeman na obzoru příštích voleb. Jsem pro členství v  EU a NATO. Ale tohle, co jsem popisoval včera a dnes (třetí díl už necítím potřebu psát)? O  čem se tu ještě bavíme? Co to je demokracie v pojetí šmoků z Aktuálně a mluvčího ministerstva vnitra Korbela? To fízlování a zase fízlování? Aniž by to někomu vadilo? To má být demokracie? To nám někdo chce ukrást a zničit? A  proč? Když jiný názor než má vláda (ale zatím jen a pouze v  určité oblasti) je důvodem k  fízlování a  pořizování stovek stran ke služebnímu využití, které ovšem klidně uniknou, aniž by to někdo řešil, ale kvůli právu občana na informace neexistuje seznam sledovaných/ , to nám někdo ukradne? Asi sotva. Jen to další a  další lidi přesvědčí buď o tom, že

  • naše demokracie vlastně neexistuje
  • nebo že je přísně formální a vyprázdněná
  • takže je na čase hledat a zvolit nějakého diktátora

K ničemu jinému ten výron blbství na Aktualne.cz jako celek vést nemůže. Nájemní psáči Zelinka a Prchal z  Aktualne.cz , Markéta Blažejovská-Bretschneider z  cirkusu Jakub Janda i  tiskový mluvka Korbel se s  tím jistě nějak zaranžují. Já nikoli.

Dodatek:

Včerejší i dnešní článek jsem psal už v neděli, abych měl nějaký předstih. Skončil jsem těsně před jedenáctou večerní a následně si pustil ČT 24, konkrétně Zprávy ve 23,00 hod. A  mimo jiné mne moskevský intervjůk ČT oblažil informací světodějného významu, že v Moskvě byla protiputinovská demonstrace (reportáž začíná v  čase 11,00 min), na která se sešlo několik stovek lidí. Pravá bomba ve srovnání s tím,že nás stejná ČT 24 dosud ušetřila sebemenší informace o CNN a zjištěních OKeefeho ohledně jejich ruské stopy. Nicméně je tam jedna mimořádně zajímavá věcička. V čase 11,20 se dostává ke slovu jakýsi mládenec ve žlutém tručku – viz screenshot – 

který sděluje, proč na té manigestaci je. Protože v  Rusku je zatím svoboda na internetu a  on má obavy, že ji úřady začnou potlačovat! Napíši to znovu – ten klučina říká, že v  Rusku je internet zatím ještě svobodný, ale že má strach, že úřady to tak dlouho nenechají. V  současné České republice už by měl jistotu! Alespoň mně se to tam jeví….. Nezbývá než konstatovat, že zlovolný čert Putin má, ohledně té pravé demokracie, opravdu co dohánět!