EUrošikana a EUroreferendm

Radim Valenčík
1.8.2017  blog autora

ANALÝZY A KOMENTÁŘE AKTUÁLNĺHO DĚNĺ PŘED ŘĺJNOVÝMI VOLBAMI DO PS Z HLEDISKA VYTVOŘENĺ PŘEDPOKLADŮ PRO SKUTEČNÉ REFORMY

V rámci seriálu o volbách uveřejňuji na pokračování článek, který jsem dál na svůj blog před pár dny a který zaznamenal velké množství ohlasů:

Zašlo to hodně daleko. Takový musel mít pocit každý, kdo včera (viz 30.7.2017 – pozn.red. NR) od 22.00 sledoval pořad Události, komentáře na ČT 24, hlavní téma “Brusel proti V4”, musel být šokován, viz:

http://www.ceskatelevize.cz/porady/1096898594-udalosti-komentare/217411000370726/

Přístup, který zaujala současná euroreprezetace vůči zemím V4 v souvislosti s trestáním za odmítání povinných kvót pro nepohodlné uprchlíky, lze označit jako hloupý, tupý, arogantní, bezohledný… a Karel Čapek by vymyslel ještě deset lepších vyjádření. Jednání současné euroreprezentace připomíná šikanu uplatňovanou ze strany psychicky labilního, zamindrákovaného, pubertálního jedince vůči slabším členům kolektivu.

Jak je možné, že k něčemu takovému dochází v EU, která je založena na spontánní solidaritě? Logika dění vyplývá ze zákonitostí, kterým podléhá degenerace, následný rozpad, ale také kopání kolem sebe ve stylu chcípající kobyly současné globální moci, viz:

http://radimvalencik.pise.cz/4432-pred-jihlavou-o-degeneraci-soucasne-moci.html

Jednou z podmínek fungování současné moci je totiž prestižní prosazování přijatých řešení, ať jsou jakkoli nesmyslná. Tím se “utužují řady” slouhů slouhů a zapouzdřených poskoků této moci. Jakmile začne selhávat odměňování slouhů slouhů a poskoků, trestání kritiků, zdegenerovaná moc končí. Proto ta zoufalost. Proto vyhlášení války, téměř totální války vůči “nepřátelům” hloupých a škodlivých rozhodnutí.

Europapaláši si přivlastnili právo na všechno. A my zase máme právo na referendum. Doporučuji dvě na sebe navazující referenda, resp. podvojné referendum.

První otázka (první referendum):  

Přijmout uprchlíky za podmínek stanovených diktátem současné euroreprezentace, nebo ne a vystavit se sankcím?

V případě, že odmítneme (naše země, případně obdobně v kterékoli jiné zemi V4) uprchlíky přijmou a tím se vystavíme sankcím, navazovala by další otázka (další referendum):

Druhá otázka (druhé referendum):

Zůstat v EU, nebo následovat Británii a odejít z EU?

Uveřejnil jsem ve stručné podobě již včera a v jednom z komentářů byl položen dotaz:

“Líbí se mi to, ale kdo prosadí toto referendum?”

Odpověď není tak těžká. Je před volbami a není žádný důvod, proč takové referendum nepřipravit, pokud bude současná euroreprezentace pokračovat v politice vůči zemím V4 ve stávajícím stylu. Pokud se s takovýmto referendem začne uvažovat jako s reálnou alternativou, určitě se tím negociační pozice zemí V4 nezhorší.

Zaorálkův argument, že žádné referendum o našem členství v EU není třeba a není ani možné protože patříme na Západ, neplatí. Patříme na Západ. Na ten, jaký představovala EU v době, kdy jsme do ní vstupovali. Ale nepatříme na DIVOKÝ ZÁPAD šikany silnějšího vůči slabšímu, ve který se EU mění.

Na závěr jen maličkost, ale aktuální a dokreslující situaci:

“Německá média totálně selhala v informování o migrační krizi. Místo kritického zpravodajství novináři přijali rétoriku politické elity, vytvořili systém vítací kultury, kde pro obavy a kritické názory nebylo místo****, tvrdí studie Hamburské mediální školy a Univerzity Lipsko. Selhání médií podle autorů studie společnost nebezpečně rozdělilo.

Celé viz: https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/444587-nemecka-media-naprosto-selhala-k-uprchlikum-nebyla-kriticka-tvrdi-analyza.html

(Co naše univerzity, které tak rády vstupují do velké politiky?)

(Pokračování ohlasem na tento článek)

Zdroj: http://radimvalencik.pise.cz/4817-volby-2017-172-eurosikana-a-euroreferendm.html