Oliver Stone: USA ukazovaly svaly 70 let – děsivé pro lidi celého světa!

16.8.2017   PrvníZprávy

Ve svém projevu na filmovém festivalu v Sarajevu, americký režisér Oliver Stone řekl, že Spojené státy „ztratily rovnováhu“ a už si nejsou vědomy „utrpení a tragédie války“, uvedl deník Le Figaro.
Oliver Stone, americký režisér


Stone řekl, že americký prezident Donald Trump, který je ochoten podniknout vojenskou akci proti jaderné hrozbě ze Severní Koreje a nevylučuje „vojenské řešení“ proti Venezuele, mluví o válce „jako kdyby to byla nějaká hra“.

Oliver Stone se opět začal zajímat o politiku. Americký režisér zveřejnil několik sérií rozhovorů s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, v neděli prohlásil, že Spojené státy „ztratily rovnováhu“ a už si nejsou vědomy „utrpení a tragédie války“. Sedmdesátiletý režisér, vítěz tří ocenění „Oscara“, přednesl projev na festivalu v Sarajevu, kde získal ocenění „Čestné Srdce Sarajeva“ za „zvláštní příspěvek“ k rozvoji filmového umění, napsal Le Figaro.

„Ti z vás, kteří vědí, co je to válka, by měli dělat vše, aby si nová generace zapamatovala, co válka přináší,“ řekl Stone v bosenském hlavním městě, které bylo v obležení pro skoro čtyři roky během krvavé války v Bosně a Hercegovině.

„Nyní je to důležité v době, kdy moje země, obávám se, ztratila rovnováhu a kdy je zde pokolení lidí, kteří již nepamatují bolest a tragédii války. Veřejně se vyhlašují hloupé a nebezpečné věci,“ pokračoval americký režisér.

Podle Le Figaro, jsou výroky Olivera Stouna reakcí na slova prezidenta Spojených států Donalda Trumpa, který řekl, že Spojené státy jsou připraveny podniknout vojenskou akci proti jaderné hrozbě ze Severní Koreje. Trump také řekl, že Washington nevylučuje „vojenské možnosti“ proti Venezuele.

„Donald Trump mluví o válce, jako by to byla nějaká hra, ale nezapomeňte, že předtím, než nastoupil tento prezident, naše země ukazovala svaly celých 70 let. Je to velmi děsivé pro všechny lidi na světě,“ zdůraznil Stone.

(kou, prvnizpravy.cz, lefigaro.fr, foto: arch.)
 

Související článek: