P.C.Roberts: Trumpa a americkou historii skutečně zabili

23.8. 2017   PaulCraigRoberts
Když byl Trump zvolen prezidentem, napsal jsem, že pravděpodobně nesplní cíle, pro které byl zvolen, čímž jsem měl na mysli mír s Ruskem, návrat pracovních příležitostí ze zámoří zpět do mateřské země a omezení imigrace barevných do USA. A to proto, že to ani v nejmenším nebyly cíle lidí mocnějších, než je prezident USA sám.


Napsal jsem dále, že Trump jako člověk neobeznámený s poměry ve Washingtonu, nedokáže zformovat vládu, která by jeho cíle podpořila. A napsal jsem i to, že pokud vládnoucí oligarchie shledá, že udržet Trumpa pod kontrolou je nemožné, zprovodí ho ze světa vraždou.

A Trumpa skutečně zavraždili. Ne sice kulkou, ale slovy. S tím totiž, když byl z vlády propuštěn Bannon, nezůstal ve vládě jediný člověk, který by ho podporoval, takže je dnes v kabinetu obklopen výhradně jen sionisty a rusofobními generály.

Což pro progresivně-liberální levici ovšem není stále ještě dost. Marjorie Cohnová, kterou jsem pro její lidsko-právní postoje kdysi tolik obdivoval, napsala nyní do časopisu Truthout, že sněmovna reprezentantů musí proti prezidentovi zahájit proces impeachmentu, čili zbavení moci – a to za zneužití jeho prezidentských pravomocí. A to prý dříve, než vyvolá válku občanskou i světovou válku nukleární.

Člověk žasne, k jakým závěrům může myslící člověk dospět. Vždyť vládnoucí establishment už Trumpa dokonale zpacifikoval i zneutralizoval. Je bezmocný. Je v kabinetu vládnoucími oligarchy držen v totální izolaci. Takže čeho je ještě víc třeba?

Čím krvežíznivější je ovšem Cohnová vůči Trumpovi, tím nevidomější je spolu s celou progresivně-liberální levicí k faktu, že svým postojem pomáhá vojenskobezpečnostními komplexu zlikvidovat jediného vůdce, který ve vztahu k druhé velké nukleární mocnosti navrhoval nikoliv válku, ale mír. Ovšem Cohnovou – jak se zdá – vykolejila antipatie k Trumpovi až k absurdní představě, že jeho snaha normalizovat vztahy s Ruskem se prostě rovná válce s Ruskem.

Jako by už naše levice pozbyla rozumu a nenávist převládala nad vším ostatním. A v jejím slovníku se též kromě nenávisti s ničím jiným často nepotkáte.

Nenávist zničila sochu jižanského generála Roberta E.Leea – a na řadě jsou teď sochy Jeffersona a George Washingtona. Vždyť oba vlastnili černochy – zatímco rodina generála Leea tři roky předtím, než Lincoln napadl Jih, své otroky osvobodila.

V Atlantě se dnes hovoří o vymazání hlav generálů Jihu, jak byly kdysi vytesány do Kamenné hory. A po nich přijde na řadu i hora Rushmoore v Dakotě, kde umělci vytesali do skály podoby Washingtona, Jeffersona, Theodore Roosevelta a Abrahama Lincolna. Vždyť to všechno byli rasisté!

Americká progresivně-liberální levice zdegenerovala zkrátka až do idiocie. Mají za to, že bojují proti „bílému nacionalizmu“ v Bílém domě, že Trump je jak šampiónem, tak i symbolem „bílého nacionalizmu“, a že nebude vítězství, dokud symboly „bílého nacionalizmu“ a Trump nebudou zahlazeni.

Jakoby netušili, že nebezpečí číhá na opačné straně, než proti které brojí. Protože, jak napsal Baraka na webu Counter Punch. „Demografové celého světa se shodují v názoru, že celá Evropa i severní Amerika bude dřív, než se nadějeme, obývaná barevnou většinou.“

Přičemž problém není ani tak s barevnými přistěhovalci samotnými, ale tím, že jsou už od dětství vychovávani k nenávisti k bílým – a to právě neúnavnou a soustavnou přičinlivostí osvěty, šířené do celého světa – nikým jiným – než právě americkými progresivně-liberálními levičáky.

Vybral a přeložil Lubomír Man