Kdo nás zradil, nemá nám co poručníkovat

Adam Mikulášek
30.9.2017 Rukojmí

A západ nás nechal ve štychu hned třikrát. Dvakrát nás prodal, v roce 1938 v Mnichově Hitlerovi a v roce 1945 na Jaltě Stalinovi. A potřetí Brežněvovi slíbil nevměšování ohledně okupace v srpnu 1968.

A po roce 1989 to také nebylo o mnoho lepší. Místo nějaké obdoby Marshalova plánu pro postkomunistické země jen vykoupil, co vynášelo, nepomohl nám vytvořit si vlastní kapitál, a ještě nám vnutil tzv. washingtonský konsenzus, tj. napřed privatizace, pak teprve pořádné zákony. A že do zahraničí odteče několikanásobně víc peněz, než dostaneme z eurodotací, že nám západní firmy platí otrocky nízké mzdy, aby nám pak Němci a Francouzi vyčítali, že naši pracanti jsou tam ochotni dělat za míň…, a že k nám Němci dovážejí nekvalitní potraviny, to je již také obecně známo.

A přesto se nám „západníci“ snaží stále omílat sovětskou okupaci ze srpna 1968, protože Putin je přece „příčinou všeho zla ve vesmíru…“, ovšem pokud jde o mnichovskou a jaltskou zradu, o tom už s takovým zápalem nehovoří. A jen málokdo ví, že západní Německo formálně anulovalo mnichovskou dohodu až někdy v roce 1973, tedy třicet pět let po jejím uzavření!!!Adam Mikulášek
30.9.2017 Rukojmí

A západ nás nechal ve štychu hned třikrát. Dvakrát nás prodal, v roce 1938 v Mnichově Hitlerovi a v roce 1945 na Jaltě Stalinovi. A potřetí Brežněvovi slíbil nevměšování ohledně okupace v srpnu 1968.

„SRN stanovila 11. prosince 1973 nulitu mnichovské dohody a v mnoha bodech zastávala odlišný její výklad, problematický zde byl také březen 1939 jako krok nutný pro stabilizaci hospodářství, jelikož české země po ztrátě 25 procent území nebyly životaschopné atd.“

https://cs.wikipedia.org/wiki/Mnichovsk%C3%A1_dohoda

A teď si země, které nás opakovaně zradily, nebo v případě Německa dokonce okupovaly a ekonomicky vykořisťovaly, hrají na „velké bratry“, kteří mají nějaké právo se stavět jako „morálně vyspělejší“ a nás, „zaostalé slovanské barbary“, chtějí poučovat o toleranci, politické kultuře, lidských právech a kde čem. Přitom právě západ, a Německo především, má lví podíl viny na tom, že jsme po válce „spadli“ do sovětské sféry vlivu. Kdyby Němci nerozpoutali válku, velmi pravděpodobně by k ničemu takovému nikdy nedošlo. Takže pokud si západ hraje na to, že jsme „morálně zaostalejší“, protože jsme tu měli 41 let komunistickou totalitu, mělo by se k tomu rovněž dodat, že samotný západ nás vlastně těm Sovětům předhodil jako svého druhu náhradu za válečné škody, ačkoli my jsme žádnou válku nerozpoutali!

A další věc, kterou je nutno mít na paměti, je fakt, že usmiřovací politiku vůči Hitlerovi, která nakonec vedla k Mnichovu, tzv. appeasement, nejvíce prosazovali tehdejší „sluníčkáři“, i když se jim tak neříkalo. A stejně jako dnes tomuto „sluníčkářskému“ tlaku nakonec podlehli i konzervativci, např. Nevil Chamberlain, což je trošku něco jako Merkelová 30tých let minulého století. Největší škody „sluníčkáři“ napáchali tlakem na odzbrojení vlastních zemí i v době, kdy Hitler již masivně zbrojil! Různí „kavárenští intelektuálové“ lidi manipulovali v tom smyslu, že když se odzbrojíme a strčíme hlavu do písku, tak se vyhneme další světové válce. Proto byla Británie i Francie v roce 1939 v mnoha ohledech vojensky slabší než Hitlerovo Německo. A lidé, kteří těmto pseudopacifistickým lžím nepodlehli, jako třeba Churchil, byli „sluníčkovou“ intelektuálně-politickou frontou nálepkováni jako „váleční štváči“, podobně jako dnešní vlastenci, kteří vystupují proti nové lži jménem multikulturalizmus, jsou dnešní „sluníčkovou“ frontou nálepkováni jako „xenofobové“. Tehdy i teď „sluníčka“ šla proti pudu sebezáchovy vlastních národů.

A jak známo, kdo se z historie nepoučí, musí si ji zopakovat, byť s jinými „herci“ a „kulisami“ a v „modernějším provedení“.