To je nám novinka, Seznam.cz na titulní stránce odkazuje na Novinky.cz útočící na prezidenta Zemana

Ivan David
3. 8. 2017
Novinky.cz, onen “novinářsky korektní” a zaručeně nedezinformující web upozorňuje čtenáře ZDE, že prezidentu Zemanovi na transparentní účet posílají občané haléře a urážlivé a nenávistné komentáře. Je zřejmé, že Novinky.cz, tedy jejich majitel a povinně i redaktoři s těmito komentáři nadšeně souhlasí a snaží se inspirovat hlouček červenokaretníků k větší aktivitě a čtenáře aktivně informovat o tom nejdůležitějším.


Haléřoví přispěvatelé prý tvoří většinu přispěvatelů, ovšem nejsou reprezentativním vzorkem občanů s volebním právem. Důležitý je kvantifikátor “většina”, ten má ulpět v hlavě povrchního čtenáře. 

Článek též poukazuje na to, že na účtu prezidenta Zemana “který hodlá kandidovat i do druhého volebního období” je pouhých necelých 14 000 Kč, zatímco na účtu Prof. Drahoše je 10,3 mil. Kč. Srovnání je to hezké, zvláště když nám není zatajeno, že Prof. Drahoš má účet zřízený “před několika měsíci”, zatímco prezident Zeman jen krátce.

Pro intelektuální giganty jsou to asi informace důležité, ale zajímavější by bylo vědět, co by Prof. Drahoš ve funkci prezidenta činil. To v článku chybí. Autorovi článku to nevyčítám, ten píše o haléřových příspěvcích a jiných podobně důležitých skutečnostech. O programech kandidátů bude jistě psát jindy, zasvěceně, kultivovaně, věcně a hlavně objektivně. Že ano…

Ani pro nás nebude těžké připomenout, co který kandidát prohlásil a slíbil. Lživě nás označují za dezinformační, aniž by se obtěžovali doložit, které naše sdělení a v jakém ohledu je “dezinformační”. Myslím, že lžou neúčinně, neboť i v srpnu jsme zaznamenali nejvyšší čtenost za všechny tři srpny dosavadní existence Nové republiky.