“Boj s plánem satana”: Sorose vyhnánějí z Turecka, Maďarska a Rakouska

27. 10. 2017       zdroj
Krizové dny začaly pro nejslavnějšího sponzora majdanů všeho druhu po celém světě George Sorose. Jeho organizace jsou nadále blokovány v Maďarsku, vyhošťují je z Rakouska a nyní také z Turecka. “Přízrak Sorose je největší výzvou, které lidstvo na celém světě čelí v roce 2017. Je to dokonalá chobotnice upír, která se omotala kolem tváře lidstva, vytrvale zahání do nálevky s krví vše, co jen zavání penězi, používá tyto peníze pro korumpované politiky, novináře a veřejný sektor, a snaží se vytvořit svět k obrazu svému”, prohlásil kancléř Rakouska Sebastian Kurz.


Všechno to začalo jarní ofenzivou na struktury Sorose ze strany známého euroskeptika a maďarského premiéra Viktora Orbána. Tehdy byla jeho strana schopná realizovat zákon podobný našemu zákonu o “zahraničních agentech”, a snažila se omezit činnost Sorosem založené Středoevropské univerzity, ale neuspěla. A tak tam začalo druhé kolo sporu Sorose a Orbána, nyní kvůli migrantům. V polovině října začala kampaň s rozšiřováním letáků pod rouškou národního dotazníku, v němž je odhalován takzvaný “Sorosův plán”. V textu šířeného letáku je zpráva, že Evropská unie v souladu s plánem, který rozpracoval Georg Soros, chce požadovat, aby “každý stát EU zaplatil 9 milionů forintů (25 400 liber) povinné státní podpory pro každého přistěhovalce”. V letáku je rovněž uvedeno, že v rámci Sorosova plánu Brusel povinně přerozdělí imigranty ze západní Evropy do zemí východní Evropy. Maďarsko se má tohoto procesu také zúčastnit. “Cíl tohoto plánu Sorose spočívá ve snížení významu jazyka a kultury evropských zemí, aby se urychlila integrace nelegálních přistěhovalců”, je uvedeno v textu letáku.

Pouze letáky se věc neomezila. Maďarská vláda také židovského miliardáře George Sorose obvinila ze spiknutí s Bruselem za účelem “přesídlení jednoho milionu migrantů na území Evropské unie, včetně Maďarska”. Čím dál tím víc. Státní tajemník Maďarska pro energii Andras Arad otevřeně vyhlásil miliardáře George Sorose za “satana”: “Soros a jeho kolegové chtějí zničit nezávislost a hodnoty národních států, aby obměkčili křesťanského ducha Evropy”, prohlásil Arad. “Křesťanskou povinností je bojovat s plánem satana Sorose”. A 20. října již premiér Maďarska Viktor Orbán v Bruselu potvrdil, že Evropský parlament začal zavádět takzvaný plán “Soros” o imigraci.

Senzací se to ale nestalo a Brusel se již ze zvyku chystal obvinit Orbána z antiglobalismu, antievropanství, antisemitismu a ještě z desítky různých anti, ale byl náhle podpořen v sousedním Rakousku. 21.října se nový kancléř Rakouska za euroskeptiky rozhodl začít svou činnost začištěním veřejného prostoru před vlivem zámořských kolegů. Sebastian Kurz dal nadaci George Sorose 28 dní. Pokud během této doby organizace Otevřená společnost nezavře své zastoupení v Rakousku, čekají ji soudní spory.

Oznámení přišlo poté, co bylo oznámeno, že Soros daroval 18 miliard dolarů své nadaci. “Situace se stala kritickou. Soros hází všechno, co má, na úsilí o globální kontrolu”, vysvětlil kancléř. Podle něj patří Rakousko mezi země, o které se Soros bil, aby získal politický vliv a obrovský osobní zisk. Když byl Kurz dotázán, proč zavírá Sorosovu nadaci, kancléř odpověděl: “Protože je rok 2017”. “Přízrak Sorose je největší výzvou, které lidstvo na celém světě čelí v roce 2017. Je to dokonalá chobotnice upír, která se omotala kolem tváře lidstva, vytrvale zahání do nálevky s krví vše, co jen zavání penězi, používá tyto peníze pro korumpované politiky, novináře a veřejný sektor, a snaží se vytvořit svět k obrazu svému”, prohlásil kancléř Rakouska.

Odrazit útok semknuté linie už dvou států EU bude již pro globalisty mnohem těžší, stejně jako dokázat, že většina občanů Rakouska a Maďarska se najednou stala všemi “anti”, bude komplikovanější, i když pro propagandu není nic nemožné. Proto už Soros rozhoupával Maďarsko a snažil se tam uspořádat minimajdan. Pak ale přišla informace, že úřadovna magnáta je zavřena v Turecku a její vedení zatčeno. Podle zpráv z médií byl zatčen vedoucí Sorosovy nadace v Turecku, ale jména zatím nebyla zveřejněna.

Podle oznámení portálu Geopolitika jde o organizaci Open Society Foundation v Istanbulu. Organizace v Turecku působí od roku 2008 a podle prezentace na internetových stránkách byla vytvořena pro ochranu lidských práv, demokracie a univerzálních hodnot. Mezi její projekty patří “Nezávislá komise v Turecku” (zjednodušení procedury přistoupení k EU), pomoc KAMER Foundation (podpora feministek), TESEV (Turkish economic and social studies foundation, Nadace pro ekonomická a sociální studia) a mnoho dalších.

Je známo, že členem konzultační rady Institutu pro otevřenou společnost v Turecku a současně hlavou Nadace pro ekonomická a sociální studia je Nafiz Can Paker, který ukončil studium na Kolumbijské univerzitě a aktivně prosazuje myšlenku otevřené společnosti v Turecku. Mezi ostatními osobami, spojenými s organizací, je známá publicistka, profesorka na Bilkentské univerzitě Elisabeth Ozdalgová, která vydala například knihy o sekularismu a populárním islámu v moderním Turecku, novinář ultraliberálních novin Radical Eyup Can a mnoho dalších.

V předvečer byli za přípravu červencového převratu zadrženi “ochránci lidských práv” Amnesty International, včetně hlavy organizace Idila Esera, kterým hrozí až 15 let vězení, a na začátku října byl pracovník generálního konzulátu USA v Istanbulu Metin Topuz obviněn ze špionáže. Z tohoto důvodu je mezi Spojenými státy a Tureckem pozastaveno vydávání víz a Erdogan hovoří o politické krizi mezi oběma zeměmi.

Soudě podle tvrdé reakce Erdoganových bezpečnostních sil vůči úřadovně Sorose, příprava převratu se bez nich také neobešla.

Jak již rakouský vůdce poznamenal, ke stupňování boje proti Sorosovi, přesněji řečeno odpovědí na jeho činy, došlo poté, co byla v polovině října oznámena informace, že magnát převedl 18 miliard dolarů z 23 miliard, které má k dispozici, na nadaci Otevřená společnost, což učiní organizaci druhou největší soukromou “dobročinnou” nadací. Jak uvádí list The Wall Street Journal, 87-letý zakladatel společnosti Soros Fund Management se nyní bude podílet na určování strategie nadace spolu s investičním výborem Otevřené společnosti. Prostředky, které doplní nadaci, nebude Soros používat k obchodování na finančním trhu, ale půjdou výhradně na “podporu demokracie”.

Jak konkrétně se Soros chystal podporovat demokracii, že se na zadní postavily hned tři země, je už jasné. Rozhodně těžké to bude mít v Turecku, kde si Erdogan bude ještě dlouho pamatovat pokus o své svržení a vynasnaží se odstranit co nejvíce nových rizik, a vykašle se na názor “zvolených”. Orbán a Kurz to mají mnohem obtížnější, protože jejich země jsou integrovány do hospodářského systému EU a Brusel je nakloněn “filantropovi”. Orbána už varovali před sankcemi proti Maďarům, nyní budou vyvíjet tlak i na Kurze.

Nicméně, třetí Newtonův zákon nebyl zrušen a síla akce je stále rovná síle reakce – čím více budou evropští úředníci tlačit na místní, tím více hlasů tam získají euroskeptici. Mohlo by se zdát, že po “přerodu” Trumpa, porážce Le Pen a dalším období Merkelové získali globalisté zpět své pozice, a dokonce zesílili, ale euroskeptici se snaží se rehabilitovat, ba dokonce ještě i jít proti jedné z ikon globalistů. Zda budou schopni dosáhnout svého nebo budou smeteni při dalších barevných revolucích již v samotné Evropě, uvidíme v blízké budoucnosti. Je zde doba politické krize liberalismu, která sílí s každým dalším měsícem.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová