Kdo jsou ti Pražáci, kteří volili TOP 09 a Piráty? Vnitřní Praha versus zbytek ČR připomíná film „Hladové hry“. Pan Babiš a pan Okamura by si měli naslouchat

Václav Kytička
26.10.2017 AENews

Kdo jsou ti Pražáci, kteří volili TOP 09 a Piráty? Vnitřní Praha versus zbytek ČR připomíná film „Hladové hry“. Pan Babiš a pan Okamura by si měli naslouchat.
Redakce AE News přinesla zajímavý pohled svého externího spolupracovníka na povolební situaci v Praze a na úlohu Andreje Babiše a Tomia Okamury. 


Já osobně (píše šéfredaktor AE News v předmluvě textu – pozn.red.NR) nesdílím takovou důvěru ve spolupráci Hnutí ANO a SPD na rozdíl od níže uvedeného článku, protože cílem Babišovy vlády bude podle mého názoru ještě pevnější a těsnější spojení ČR s USA, jakkoliv mnoho lidí to zatím nevidí a pokud mluvíme o spojení s USA, rozhodně tím nemám na mysli to “dobré” spojení s politikou pro-ruského éthosu dnes již zcela izolované Trumpovy vlády, která už nemá kontrolu nad zahraniční politikou, kterou plně ovládli váleční jestřábi a neoconi v americkém Kongresu, které ovládají sionisté. Zlepšení vztahů s Ruskem bude nadále prosazovat Miloš Zeman, ale ve vyvažovacím tandemu s Andrejem Babišem, který bude tandem vyvažovat na druhou stranu, směrem k USA, ovšem v rámci vazeb EU jako americký kůň uvnitř Bruselu.

Vyvažování je mimochodem jeden z hlavních mocenských modelů zobrazených ve filmové sáze The Hunger Games. A přestože Andrej Babiš navenek chce leccos, ve skutečnosti udělá jen takové kroky, které budou vhodné pro jeho Agrofert. A v tomto ohledu jeho zájmy míří do náruče Nové Evropy, pokud mu ovšem Američané nenabídnou něco, jako nabídli Polsku po posledních volbách. Poláci chtěli americké rakety, zbraně a americké jednotky trvale umístěné na svém území. Dostali všechno. Pokud si Američané koupí Babiše podobným způsobem, např. nové obchodní doložky pro ČR, resp. pro Agrofert nebo laciné bojové vrtulníky UH-1Y, které najednou Američané ČR nabízí za zvýhodněnou cenu po volbách v ČR [1], potom nějaké zlepšování vztahů s Ruskem rozhodně nenastane. Je však pravda, že pokud SPD nebude v koalici s ANO, bude tam někdo jiný a situace bude o to více eskalovat k zániku české státnosti. Koalice ANO a SPD se mi proto jeví jako nejmenší zlo v nastalé povolební situaci.

Pozn. -VK- 

The Hunger Games – Odkaz Hollywoodu na systém dělby moci v dystopické demokratuře.

Pražské Hunger Games
Řada voličů si pokládá otázku, jak je možný tak vysoký výsledek Pirátů a jak je možné, že se do sněmovny dostal ten Kalousek. Odpověď lze nalézt podrobnější analýzou volebních výsledků. Je zřetelně patrné, že mírně před SPD se Piráti dostávali zejména v městských aglomeracích. Tam se zpravidla rovněž, zcela na konci, do sněmovny propasovalo i TOP-09.

Jiná situace je však v Praze. Celkové výsledky nejsou až takovým překvapením. Řadový Čech si prostě řekne Praha je prostě jiná.

Praha celkem
ANO 20,35%
Piráti 17,59%
ODS 16,22%
TOP 09 12,64%
SPD 05,81%

Podstatně zajímavější je však hlubší sociální pohled do nitra našeho hlavního města. Srovnáme-li výsledky voleb v jejích vybraných částech, naskytne se nám obrázek o zcela jiných volbách. Kalousek je jednička a pokud ne on tak Piráti a přirozeně tradičně ODS. SPD zde figuruje těsně nad hranicí pro vstup do sněmovny a to ne všude.

Praha 1
TOP 09 19,82%
ODS 19,73%
Piráti 16,61%
ANO 11,78%
SPD 04,39%

viz: https://www.novinky.cz/volby/snemovna-2017/hlavni-mesto-praha/praha/6369-praha-1

Praha – Troja
ODS 19,91%
TOP 09 19,48%
ANO 11,78%
Piráti 16,61%
SPD 03,17%

viz: https://www.novinky.cz/volby/snemovna-2017/hlavni-mesto-praha/praha/6418-praha-troja

Praha 2
Piráti 18,59%
ODS 18,54%
TOP 09 17,18%
ANO 13,81%
SPD 05,27%

viz: https://www.novinky.cz/volby/snemovna-2017/hlavni-mesto-praha/praha/6370-praha-2

Praha 7
Piráti 19,56%
TOP 09 16,74%
ODS 15,67%
ANO 14,01%
SPD 04,96%

viz: https://www.novinky.cz/volby/snemovna-2017/hlavni-mesto-praha/praha/6375-praha-7

Praha 6
Piráti 17,27%
ANO 16,83%
TOP 09 16,33%
ODS 15,67%
SPD 04,41%

viz: https://www.novinky.cz/volby/snemovna-2017/hlavni-mesto-praha/praha/6374-praha-6

Praha 5
Piráti 18,09%
ANO 17,44%
ODS 16,79%
TOP 09 15,20%
SPD 05,37%

viz: https://www.novinky.cz/volby/snemovna-2017/hlavni-mesto-praha/praha/6373-praha-5

Praha 3
Piráti 18,63%
ANO 17,78%
ODS 16,23%
TOP 09 14,69%
SPD 05,51%

viz: https://www.novinky.cz/volby/snemovna-2017/hlavni-mesto-praha/praha/6371-praha-3

Naskýtá se potom otázka, je Praha ještě naším hlavním městem? Podíváme-li se podrobněji na mapu Prahy, tak nelze konstatovat jinak, že městské části okolo jejího středu, kde jsou tzv. VIP adresy, český stát nereprezentují ani náhodou.

Zde si potom nelze než položit otázku, kdo jsou obyvateli těchto částí Prahy. Odpovědí je, že zaměstnanci minimálně republikových centrál nadnárodních korporací a bankovních domů, zaměstnanci centrál médií a v nemalé řadě zaměstnanci centrál různých pochybných neziskovek, včetně zaměstnanců příjemců zahraničních grantů z oblasti školství. Dále zde žije celá komunita dodavatelů různých servisních služeb pro výše uvedené. Od právních a lobistických, až po různé prodejce a poradce všeho druhu. Osob nějak svázaných s opravdu českými firmami s širší nežli místní působností, žije ve vybraných částech Prahy minimum. Smutné na tom je, že právě tyto městské části, přesněji osoby zde žijící, udávají tón v klíčových oblastech průmyslu, mediálně názorových trendech a směru vzdělávání mladých generací.

Situace v ČR je prakticky shodná, co se výše uvedených městských částí Prahy týče, se situací, jak ji popisuje filmová série „Hladové hry“ (The Hunger Games).

Právě těmto osobám musí být SPD, ale i Babišovo ANO velkým trnem v oku a pokud ne jim, tak určitě zaměstnavatelům těchto osob. Toto jsou naše „Pražské bažiny“ alias „Lumpen-kavárna“ alias „Havloidi“. Pan Kalousek se hned po volbách nechal slyšet, že vláda pod taktovkou ANO, SPD a KSČM je smrtící koktejl. S tímto konstatováním se dá jedině souhlasit, kdy ale nejde o smrtící koktejl pro ČR, jak se šéf TOP-09 snažil naznačit, ale o smrtící koktejl právě pro něj a jemu podobné!

Česko jako kolonie

Nicméně jak to ještě bude, je nejisté. Pokud se volič při svém rozhodování řídil tím jak nejúčinněji zabránit současným největším hrozbám, tak odpověď byla vcelku jasná. Kdo nechce islamizaci ČR (barbaři jsou již za branami) nebo nechce být zatažen do války s Ruskem (kumulace zbraní NATO na východě Evropy trvale pokračuje), nebylo lepší volby nežli SPD. Pokud voliče trápil současný stav ČR jako kolonie západu a Klondike místních vykuků, tak jedině ANO má dostatek profesionálů, aby s tím bylo schopno nějak zatočit. Generální otázkou je, jsou schopni se pan Babiš a pan Okamura domluvit?

Cíle deklarované panem Okamurou jsou naprosto legitimní, ale to v rovině ideálního řešení. Zejména změna volebního řádu, přímá demokracie, nulová tolerance islámu, jakož i to, že jako jediný z politiků řekl naprosto otevřeně, že Krym se odtrhl od Ukrajiny legitimně a to zejména v reakci na zákaz ruštiny. Problém je, jak tyto cíle dosáhnout a zda by nestálo za to, nejprve nastavit jako krok první prosazení dílčích optimálních cílů a až následně dosáhnout konečného výsledku.

Zastavit islamizaci ČR bude jen oddálením doby temna, pokud se nepodaří zastavit islamizaci Evropy. Zde má pan Babiš naprostou pravdu a obávám se, že je jediný z českých politiků, který má šanci, aby byl jeho hlas v Bruselu opravdu vyslyšen. Přímá demokracie je výborná věc, ale pokud bude mít o něčem právo rozhodovat nevzdělaný dav, je to jen otázka správně vedené PR kampaně a stejně bude prosazeno to, co prosazeno mělo být. Prvním krokem pro přímou demokracii musí být nejprve generální rekonstrukce našeho školství! Aby vzdělávalo v oborech, které ČR potřebuje, ale aby také vychovávalo k soutěživosti, poctivosti, pracovitosti, vzájemnosti ale i bojovnost a hrdost. Zejména výchovnou složku se podařilo novodobým elitám z našeho školství zcela eliminovat. Konečnou tečku mu dala Dienstbierem nasazená Valachová, bez kouska pedagogického vzdělání, svou inkluzí. Pouze svéprávní občané mohou přijímat kvalifikovaná rozhodnutí.

Pan Babiš by si zase měl uvědomit, že to, že jsme součástí NATO, byla práce Václava Havla, respektive jeho přátel z USA, kteří nás do něj zatáhli a prakticky týden na to jsme jako součást koalice napadli Srbsko ve vylhané válce o Kosovo. Viz například přímý záznam slov Jána Čarnogurského (1991 – 1992 předseda vlády Slovenska, 1998 – 2002 ministr spravedlnosti Slovenska):

Nad to vše je naopak neoddiskutovatelné, že pan Babiš byl jediný, který přišel, a to ve značném předstihu, s opravdu pozitivní kampaní. Programu, který nastínil ve své knize „O čem sním, když náhodou spím“ není praktiky co vytknout. (https://www.anobudelip.cz/file/edee/2017/o-cem-snim-kdyz-nahodou-spim.pdf)

Babiš a Okamura jako koaliční výslednice a jediná cesta po volbách?

Když jsem poslouchal předvolební duel mezi panem Okamurou a panem Bartošem na TV Barrandov (https://www.barrandov.tv/video/109757-duel-jaromira-soukupa-12-10-2017 ), bylo zcela zřetelné, že jsou oba vysoce inteligentní pánové a mají charisma se schopností strhnout ostatní. Nicméně pan Bartoš vykazoval tak maximálně 50% vědomostí pana Okamury. Katastrofou však bylo, když pan Soukup, který duel moderoval, položil otázky podporovatelům obou pánů. Ti co se vyjadřovali za Piráty, nelze nenazvat jinak než zmanipulovanými a naivními fanatiky.

Krásný článek jsem na toto téma četl na Svobodných novinách zde:

http://svobodnenoviny.eu/oproti-slunickarstvi-je-i-komunizmus-docela-rozumny-napad/

Základním tématem bylo srovnání utopie komunistické s utopií sluníčkářskou, jejíž představitelé Piráti jsou.

Komunisté tvrdili „Každému podle svých schopností, každému podle jeho potřeb.“. Sluníčkáři jakoby škrtli první polovinu a ponechali pouze to „Každému podle jeho potřeb.“.

Srovnám-li ale pana Babiše s panem Okamurou po stránce odborných vědomostí jak u takových celků, jako je stát (nebo velký koncern), naplánovat a prosadit změnu k lepšímu, zde musím konstatovat, že je poměr obdobný, jako jsem uvedl o odstavec výše, ale to ve prospěch pana Babiše.

Pokud si oba pánové dokážou vzájemně naslouchat, mohlo by ANO a SPD vytvořit kvalitní vládní koalici a naši republiku spolu s panem prezidentem Zemanem opravdu vrátit tam kam patří, t.j. na špici Evropy, kde historicky nejméně 800 let byla a to i jako součást větších státních útvarů.

Historické paralely

Již od dob Přemysla Otakara II. byly naše země ekonomickým leadrem střední Evropy. Přes husitské bouře, kde jako první jsme se odtrhli od katolické Evropy, která byla natolik v rozkladu, že ani nevěděla kterému ze 3 papežů by se měla klanět, jsme se až do Bílé hory byli centrem svobody a vzdělanosti. I přes její katastrofu jsme nadále byli průmyslovým srdcem Rakousko Uherska, jakož i po celou dobu minulého století tím samým v rámci sovětského bloku.

Až ze zahraničí dosazení politici okolo Havla, jejichž pokračovateli jsou právě TOP 09 a obávám se právě Piráti, byla naše republika vyplundrována natolik, že jsme byli nedávno zařazeni mezi rozvojové země.

Pan Babiš by měl přijmout pomocnou ruku pana Okamury, pakliže mu ji nabízí a nespoléhat, že se dohodne s farizeji, kteří na něj plivou špínu, nebo donedávna plivali.

Pan Okamura by měl přestat fantazírovat o zcela správných programových prohlášeních, ve smyslu, že se mu je podaří prakticky realizovat bez toho, aby postupoval krok za krokem a zejména by se měl od pana Babiše učit a učit, třeba i to jak zvládat komunikaci se svými podporovateli, jak bylo psáno zde v jiném článku, neboť reálné vládnutí je zcela něco jiného, nežli deklarování postojů z pozice opozičního poslance.

Islamizace ČR a Soros na odchodu z Rakouska

Jedním z klíčových úkolů, kterým by se nová vláda měla velmi zodpovědně zabývat, kromě spousty dalších, by mělo být zastavení rozkladných vlivů naší společnosti ze strany Sorosových a jiných obdobných fondů. Pokud je pravda to, co píšou na czech-freepress zde: http://www.czechfreepress.cz/blogy/mlady-rakusan-kurz-vyhani-nejstarsi-dobytek-sveta-sorose-a-jeho-agenty-cizi-moci-z-rakouska.html, tak nově zvolený rakouský leader Sebastian Kurz dal 28 dnů na to, aby Sorosova nadace Otevřená společnost (Open society) ukončila v Rakousku svou činnost, jinak přistoupí k právním krokům za pokusy podkopat demokracii v zemi. Toto by mělo být následováno i u nás.

Dalším krokem by rozhodně měla být nulová tolerance ke stavbě mešit na území ČR, neboť právě tam je ze strany radikálních imámů šířena nenávist k původním Evropanům nejčastěji a to s nejširším dopadem mezi veškeré vyznavače této víry. Stejné pravidlo platí ve Švýcarsku. Nedopusťme, aby u nás nastala situace obdobná Velké Británii, kdy v řadě obcí již přistěhovalá islámská komunita hravě přehlasovává původní Angličany. Do této situace se začíná dostávat i sousední Německo a přesně takto demokraticky se dostal k moci i Hitler. S přihlédnutím k tomu co hlásali fašisti, proti tomu co na nás chytají islamisti, tak se obávám, že tentokrát to bude cesta rovnou do temného středověku. Pokud k tomu připočteme no-go zóny v řadě evropských států – ne to není Evropa o které jsme za komunistů snili.

Evropská civilizace je ve stejné situaci jako Řím před pádem svého impéria

Základním problémem je, že výše uvedená nebezpečí se šíří pomalu a víceméně skrytě. Několik generací jakoby se nic neděje. Až plody tohoto ale uzrají, jsou nenávratné. Pokud se trochu podíváme do naší historie, tak na obdobný rozklad společnosti padla Říše Římská a to, že měla na svou dobu od ostatních o míle vzdálenou logistiku obchodu, fungující vodovody a celý sociální systém, jim nebylo nic platné. Po jeho pádu nastala 600 let doba temna a přesně to se může stát i nám.

Tím chci říct, že znovu zestátnění vodovodů, pochytání tunelářů, výstavba rychlovlaků, dálnic, sportovišť, repasování státní správy a vše obdobné, co nás aktuálně trápí, je rozhodně důležité, ale zanedbáním výše uvedeného, nedej bože nechat se zatáhnout s NATO do nějakého válečného dobrodružství s Ruskem, jsou konečnou.

Nakonec, co je platné současným Němcům, že mají podstatně vyšší životní úroveň než my, když v řadě obcí se již bojí vyjít po setmění z domu?

Václav Kytička