Německo se rozštěpilo na východ a západ – jako Ukrajina

Jelena Ostrjaková
31. 10. 2017        zdroj
Téměř polovina německého obyvatelstva (37 milionů lidí) představuje potenciální “protestní elektorát”, jehož značná část, jako na Ukrajině, žije na východě. Je to uvedeno ve zprávě Nadace progresivní politiky “Po Merkelové: “zkáza bohů” německé politiky”. “Volební mapa Německa se velmi podobá té ukrajinské, zaznamenává zřetelné rozdělení na východ a západ. Na rozdíl od “západních” se “východní” nepodrobovali “multikulti” propagandě již ve školních lavicích, proto aktivněji reagují na politiku oficiálního Berlína”, uvádí se ve zprávě.


Kromě toho autoři poznamenávají, že důležitou úlohu při posledních volbách do Spolkového sněmu sehrálo 5 milionů rusky mluvících emigrantů z bývalých sovětských zemích, uvádí korespondent PolitNavigatora.

“Převážná část se skládá z “ruských Němců”, sovětských Židů, “ruských žen” a jejich dětí. Většina z nich neschvaluje politiku destrukce toho Německa, do kterého kdysi odjela”, je řečeno ve zprávě.

Autoři předpokládají, že německý Bundestag bude v roce 2017 posledním funkčním obdobím parlamentu, v němž dominují zástupci “klasických” centristických stran.

“Bude to poslední období kancléřství Angely Merkelové. Příští stranický a politický model bude zahrnovat z velké části zástupce antimainstreamových stran, zvolených hlasy protestního elektorátu, nespokojeného s aktuální situací”, konstatuje zpráva.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová