Výhody demokracie

Jaroslav Loudil
31. 10. 2017    (redakce NR se neztotožňuje se všemi názory autora)
Politici a ideologové Západu šíří po světě v současné době ideu, že liberální demokracie je vhodná forma vlády pro všechny státy a oblasti světa. Všichni lidé na světě po ní prý strašně touží a jenom zlí diktátoři dnes už jenom – “s obrovskými obtížemi” – zadržují masy utlačovaných obyvatel silou zbraní a poprav , aby liberální demokracii konečně nezískali. Někteří američtí prezidenti dokonce zaveleli svým útočným invazním žoldákům, aby tuto demokracii přinesli na hlavních tanků do oblastí ovládaných diktátory.


Zvláště se v tomto směru vyznamenal mezinárodní zločinec G.W. Bush /kterého později na své území odmítl vpustit třeba Londýn či Švýcarsko , s tím, že pokud přiletí, tak bude jako zločinec zatčen rovnou na letišti a převezen do vazby. Zločinec G.W.Bush jak známo býval ještě nedávno skvělým – “Druhem ve zbrani v budování demokracie” – u svého servilního poskoka a amerického leštiče klik Václava Havla.

Někteří západní ekonomové dokonce “zkoumají” v jakém stádiu vyspělosti ekonomiky a bohatství národa se masy : “uvědomí, vzbouří ” a svrhnou diktátory , aby si zavedli liberální demokracii. Jsou uváděny údaje 8000 až 10 000 Dolarů na hlavu nominálního HDP. Čína má právě přes 8000 USD/obyvatele. Že by tedy svržení čínského vedení bylo už za dveřmi ?? Bude svrženo vedení nejúspěšnější ekonomiky světa za účelem – “zavedení demokracie”? Osobně se nedomnívám, že by po demokracii mohl v Číně někdo vážně toužit. Snad jen hrstka intelektuálů, která po nocích poslouchá vysílání Svobodné Evropy a  Hlasu Ameriky. Čína by si totiž zaváděla něco, co se dnes nalézá ve stále větší krizi a rozkladu. To by museli být padlí na hlavu ! Mnohde se šíří – “neliberální demokracie” , viz.Maďarsko a Polsko, Egypt se po krátkém období demokracie vrátil k diktatuře, ….atd. My v ČR jsme si zvoli miliardáře Babiše, který chce zemi řídit jako firmu .

Dnes se i v Evropě šíří mezi lidmi požadavek : “Mít za svými zády silného, tvrdého, nekompromisního vůdce”, který se nepárá s maličkostmi a jde tvrdě za národními zájmy. Odstrašujícími příklady opaku je Merkelová, Hollande, Macron, Juncker, … Nikdo si jistě nepřeje nového Hitlera či Pinocheta , ovšem Orbán s Putinem se dají jako vzory použít. Dokonce i Paroubak byl silný vůdce ČSSD ve srovnání s  úředníkem Sobotkou, nevýraznou šedivou myší naší politiky, která ČSSD dovedla na 7 % z dřívějších 32 %.

My stavíme dálnici do Hradce 37 let, protože si jedna farmářka postavila hlavu. Spadlý most ve Studénce vyšetřujeme skoro celé desetiletí , miliony v krabici pana Ratha je problém doslova nad síly naší justice !! Kdo se nám všem směje je obviněný. Tak “pracuje” liberální demokracie.

Nedávno se v čínském Ujgursku dopustila skupina islámských teroristů atentátu . Po jejich stopě do hor vyrazila speciální protiteroristickýá čínská skupina. Když se vrátili, tak se jich ptali nadřízení : “Kolik jste přivezli zadržených k výslechu ??” Odpověď :” Nikoho. Všechny jsme je odkrouhli na místě. Takže nepřežil nikdo.”

Před pár lety byl v Číně z korupce usvědčen stranický boss komunistické strany v Pekingu. Dostal trest smrti, byl postaven ke zdi a popraven. Těžké rozhodnutí, ovšem lidé dole pak vidí, že beztrestnost za korupci nexistuje ani v nejvyšších patrech komunistické strany. Rudá knížka vás tam neochrání před kulkou do hlavy za rozkrádání. Když vidím naše – “kauzy”, tak mám pocit, že je korupce řešena efektivněji v totoalitě, jak v liberálních demokraciích.

P.S. A ještě k onomu limitu 8000 Dolarů na hlavu, kdy si lidé prý- “vynutí” – nástup liberální demokracie. Katar má dnes 60 000 na hlavu, Saudská Arábie – přes 20 000 a já tam zatím žádný – “Nástup liberální demokracie nevidím” !!