Syrský generál uvedl, díky čemu je boj proti terorismu efektivní

2.10.2017  Sputnik
Nehledě na veškeré úsilí Bílého domu, pomocí Ruska se podařilo vytvořit silnou koalici k boji proti terorismu a zahraničním interventům, řekl v interview pro Sputnik vojenský odborník, brigádní generál Muhammad Abbas.
„Spojené úsilí Sýrie, Ruska, Íránu, Iráku a všech zemí BRICS umožnilo vytvořit efektivní sílu pro boj s nepřítelem. Vytvořená koordinace mezi všemi účastníky boje, vzájemná výměna výzvědných údajů, profesionální práce syrských důstojníků, to vše zajistilo vysokou přesnost prováděných operací a nakonec i vítězství na válečném poli,” domnívá se Abbas.

Podle generálova názoru není syrský konflikt lokální, a proto neskončí brzy.

Je to mezinárodní válka, v níž USA využívají terorismus jako základní nástroj, jak o tom hovořil Brzeziński. Touto hroznou zbraní bojují Američané proti státům, které jim nevyhovují. Předpokládalo se, že válka v Sýrii a v Iráku bude probíhat plánovitě. Dále měla vypuknout válka proti Íránu a Rusku,” tvrdí Abbas. „V současné chvíli se USA nevzdávají svých plánů. Konflikt se přesunuje do dalších oblastí: do Myanmaru, Kurdistánu, bývalých sovětských republik na jihu Ruska. Jako zástěrka se používá islám. Konečným cílem je i nadále likvidace Ruska, Íránu a zemí naší oblasti.”

S jeho názorem souhlasí syrský politolog Akram al Šili. Podle jeho slov Rusko nabídlo pomoc syrskému vedení, jelikož velmi dobře chápalo, že terorismus překračuje hranice jakéhokoliv státu.

„Terorismus, to není to, co si mnozí představují, to nejsou rozptýlené bojové skupiny, které nemají silnou strukturu ani vedení. Za ním stojí velké agresívní státy, například USA. A Al-Káidu, Daiš nebo an-Nusru vytvořily právě ony. Dokonce to ani netají, hovořila o tom Hillary Clintonová, bývalá ministryně zahraničních věcí. Z toho zcela logicky vyplývá, že nebojují proti terorismu, ale podporují ho. Rusko, Sýrie, Írán — to jsou státy, které úspěšně čelí tomuto nebezpečnému jevu.”

Al Šili se domnívá, že původní plán USA na rozdrobení Blízkého východu zcela ztroskotal, ale snaží se rozhoupat situaci v oblasti pomocí úsilí Kurdů o nezávislost.

„Jestliže Irácký Kurdistán získá nezávislost, kurdské oblasti na severu Sýrie se budou chtít připojit k tomuto útvaru. V budoucnu to bude příčinou rozkolu celé oblasti, což právě američtí politici potřebují. Proto říkáme, že USA se svých plánů nevzdaly. Ale země, které se účastní syrské války, a také desítky zemí naší oblasti i po celém světě, budou stát proti Americe. Proto bude pro ni těžké dosáhnout svého cíle,” vysvětlil politolog.

– – –