Dalík kancléřem? Aneb „Toskánsko“ na Hrad?

Další kandidát na prezidenta
Marek Řezanka
6.11.2017  Literárky

Po Nečasově kabinetu patří k našim nejhorším asociálním vládám kabinety M. Topolánka. Tento politik odcházel z politiky s ostudou a s řadou nedořešených kauz v zádech. Je neodmyslitelně spojen se symbolem lobbismu a korupce, M. Dalíkem. Nyní usiluje o Hrad:

„Jistě získám podpisy některých senátorů ODS, ale stejně tak to budou senátoři za TOP 09, KDU-ČSL nebo ČSSD. Nejsem stranický kandidát, a prezidentská volba není o pravolevém vidění světa“ (Viz).

Kdo podporuje Topolánka?

Podobně jako má veřejnost právo znát jména poslanců podporujících kandidaturu P. Hanniga, má právo být informována, kteří senátoři za ODS, TOP 09, KDU-ČSL – a co hlavně – za ČSSD, dají své podpisy M. Topolánkovi.

Za prvé tím dají najevo, že pro ně není důležitá nějaká kauza pana Babiše. To by totiž nemohli stát za člověkem spojeným s aférami mnohem závažnějšími.
Dále ukazují, že jim není proti srsti volba někoho, kdo žongluje s antisemitskou rétorikou. M. Topolánek měl totiž v minulosti prohlásit:  „Gustav Slamečka, když jde opravdu do tuhého, opravdu do tuhého, tak jako ministr mám pocit, že uhne. A to ten Fischer prostě je Žid, není to gay, a ten uhne ještě dřív. To přeci nesouvisí s tím, že je gay, to souvisí s jeho charakterem, to nesouvisí s tím, že je gay“ (Viz ).

M. Topolánkovi nezbylo, než se za své výroky omlouvat: „Omlouvám se. Omlouvám se gayům – svým přátelům i všem ostatním. Omlouvám se členům církví – těm, které znám, i těm, které neznám. Omlouvám se Židům – těm v politice i mimo ni. Omlouvám se občanům” (Viz). Hlavně, že se ODS může pominout, když si stávající hlava státu dovolí přeložit slovo „pussy“.

M. Topolánek měl podobně jako S. Gross či B. Sobotka v minulosti problémy s financováním bytu: viz ZDE. Co je ovšem podstatnější, je zdiskreditován řadou dalších afér – a je spojen s M. Dalíkem, který byl pravomocně odsouzen do vězení (Viz). Tentýž Dalík byl v minulosti tajemníkem M. Topolánka a jeho pravou rukou.

Příznačný je postoj k aféře M. Topolánka ze strany M. Němcové z ODS, která takzvanou „toskánskou aféru“ považuje pouze za chybu: viz. Zato, když jde o pana Babiše, vidí tatáž M. Němcová v pozadí hned organizovaný zločin (Viz). Lepší příklad křiklavého dvojího metru bychom sotva našli, třebaže naše politická scéna nám jich skýtá habaděj.

M. Topolánek: M. Kalousek je poslední skutečný český politik

Podpoří snad některý ze senátorů za TOP 09 M. Topolánka jen proto, že se vyjadřuje pozitivně na adresu M. Kalouska?:

„Pro některé démon, pro mne a doufám, že pro mnoho dalších – poslední skutečný český politik, rétor s dokonalou pamětí, geniální glosátor a mistr politické zkratky, brilantních intrik a schopnosti přežít” (Viz).

Inu, vrána k vráně sedá. To se potom zapomíná i na sprostá gesta (Viz).

Za otřesnou a nepřípustnou můžeme považovat i Topolánkovu reakci, kdy na dotaz odpověděl nacistickou terminologií: „Es kommt der Tag“ (Viz). Tohle by měl být onen „slušnější kandidát“, který by měl vystřídat M. Zemana? Za takového člověka dají na papír podpis senátoři za KDU-ČSL a ČSSD? Za tohoto politika by dal ruku do ohně M. Kalousek? V takovém případě všichni uvedení popírají vše, co jejich strany občanům veřejně kážou. A jen ukazují v plné nahotě účelovost svého protizemanovského vystupování.

TOP 09, KDU-ČSL, ODS a ČSSD chtějí na Hradě sprostého antisemitu, jenž chce z EU?
M. Topolánek se vyjádřil i k možnosti vystoupení z EU: „Musíme vybojovat za každou cenu, i za cenu vystoupení z EU, modernizaci Dukovan a výstavbu nových menších zdrojů v Temelíně ve chvíli, kdy to budeme potřebovat. Za každou cenu“ (Viz).

Jak senátoři za TOP 09, KDU-ČSL, ale i ODS či ČSSD vysvětlí svým voličům, že chtějí na Hradě člověka, který by vystupoval z EU?

Chceme státní vyznamenání pro Mašíny?

Opomenuto by nemělo být ani to, že M. Topolánek označuje sprosté vraždy v režii bratrů Mašínů za hrdinství (Viz).

J. Honzátka Mašínové zavraždili odzbrojeného a svázaného. V případě pokladníka Josefa Rošického zabili člověka, který odmítl použít násilí jako první (i když byl přímo ohrožen na životě při loupežném přepadení), protože vyznával humanistické hodnoty. Vraždou policisty Oldřicha Kašíka zase odstranili člověka, který tehdejšímu režimu rozhodně nemohl být po chuti. Komunista v uniformě, který je věřící a chodí pravidelně do kostela – to musel režim skřípat zuby. Toto nebyl odboj – toto byly – a jsou dodnes – podlé zločiny.

Pokud něco takového schvalují politici za ČSSD či KDU-ČSL, dávají si jasnou vizitku. Podobně jako kdokoli jiný, kdo tyto zločiny oceňuje.

O občany nestojí. Tak o ně nestojme též…

Jisté je jedno. Politici typu P. Hanniga, J. Hynka (strany obou těchto kandidátů ve volbách zcela propadly – navíc podpisy občanů nemají žádné), M. Topolánka, M. Hilšera (ten dokonce podpisy občanů sháněl – a nesehnal) a případně T. Okamury jsou ti, kteří se vyhýbají konfrontaci s voliči. Nesbírají jejich podpisy, ale ucházejí se o podporu několika málo politiků. Má snad hlas několika poslanců či ještě méně senátorů větší váhu než padesát a více tisíc hlasů občanů? Tito kandidáti na Hrad se diskvalifikují už tím, že občany zjevně pohrdají. Je potom na nás všech, abychom těmto zcela zdiskreditovaným jedincům vystavili jasný účet, kam patří. A Hrad to v žádném případě nebude.

– – –