DLR pomohla obnovit pořádek v LLR. Dohoda Plotnického s Ukrajinou?

24. 11. 2017       zdrojzdrojzdroj
Doněcké silové orgány zadržely v LLR skupinu ukrajinských diverzantů. Sdělil to dříve odvolaný ministr vnitra LLR Igor Kornet, který se dostal do konfliktu s hlavou republiky Igorem Plotnickým. Informovala o tom agentura RIA Novosti. Kornet vysvětlil, že operace byla uskutečněna společně s operativci DLR. Zadržení dostávali příkazy od velení 3. zvláštního pluku speciálního určení Hlavní správy rozvědky Ministerstva obrany Ukrajiny.


Zadržení diverzanti chystali teroristické útoky na území republik, plánovali podkopání politické situace zemí. Podle údajů internetové stránky Gazeta.ru zločinci chtěli šířit dezinformace, které by zhoršily pověst justičních orgánů. To by paralyzovalo činnost těchto struktur.

Kornet vysvětlil, že vše, co se děje v Lugansku, je důsledkem protiteroristické operace, jejímž účelem je zadržení diverzních a průzkumných skupin. V důsledku dohody vedení LLR s Ukrajinou se mohla republika již za 2 týdny vrátit pod kontrolu Ukrajiny. LLR byla blízko ke katastrofě.

Kornet poznamenal, že v případě úspěchu ukrajinských agentů ohledně jeho odstranění z vedení ministerstva vnitra byl příští ráno připraven do republiky vstoupit 3. zvláštní pluk speciálního určení Hlavní správy rozvědky Ministerstva obrany Ukrajiny. “Nám se ale všechno podařilo”, zdůraznil šéf ministerstva vnitra.

Jména zadržených odmítl v zájmu vyšetřování uvést. Jak Kornet slíbil, do konce týdne bude vše v pořádku, operace již bude dokončena. Podezřelí chystali sérii teroristických útoků za účelem destabilizace politické situace v lidových republikách. V současné době probíhá šetření. Po spolupachatelích zadržených je vyhlášeno pátrání .

Stále častěji někteří experti konstatují, že to, co se děje v LLR, se jeví, že konflikt mezi Kornetem a Plotnickým přeroste v opravdový převrat, jehož důsledkem bude sjednocení republik.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová