Maďarský premiér Viktor Orbán řekl, že vlna migrantů do Evropy je dílem záhadné finanční síly, aby Evropu přeměnila ve „smíšený kontinent“. Východní část střední Evropy je podle něj v zápasu o osud kontinentu klíčová coby „zóna bez imigrantů“ odmítající kvóty. Všechny volby v Evropě jsou podle něj nyní klíčové, jako byly ty rakouské, německé a české, protože se rozhoduje o tom, zda si lidé vezmou zpět rozhodování o národních záležitostech, anebo kontrolu přenechají evropským byrokratům úzce spjatým s podnikatelskými elitami.

1.11. 2017 PL
Střed Evropy lze ještě zachránit před islámskými smečkami.„Dokud Brusel nevrátí státům jejich suverenitu, kormidlo Evropy se nemůže otočit správným směrem.“ Poláci, Češi, Slováci a Maďaři by měli spojit síly.” řekl V.Orbán
Co si o těchto slovech maďarského premiéra myslí naši politici. Mnoho z nich podporuje spolupráci zemí Visegrádu na obranu před centralizací ze strany Bruselu a vnucování imigrantů.
Předseda hnutí ANO a poslanec Andrej Babiš na dotaz neodpověděl.

Děkuju panu premiéru Orbánovi za podporu – chceme-li přežít jako národy, chceme-li žít bezpečně, nemůžeme si dovolit zaplavit naše země migranty z nepřátelských a nekompatibilních kultur,“ řekl předseda SPD a poslanec Tomio Okamura.
„‚Teď už ho chytá fantas‘, praví náš národní klasik,“ reagoval na Orbána čestný předseda TOP 09 a poslanec Karel Schwarzenberg.
Že pašerákem vlny, s níž Evropu zaplavuje i teroristická chátra, není jen mafiánské podsvětí, je veřejným tajemstvím už roky. Nad sluncem jasnější je i to, ‚cui prodest‘ – a proč se před ním hrbí i evropské ‚elity‘. Je to kolektivní hromádka neštěstí. Třese se jen o své posty a prachy. Suverenita je to poslední, nač si troufá. Právě ta totiž zjeví, zač ty naduté nuly stojí, v celé nahotě. Na suverenitu musíme uplatnit restituční nárok my všichni, tedy suverén i podle ústav zemí V4. A vynutit si politiku, která si z Bruselu nic diktovat nenechá. Jak každý u sebe doma, tak spolu s opozičními silami jiných zemí, jimž Brusel škodí jak svou migrační politikou, tak spoustou jiných hloupostí a podrazů,“ říká místopředseda KSČM Josef Skála.

„Mám už dlouho stejný názor jako Orbán, navíc ověřený praxí, která se týkala spolupráce agrárních komor zemí V4. Úzce jsme spolupracovali, nejméně čtyřikrát do roka se sešli a přijímali společné memorandum. Jedině tak nás Brusel bral vážně, sami každý zvlášť bychom byli bez šancí. Myslím, že přijde doba, kdy západ země V4 ocení, a pokud ne, tak bude ‚oceněn‘ vlastními voliči,“ podotkl předseda SPO a senátor Jan Veleba.

„To je otázka na Andreje Babiše, on by měl jako vítěz voleb určovat po sestavení vlády naši politiku vůči EU a migraci. Přiznám se, že od počátku kampaně jsem nejzvědavější právě na to, jak se v tomto ohledu Andrej Babiš zachová,“ říká europoslanec Jan Keller. Jak bylo řečeno, Babiš redakci na otázku k této záležitosti neodpověděl.

„Jak to řekl Orbán, je to zavádějící a takto V4 stejně fungovat nebude, přesnější je lépe sdílená suverenita – tedy ani diktát Bruselu, ani návrat k nacionálně chápaným státům – revize EU by měla narovnat proporce mezi společným aquis, exekutivou a národními parlamenty, zároveň posílit Evropský parlament a demokracii evropského rozhodování,“ míní místopředseda KSČM a poslanecJiří Dolejš.

Začala kulturní, protiislámská válka. Státy střední a východní Evropy ještě lze zachránit před invazí islámských smeček

„V knize ‚Evropa (opět) spěje ke katastrofě‘, kterou jsem vydal v roce 2016, jsem upozorňoval na totéž co maďarský premiér. V úvodu knihy jsem uvedl: ‚Jsme na rozcestí. Pokud se nepodaří zastavit migrační vlnu z Asie a Afriky, primitivní a agresivní verze islámu postupně obsadí Evropu. Ano, přiznejme si, že pokud migranty tvrdě nezastavíme, třeba i zbraněmi, primitivní islamismus nevzdělaných, a co hůř, nevzdělatelných lidí, nás převálcuje.‘ Bohužel, Německo je již asi ztraceno podobně jako koncem 30. let 20 století. Tehdy zvítězil fašismus, teď Německo obsazují s pomocí naivních socanů, Zelených a absolutně měkké Merkelové kromě Turků také lidi z migrační invaze podporované novými fašisty – tedy tzv. multikulturními naivkami. Další státy střední a východní Evropy ještě lze zachránit před invazí islámských smeček. V tom s maďarským premiérem souhlasím. Musíme doufat, že se nové vlády východních států EU postaví proti fašistům z neziskových pseudoorganizací, které jsou vlastně ubytovacími agenturami pro islamisty. Obrovské investice a nadační fondy z oblasti Saúdské Arábie a Kataru to jistí. Společně s takovými úchyly, jako je Soros a spol.!“ uvedl senátor Jaroslav Doubrava.

„Jediné, co nám pomůže, je přesvědčit lidi, že začala kulturní, protiislámská válka. Zaměřit se na národní identitu je naší zoufalou obrannou možností. Hovořit striktně o radikalizaci islámu jako náboženství nebo věřících muslimů sice nelze, protože kdo z cizinců chce, žije v EU pohodlně v míru. Radikalizuje se jenom část lidí, ti, kteří přijali militantní islamismus. Bohužel stačí jedno procento těch, kteří bezohledně uchvátí v komunitě moc, aby si přisvojili i sílu a poslušnost zbývajících 99 procent žijících ve 20 ulicích muslimského ghetta v německém, francouzském či švédském městě. Proto se musíme proti islámskému fenoménu plošně bránit. Jsme ve skutečné válce, bohužel EU nám nepomůže, protože je plná uslintaných Chamberleinů. Orbán má pravdu. Moc bych si takového premiéra přál mít i u nás!“ dodal Jaroslav Doubrava.