USA vyhlásily hon na Putina: Kongres oznámil operaci KREMLIN

Anton Orlovský
19. 11. 2017     Rusvesna
Americká hysterie nezná své meze a málem každý rusofob, který si ctí sám sebe, přichází s novým nápadem, založeným na vlastní fantazii, aby se pokusil představit Vladimíra Putina a celé Rusko ve špatném světle. A po nekonečné hledání důvodů, jak říci “pravdu” o ruských hackerech, se zpravodajské agentury RT a Sputnik ve Washingtonu rozhodly ujmout osobně hlavy Kremlu.


Na posouzení Kongresu USA byl předložen další rusofobní návrh zákona “O minimalizaci ruského vměšování se a omezení zpravodajské činnosti”. Autor, demokrat Radzha Krishnamurti, se dokonce vynasnažil, aby jeho zkratka tvořila slovo “Kreml” – Keeping Russian Entanglements Minimal and Limiting Intelligence Networks (KREMLIN) Act.

“Zákon o minimalizaci ruského vměšování se a omezení zpravodajské činnosti předpokládá, že ředitel Národní zpravodajské služby zpracuje analytickou zprávu o pravděpodobných úmyslech a politických cílech Vladimíra Putina a jeho režimu v souvislosti s nedávnými pokusy o zasahování do voleb v řadě zemí”, uvádí kongresman na své internetové stránce.

Podle záměrů Krishnamurtiho doplní zpráva Národní rozvědky USA již započaté vyšetřování demokratů “o zlovolném vlivu Ruska ve světě”, které zahrnuje výmysly o zasahování ruských hackerů do amerických a evropských voleb, opovržlivý vztah k médiím Ruské federace a mnoho dalších nepodložených tvrzení.

Jako “důkaz” uvádí americký kongresman materiály západních médií s odvoláním se na „nejmenované zdroje“. Takže neapeluje reálnými potvrzenými fakty, ale pouze výmysly, spekulacemi a předpoklady zahraničních novinářů, kteří v poslední době aktivně spekulují na tématu Ruska a snaživě obraz dotvářejí.

Operace KREMLIN se stěží stane něčím novým, čili Národní rozvědka USA uvede nějaké nezvratné důkazy o podílu Ruska nebo Vladimíra Putina na údajných zločinech.

S největší pravděpodobností výše uvedený návrh zákona je jen článek obrovského řetězu událostí proti Moskvě. Pouze s jediným upřesněním – nyní se speciálně zaměřili Putina.

Vysvětlit tuto situaci můžeme tím, že brzy se v naší zemi budou konat volby. A prozíraví Američané, kteří nevědí, stejně jako zbytek světa, zda bude Vladimír Putin kandidovat nebo ne, se rozhodli se “pojistit”, takže nyní se určitá skupina v USA bude zabývat tím, že bude upravovat fakta proti nynější hlavě Ruska.

Na druhé straně Moskva však již nejednou uvedla, že tato politická klání nikam nepovedou, akorát tak k zostření vztahů mezi oběma stranami. A také ujišťovala své kolegy, že Rusko respektuje volby v suverénních státech a nemá nic společného se zasahováním do nich.

“Jak říkal prezident Reagan, odezírejte ze rtů: “No”, řekl Putin.

Takže další pokus o “zničení” Ruska na mezinárodní politické scéně sotva bude mít za následek něco nového proti Moskvě, s výjimkou “špíny” a padělaných dokumentů. Přinejmenším v tomto okamžiku vypadají USA jako blázniví pokrytci.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová