Vstali noví bojovníci proti hrozbě – tentokrát z východu

Ivan David
28. 11. 2017
Známý mi poslal odkaz na jistý web s tím, že se tam píše o Nové republice. Kliknul jsem tam a narazil na web “Evropský rozhled“. V článku “Příběh lišáka plyšáka” jakási Ingrid Romancová píše cosi o jakémsi příznivci spojeneckých vojsk, která vstoupila do Československa v srpnu 1968. Ten prý hojně psal do skupin jako Nová republika… a pod. S tak primitivní snahou o naší dehonestaci jsem se dlouho nesetkal. Web o sobě celkem nic nesděluje. O autorce jsem se jinde dozvěděl, že jde o známou obhájkyni islámu, která kandidovala za Českou pirátskou stranu a Doc. Konvičku obvinila, že jí vyhrožoval, že jí za její názory vyhodí z ČB Univerzity ZDE. Její tvrzení se ukázalo jako nepravdivé.


Stránka je zjevně čtena spíše náhodou nebo omylem, což je patrno z přiložené upoutávky na knihu Ondřeje Kundry z Respektu “Putinovi agenti” s lákavou slevou z 299 na 269.- Kč. Ke knize jsou jen dva diskusní příspěvky, jeden z ledna, druhý z března. Zatímco “Pamětník” ji velmi chválí, “Janička” ji charakterizuje jako “smutný příklad politické agitky…., podobné texty se psaly ve čtyřicátých a padesátých letech, tenkrát ovšem na zakázku jiných chlebodárců a proti jiným nepřátelům…”

Je jistě zajímavé, proč je webů s obdobnou tématikou a zaměřením tak málo, a proč jsou tak málo čteny. Snad proto, že je píší a čtou exoti, kteří se v populaci vyskytují velmi řídce a jejich názory jsou od hlavního názorového proudu velmi odlehlé, tedy extrémní.

A ještě ZDE

A zde zpověď kůlu v plotě: