A teď se Evropa ……. Ať táhnou domů! Obrovský zvrat v otázce migrace, který bude mít dopad

5.12. 2017   PL
Spojené státy se rozhodly stáhnout z dohody OSN o uprchlících. Podle amerického prezidenta Donalda Trumpa je dohoda neslučitelná s politikou USA. Informaci přinesl server E15.cz. A reakce na sebe nenechaly dlouho čekat.Přípravy globálního paktu o migraci, jímž chce Organizace spojených národů společně chránit práva uprchlíků a migrantů, jsou v plném proudu, Donald Trump však rozhodl, že se z nich stáhne.

Počátek všeho je v roce 2016, kdy 193 členských států Valného shromáždění OSN jednomyslně přijalo text zvaný Newyorská deklarace pro migranty a uprchlíky. V této deklaraci se státy mimo jiné zavázaly zahájit jednání o uspořádání mezinárodní konference k uzavření globálního paktu o bezpečné, řízené a legální migraci v roce 2018.

Právě tato Newyorská deklarace však podle Trumpa obsahuje několik ustanovení, která se neslučují s americkou imigrační a uprchlickou politikou.

Původní text ZDE

V souvislosti s Trumpovým prohlášením zareagoval lobbista Andrej Surňak, jenž by chtěl to samé po prezidentovi Miloši Zemanovi. „Chci, aby příští český prezident po vzoru USA prohlásil: ‚Rozhodnutí týkající se naší imigrační politiky musejí být vždy přijímána výhradně Českou republikou, my budeme rozhodovat o tom, jak nejlépe kontrolovat své hranice a kdo bude vpuštěn do naší země‘,“ uvedl Surňak.

Bloger Václav Řehák následně uvedl: „No a teď se z toho Evropa posere. Zůstane v tom maléru sama. Prezident Trump ukončil účast USA v globálním projektu migrace. USA uvedly, že pakt OSN o migraci obsahuje ustanovení, která jsou v rozporu s národní imigračními politikou a podkopávají suverenitu národa. Austrálie to ví dávno, Japonsko nebere ani jednoho nelegálního drbana, a teď i USA. Rozhodovat se o vlastní zemi – to se nazývá svrchovanost. ‚Práva‘ útočníků nenahrazují práva občanů.“

Na skutečnost, že Evropská unie může dokument podepsat za nás, když to Česko nepodepíše, upozornil čtenáře ParlamentníchListů.cz ekonom a publicista Martin Kunštek. „Právo EU stejně jako dohody, které ona podepisuje, je nadřazeno právu českému. Polsko a Maďarsko se již proti věci ohradily,“ upozornil Kunštek.

Psali jsme ZDE.

Řehák se pak také zamyslel nad schválením Trumpova protiimigračního dekretu Nejvyšším soudem v USA.

Celý jeho příspěvek si můžete přečíst zde:

Nejvyšší soud v USA v pondělí schválil »Trumpův protiimigrační dekret« – zákaz vydávání vstupních víz do USA pro občany států: Čadu, Íránu, Jemenu, Libye, Somálska, Sýrie, Severní Koree a Venezuely.
Soud potvrdil, že dekret nabyl okamžitě plně účinnosti, i když o jeho statusu se stále jedná. Teď ale jde již pouze o to, kdy se stane Ústavním zákonem USA.
Generální prokurátor USA, Jeff Sessions, považuje rozhodnutí za “podstatné vítězství pro bezpečnost amerického lidu”.
Stačilo pár atentátů v Evropě, pár videí zveřejněných prezidentem Trumpem z Velké Británie a ejhle, jde to.
Center for Constitutional Rights – Centrum pro ústavní právo k tomu uvedlo doslova: “Bez ohledu na soud, my říkáme, že zákaz vstupu muslimů na území USA je nehumánní a diskriminační. Musíme i nadále demonstrovat, že toto odmítáme a budeme odolávat politice strachu, proti-muslimskému rasismu a bílé nadřazenosti.”
Omar Jadwat, ředitel projektu pro práva přistěhovalců a amerických občanských svobod, uvedl ve svém prohlášení: “Je nešťastné, že úplný zákaz může prozatím pokračovat, ale toto nařízení neřeší naše nároky. Chceme rovnost a pro ty, kteří jsou nespravedlivě odděleni od svých blízkých.”
JAKÉ nároky? Tak oni mají nárok »bouchat« na Amerických ulicích?!
Pokud chtějí být se svými rodinami, tak ať táhnou domů k jejich rodinám! A co ta bílá nadřazenost?! Jak je vidět, zrádci amerického lidu se zaštiťují demokracií a lidskými právy.
Každým dnem se však potvrzuje, že zrádci, kteří dopustili invazi nepřátel do Evropy, patří před soud a na šibenici!