Rezonance VIII: To jsou věci, kdo by si to pomyslel?

Jiří Baťa
5. 12. 2017
Jen zcela náhodou se mi dostala do pošty tato zpráva či sdělení, které je sice zajímavé, ale není zas až tak překvapující. To proto, že dnes je možné všechno a překvapením může jedině být, že si Trump postavil v Rusku daču (chatu) hned vedle chaty Merkelové a Putina. Nicméně toto sdělení není zajímavé tím, že se zrovna jedná o kandidáta na prezidenat Jiřího Drahoše, jako spíše tím, co je obsahem sdělení a o co tedy GO. V této souvislosti si dovolím ocitovatovat pozoruhodný názor a hodnocení herce Pavla Nového (Herec-Pavel-Novy-v-razi-Zeman-je-slouhou-Ruska), který se vyjádřil ke kandidatuře Jiřího Drahoše, cituji:

Pan Drahoš je mimořádně horkým kandidátem, byl by to bezesporu i schopný a skvěle reprezentující prezident naší země. A kdo říká, že nemá zkušeností z politiky, je bloud. Když byl šéfem Akademie věd, tak jistě musel mnohé věci s politiky vyjednávat a tak se v tom prostředí jistě naučil pohybovat. Podle mne je to uvážlivý člověk, inteligentní a vzdělaný. Vypadá to, že má samé přednosti a žádný škraloup. Prostě z těch horkých kandidátů je pan Drahoš pořád lepší, nežli soudruh Zeman…“. Opravdu?
     A nyní obsah zprávy či sdělení, pocházející již ze 24.4.2017, takže je ututlané:
“Tak nám pro boj o prezidentování v ČR nasadili kucí mainsteramoví Jiřího
Drahoše. Chemického vědce a co čert nechtěl: Donedávna (kromě předsedy Akademie věd ČR) také úřadujícího předsedy  české asociace Římského klubu (CoR).Co to je ten Římský klub? Zednářské společenství, ovládané západní „Černou šlechtou“ a přebohatými 13 iluminátskými rodinami z USA jak uvádí Michael Morris v knize „Co nesmíte vědět“ díl 1. Je zajímavé, že ve stejné partě, ale v Německu byl zakládajícím členem i  náš Petr Robejšek, o kterém se také uvažovalo jako o kandidátovi na prezidenta. I  v Rakousku si zednáře prosadili na trůn, v Německu je Makrela v Atlantik-Brucke, kde se to zednáři jen hemží a její hvězda vylétla vzhůru po návštěvě „mocných“ v Bilderbergu v r.2006.  Takový Hollande je rovněž v jedné přední francouzské  zednářské lóži, nakonec nyní má své kolegy vítat na jednom starém francouzském zámku, kde má být velké srocení těchto tajnůstkářů. No a nedávno to v Holandsku vyhrála také ta správná vítačská multikulti strana. Že by Rutte nebyl u nich v houfu? Oni to mají   kucí pod kontrolou a mají připravené své kádry na cokoliv. Takže Jiříku Drahoši, jdeme do toho, média budou na tvojí  straně, to bude nářez! “
Konec zprávy, sdělení.
      Pan hééérec Nový asi nemá zvlášť velký přehled o lidech, které považuje za ideály na post prezidenta, i když se tak tváří. Jakkoli nemá přehled, přesto si to sám sobě umí všechno perfektně zdůvodnit a odhlasovat, jako např. že Pan Drahoš je uvážlivý člověk, inteligentní a vzdělaný a vypadá to, že má samé přednosti a žádný škraloup. Má pravdu, jen to tak vypadá, protože skutečnost nejen jiná, ale mnohem horší.
(Zdroj: