Socializmus zme vyhodili na Vychod, ze Zapadu se vratil…


Ladislav Větvička  
5.12.2017  blog autora 

Kdysik davno, před rokem osumdesat devět zme si mysleli, že na Zapadě funguje kapitalistycky, logicky uvažujici system, kery ma hlavu a patu. A u nas to vede banda bolševickych mamlasu, keři nam nařizuju cypoviny.


Jedine, co pro ně bylo podstatne bylo to, že tak to schvalila strana a vlada. Přes to nejel vlak. Či by nas, mlade pitomce napadlo, že zacinkame klučama, pokusime se zavest logicky uvažujici system u nas, uplyne par roku a socanske nesmysly nam začnu přichazat ze Zapadu?

Určitě mate podobne přiklady z vlastnich fabrik. Přijel chytrak ze Zapadu a za desetinasobne ceny nam začal přednašat věci, kere zme davno robili. A my zme mu to platili, bo zme si mysleli, že ze Zapadu přichaza osviceni.

Přijel chytrak ze Zapadu, zprivatyzoval našu fabriku a my zme věřili, že smyslem teho všeho je snaha o společnu prosperitu. Pak nas take představy přešly pote, co naše kličove podniky, zdroje i služby přešly do zapadnich pracek a oni je poslali – do dupy.

Dneska už su lidi skeptyčti, ironyčti až sarkastyčti, bo vidime, že přijižďaju mladi idyjoti v hezkych oblekach, mysli se o nas, že zme burani z Ost bloku a snaži se nam barvičkama ukazovat, kaj mame pověsit smetak, kaj lopatu nebo nebozez.

Jiny idyjot, kery umi perfektně robit v ekscelu kontyngenčni tabulky přide s tym, že když napišete zavazek, že se nezranite, podepišete ho vlastni krvi, tak to fakt tak bude. A vymysli obrovsku stěnu, tajak bolševici robili stěny Brigad socanske prace, tak fčil tam su zavazky, že se nezranite.

Tuž, to by ani cyp nevymyslel!!!

Možna se myslite, že to nemože byt pravda. Tuž – navštivte Optymit Odry. Dneska narodni podnik Semperit, pod rakusku spravu. A zjistite, že zme se vratili o štyrycet roku zpatky…

Das ist aber humus.

Tady cosik chybi, že? Zavazek, že se nezranite… to ani bolševik nevymyslel
 
A už je to na svojem mistě. Ordnung muss sein.
 
 
 
Zavazek, že se nezranite… to ani bolševik nevymyslel
 
Tabula cti, cosik jako Antycharta 77 nebo přehled tych chudaku, keři vyměkli a podepsali zavazek, že se v nasledujicich 12 měsicach nezrani…

Ladislav Větvička, dělnik na pase rakusko – socanske skupiny Semperit, Odry

PS: A jestli se myslite, že v Ameryce to je lepši, tak na to zapomeňte. Tam su schopni vyhazovat specialisty enem kvuliva temu, že řekli, že baby nebyvaju take dobre ajťačky jak chlopi. Nu což. Vic takych Pičaju a vic takych socanskych fabrik! Však my teho pokroku dosahneme, aji kdyby nas to mělo stat život…

„Tvrdit, že někteří naši kolegové mají rysy, které je činí méně biologicky vhodnými pro tuto práci, je urážlivé a není to v pořádku. Je to v rozporu s našimi základními hodnotami a kodexem chování, který očekává, že každý zaměstnanec Googlu udělá vše pro to, aby vytvořil na pracovišti kulturu bez obtěžování, zastrašování, předpojatosti a protiprávní diskriminace.“

Sundar Pichai, šéf firmy Google

– – –