Běží 5. rok Majdanu … Ukrajinský admirál pochválil Putina i Šojgu



Ilja Novický
16. 1. 2018       zdroj
Bývalý vrchní velitel ukrajinského námořnictva Sergej Gajduk nečekaně pochválil ruské vedení, včetně vojenského. Podle vyjádření Gajduka vytvořilo a inovovalo Rusko, záviděníhodně pro NATO, za tři roky mezidruhovou skupinu vojsk.


Všechny východní země Severoatlantické aliance dohromady nemohou být co do síly srovnávány s krymskou skupinou Ruska. To už Gajduk neřekl, ale je to jasné.

Gajduk se domnívá, že Rusko, na rozdíl od Ukrajiny, velmi efektivně strávilo poslední tři roky. “Černomořská flotila Ruské federace byla doplněna o nosiče řízených střel – jsou to moderní ponorky, hladinové lodě, motorové čluny, pobřežní raketové útočné systémy”, řekl Gajduk.

Bývalý vrchní velitel Námořních sil Ukrajiny také poukázal na to, že vzniklo mužstvo s bojovými zkušenostmi, čímž měl na mysli syrskou kampaň Ruské federace.

Co za tu dobu udělala Ukrajina? Prohodila hromadu admirálů, do čela loďstva postavila tankového generála, postavila dva obrněné čluny, přijala pro ně doktrínu “vlčí smečky”. Nedávno “zahřmělo” vítězství: ruský prezident souhlasil na důkaz dobré vůle s předáním rezavých ukrajinských lodí, opuštěných na Krymu.

Jak se říká, výsledky vlády oligarchů jsou zjevné. “Grudininovi kapitáni” (Pavel Grudinin je kandidát ruských komunistů pro prezidentské volby v březnu 2018 v Rusku, podporovaný Západem, pozn. překl.), vy také chcete, aby ruský admirál za 5 roků chválil americké námořnictvo a stál při tom na palubě rezavé lodi.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová