Inzerát „Stop imigrantům a Drahošovi“ je v pořádku. Analytik Kotrba vstupuje do zuřící debaty

20. 1. 2018  ParlementníListy

Inzerát, který do novin zadal spolek Přátelé Miloše Zemana, je v pořádku a hesla na něm umístěná dávají smysl. Do debaty, kterou rozpoutal regionální Deník a jeho šéfredaktor, se zapojil mediální analytik Štěpán Kotrba. Na hesle „stop imigrantům, stop Drahošovi“ podle něho není nic špatného.


Před pár dny se podařilo rozpoutat přestřelku v médiích a na sociálních sítích šéfredaktorovi Deníku, který na své twitterovém účtu s velmi kritickým komentářem uveřejnil podobu inzerátu, který podporuje prezidenta Miloše Zemana.

Daný inzerát měl vyjít a také vyšel v novinách následný den a Deník na stránku, kde byl umístěn, přidal článek, který podobnou praxi kritizoval. Pokračoval v tom i druhý den.

Na sociálních se k tomu objevovaly komentáře jako „hnus“, „špinavá antikampaň“ apod. Jenže podle Štěpána Kotrby na tom nic nepřípustného není, naopak všechna hesla z inzerátu dávají smysl.

„No nevím, neměl-li by Miloš Zeman započítat angažovanost redakce Deníku do nákladů jako celostránkovou inzerci. Donutil totiž milion čtenářů přemýšlet nad obsahem původního inzerátu,“ napsal v úvodu svého komentáře na sociální síti Kotrba.

S heslem „stop imigrantům“ totiž podle něho v určité podobě podle všech průzkumů souhlasí 70 procent českých občanů. „Stop Drahošovi – no co čekáte od příznivců jeho protikandidáta jiného? Konstatování konformní s vedením slušné kampaně. Tato země je naše. To je konstatování téměř ústavní. Protože pokud by to tak nebylo, nemělo by občanství tohoto státu žádnou cenu. A to konstatování souvisí s tím, budou-li v této zemi určovat pravidla unijní poskoci či ekonomičtí uprchlíci. A pokud ‚Volte Zemana‘ říká Putin i Si Ťin-pching, nevadí mi ani, pokud by Miloše Zemana doporučoval herec Vladimír Brabec či Přátelé Miloše,“ konstatoval.