Možných sedm prvních dam Česka společně filozofovalo; vybral jsem jen tři, jejichž muži jsou víc než mimo realitu; mám jen jedny nervy – Talmanovou, Horáčkovou a Hynkovou; God Save The Czech Republic…

Břetislav Olšer
7.1. 2018   Rukojmí

Jak pravily: Ženy a partnerky sedmi prezidentských kandidátů by se v roli první dámy zaměřily na charitativní činnost, v podstatě si hrály na soutěž Miss World, kde finalistky hovoří populistické klišé a žvásty o světovém míru, péči o děti a staré lidi.
Shodly se na tom koncem týdne v debatě, kterou v Pražské křižovatce uspořádala Asociace společenské odpovědnosti. Pro nedostatek místa se nyní budu věnovat jen třem kandidátům, resp. jejich ženám, ke všemu je Hannig vdovec…

Na úvod již uváděná připomínka: Deník Mladá fronta Dnes s odkazem na ústavní právníky napsal, že poslanec nebo senátor může připojit pouze jeden podpis pod prezidentskou kandidaturu. Díky podpisům opakujících se poslanců či senátorů nejspíš podmínky nezákonně splnilo pět prezidentských kandidátů.

Jedním z nich je i Mirek Topolánek, jehož druhá manželka Talmanová filozofovala, že vidí nebezpečí vážnější než některé jiné diskutující ženy, ale zároveň nechce, aby v Česku vznikaly další „nahnědlé strany“.

Myslela tím snad slova svého muže Topolánka, který je nahnědlý a hulvát k tomu, až to bolí, viz zde: Topolánek jednou napsal jistému novináři chronicky známý nacistický kec: Es kommt der Tag, jindy zase vyslal do světa zvěst, že „přijde noc dlouhých nožů“ i Osvětimské lži… a pak se formou SMS, jakoby se styděl jednat z očí do očí, omlouval premiéru Janu Fischerovi a ministru dopravy Gustavu Slamečkovi za mírně dementní slova:

“Křesťanství je pro mě názor. Prvotní křesťanství bylo bez církve, církev se chopila díky různým liturgickým… díky oblbování mas, díky brainwashingu – totálnímu vymývání mozků, jímž se zmocnili těch lidí a jejich mozků… Gustav Slamečka, když jde do tuhého, tak jako gay uhne. Fischer, ten je Žid, není gay a uhne ještě dřív. To souvisí s jeho charakterem…“

Talmanová rovněž řekla, že má obavy o demokratický vývoj v zemi. Kdyby bylo vše v pořádku, její muž Mirek Topolánek by na prezidenta nekandidoval. „Něco se ve mně zlomilo, když česká policie chránila čínské rozvědčíky proti českým občanům,“ prohlásila bývalá poslankyně za ODS a žena bývalého premiéra, který do prezidentské volby vstoupil na poslední chvíli. Narážela tím na počínání české policie při návštěvě čínského prezidenta Si-Ťin Pchinga…

V roce 2009 Topolánek žoviálně prohlásil, že bez něho se to na Olympiádě v Pekingu obejde a zapapouškoval známou repliku, že už berlínskou olympiádu v roce 1936 zneužili nacisté pro svoji propagandu. Nerad by prý pekingským ceremoniálem oslavoval jen sílu a velikost komunistické Číny. „Navíc Lucie Talmanová je ve spolku přátel Tibetu, takže to bych jí přece nemohl udělat…” A stejně to pak udělal pro svého syna a do Pekingu odletěl…

https://www.youtube.com/watch?v=kv_CjgLQUeU

A jak se sama Lucie Talmanová svého času sama trapně chovala k českým rozvědčíkům. Když se vrátila ze společné dovolené tehdy ještě s milencem Topolánkem v Itálii v Toskánsku, kde se v čele s firmou ČEZ uzavíraly podvodné kšefty? Napsala o tom dokonce svůj blog:

„Tak jsem se doslechla, pane Randáku, že prý máte nějaké fotografie a videa z mé rodinné dovolené. To je milé, že se o nás tak staráte. Jen mě trochu mrzí, že jste mi je nenabídl. Chci Vás proto touto cestou požádat, jestli je možné od Vás tyto materiály dostat.

Víte, ono je dost náročné dostat Mirka Topolánka někam na delší dovolenou. A když už se to povede, nemyslí na to, že by nás tam měl fotografovat, natož natáčet. Věřím, že díky Vaší laskavé pozornosti bych tak mohla přeci jen mít z naší první opravdové dovolené pořádnou dokumentaci.

Četla jsem, že Vás to focení a natáčení přišlo hodně draho. Prý na statisíce. To je opravdu velká obětavost. Zvláště, když už to teď jako bývalý ředitel nemůžete naúčtovat rozvědce. Ráda Vám za Vaše materiály zaplatím. Mohlo by to alespoň trochu snížit Vaše náklady, které jste tak nezištně a z vlastní kapsy vynaložil na dokumentaci naší rodinné dovolené.

Milý pane Randáku, ještě jednou Vám chci poděkovat za to, že se tak staráte a doufám, že se domluvíme k oboustranné spokojenosti.

S úctou Lucie…“ https://talmanova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=95467

Prpuštěný vrah Ďuričko a Talmanová. „Ďuričko s LT (Talmanovou) moc chodit chtěl, ale fakticky se nepotkal se zájmem,“ okomentoval to expremiér Topolánek v SMS…http://www.rukojmi.cz/clanky/domaci-politika/4846-duricko-je-na-svobode-a-opatril-si-neprustrelnou-vestu-do-vezeni-musel-kdyz-branil-svoji-tehotnou-pritelkyni-pred-zurivym-napadenim-kolotocare-kocky-ktereho-v-sebeobrane-zastrelil

Rychle jsem prohlédl archiv blogu iDnes, ale očekávaný efekt se nedostavil. Neobjevil jsem totiž blog, v němž by Lucie zdvořile žádala o totéž agenturu pararazziho Antonella Zappadiho, fotografa deníku španělských socialistů El País, jehož nahaté snímky z Berlusconiho vily na Sardiníii, místa jiné dovolené Lucie a jejího druha Mirka, socanský plátek otiskl.

El País – Země je největší španělský kastilský deník se 457 000 prodanými výtisky. Absolutní rekord ve čtenosti mají internetové stránky ElPais.com, na které si čtenáři kvůli fotografiím z rodinné pohodičky Lucie Talmanové jen během jednoho dne odpoledne klikli víc než osmsettisíckrát. Celková návštěvnost během jediného dne pokořila hranici tři a půl milionu návštěv.

Mirek sice napřed upejpavě zapíral, že nějaké takové fotky vůbec existují, aby vzápětí šel s pravdou ven. Dělal zkroušeného, ale bylo jasné, že je na svůj “nástroj”, údajně fotomontáž, patřičně hrdý. A jeho družka Talmanová ho hájila před socialistkou Borůvkovou slovy…

“Fotografie Mirka Topolánka otištěná v listu španělských socialistů El País je samozřejmě fotomontáž. Ujišťuji vás, Aleno Borůvková, že o tom vím rozhodně více, než vy,“ napsala Talmanová, ale na jejím místě bych si nebyl tak jistý s její prioritní znalostí nahého těla svého milence….

Berlusconiho vilu a nahé hosty, které deník El País otiskl na pěti snímcích, už jedním dech přečetla a zhlédla nejenom Evropa. Fotograf Antonello Zappadu při honu na Berlusconiho nastřádal na 400 fotografií, z nichž ale většinu v rámci svobody slova nechal italský premiér policií zabavit a soudně zakázat jejich zveřejňování.

A co na snímky říká Mirek Topolánek? „Neoestébácké metody dvacet let po revoluci ohrožují samu podstatu demokracie. I kauza Savoy, nemožnost potrestat Randákův a Dimunův jednoznačný podíl na porušování zákonů, ukázala slabost stávajících možností obrany,“ reagoval v SMS pro Právo šéf ODS Mirek Topolánek na to, že měl Randák šířit fotografe z jeho dovolené.

Žádný Randák, ale fotograf Antonello Zappadu při honu na Berlusconiho nastřádal na 400 fotografií…

„Ať už to dělá Randák nebo někdo jiný, společnost se musí bránit. Jako potenciální premiér chci ústavní svobody, tedy i právo na soukromí garantovat,“ uvedl Topolánek a dodal: „Moje dovolená je v tom nepodstatná“. A bývalý šéf české rozvědky Karel Randák jen poznamenal: „Vždyť je to nechutné, celé tohle bratrstvo kočičí pracky…“

A já dodávám: Zloděj křičí, chyťte zloděje! Kupodivu však není v médiích rozhořčená řeč o tom, s kým se na dovolené „náhodou“ stýká česká politická elita a proč, ale že si ji někdo vůbec dovolil vyfotografovat a snímky zveřejnit. A fotografie zachycující nejen Topolánka, ale i další politiky, podnikatele a lobbisty, pořídil v červenci 2009 v Toskánsku podle informací MF DNES bývalý pracovník rozvědky Petr Bakeš… http://zpravy.idnes.cz/pro-rozvedku-kauza-toskansko-skoncila-odevzdala-tajnou-zpravu-ps8-/krimi.aspx?c=A091019_152124_krimi_js…

A další po postu první dámy roztouženě prahnoucí je Michaela Horáčková, jež coby misska při svém projevu pateticky prohlásila, že by jako první dáma chtěla pomáhat dětem, které nemohou vyrůstat v rodinném prostředí. “Je to dlouhodobá záležitost, nezačínám s tím teď,” upozornila, že se takovým aktivitám už věnuje. Chtěla by také inspirovat lidi k tomu, aby se více osobně angažovali na pomoc druhým. “V současné společnosti se vytrácí prostor projevit svou lidskost,” podotkla.

Jakou že to lidskost v sobě skrývá její Michal Horáček? Jako kandidát na prezidenta Česka je v plném běhu svého Horacek-tour, během něho se kasá před mnohdy poloprázdnými hledišti svými naprosto schizofrenními hrdinskými činy proti komunistickému zřízení.

Popisuje třeba, jak mazaným podvodem oblafl StB a naše bezpečnostní služby, když si v roce 1974 dal na výjezdní doložku do USA místo razítka komunistického svazu mládeže dědečkovu pečeť entomologické společnosti se včelou. za což musel po návratu do komunistické vazby. Přitom jedním šmahem veřejně prezentuje zmíněné bezpečnostní služby jako naprosto bezprecedentně nekompromisní se špehováním všeho druhu na každém kroku, jimž neuniklo absolutně nic. Ale při kontrole dokladů pro výjezdu do Spojených států se nechají ošálit včelařským razítkem.

Vedle zevrubných popisů estébácké šikany a naprosto bezohledného omezování svobody cestování po celém světě, jaksi opomněl vzpomenout na svoji žurnalistickou anální službu minulému režimu v agilní činnosti pro Mladý svět, jenž byl sice považován za „ostrůvek svobody v moři totality“, přičemž ani Horáčkovi nevadilo, že zatímco on má uvnitř časopisu reportáže ze země amerického snu a neomezených možností, zatímco úvodníky do toho samého „mlaďáku“ psali i přední komunisté Lubomír Štrougal či Miloš Jakeš.

Horáček byl patrně nejprivilegovanějším redaktorem. (Šéfredaktorka “Mladého světa” Olina Čermáková byla, jestli mě paměť neklame, manželkou tehdy nejvyššího cenzora Zdeňka Čermáka, předsedy Úřadu pro tisk a informace…) A vrcholný stranický tisk si vybíral jen ty nejschopnější, nejkonformnější a natolik „spolehlivé“, že ani nemuseli do KSČ. Aby se strana a vláda mohly chlubit, jak jsou demokratičtí, když mají v 80. letech svá nekomunistická novinářská esa, která kývnou na normalizaci, sovětské vojáky v republice a ani je nenapadne emigrovat…

Ano, Horáček, asi jako každý „bookmaker“ v Chuchli, rovněž přijímal i „černé sázky“, což ostatně na svých populistických seancích s voliči sám přiznává. Je nepravděpodobné, že by se o tom soudruzi nedozvěděli. Jak to, že mu něco takového procházelo v tehdejším velmi prorežimním časopisu Mladý svět…?
Veřejně známý životopis Michala Horáčka tak začíná až v roce 1989, kdy se mu podařilo skrze iniciativu MOST společně s Michalem Kocábem navázat dialog s tehdejším předsedou komunistické vlády Ladislavem Adamcem. Od té doby jsou Kocáb i Horáček vnímáni jako jedni ze “strůjců” sametové revoluce… Kocáb – StB…

Druhým kandidátem na prezidenta ČR, co měl deset nezákonných podpisů od více zákonodárců, je Jiří Hynek, jehož žena Eliška Hynková by zase chtěla pomáhat lidem v záchranných složkách, kteří nasazují životy při pomoci ostatním. Věnovat by se ale chtěla i dalším skupinám.

“Určitě bych nezakládala nadace nebo speciální sbírky, těch je mnoho a už tak je těžké se v nich orientovat. Pomáhala bych těm stávajícím a snažila se seznámit lidi s tím, jak mohou pomoci. Aby si uvědomili, že ta pomoc není jen o penězích,” řekla a všechny dojala, když si představili zbrojní průmysl jejího muže bez peněz….

Strana Realisté navrhla jako kandidáta na Hrad jednoho ze zakladatelů hnutí Jiřího Hynka, prezidenta Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu; jeden z pěti kandidátů, co se navzdory české justiční mafii dostal na kandidátku potencionálních prezidentů ČR podvodem…

Pozoruhodná je kariéra dnes zbrojaře Jiřího Hynka. Od roku 2011 je prezident a výkonný ředitel Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu České republiky. Je vedoucím české delegace v průmyslovém poradním orgánu NATO, členem Rady pro výzkum, aplikovaný vývoj a inovace Ministerstva obrany a působí taktéž v lektorském týmu vysoké školy CEVRO Institut. Je podruhé ženatý, má tři syny a dceru…

Podle mentora Realistů Petra Robejška je Hynek vhodným kandidátem. „Jiří Hynek se dvacet let pohybuje v bezpečnostní oblasti, perfektně zná prostředí armády a velmi efektivně zastupuje zájmy českého průmyslu v zahraničí,“ uvedl.

„Pro nás je česká armáda pouze referenčním místem. Říkám to naprosto bez obalu. Objemy, které dodáváme do české armády, ačkoli se rozpočet navyšuje, jsou pořád nedostatečné na to, aby náš průmysl mohl existovat. Armáda je i přesto pro nás naprosto klíčová. Kamkoli exportujete, tak první dotaz, který dostanete, je ano, produkt se nám líbí, ale používá ho vaše armáda,“ řekl zbrojař Hynek na rádiu Zet.

„Chtěl bych být prezidentem hrdého a sebevědomého národa lidí, kteří se nebojí se vztyčenou hlavou říct svůj vlastní názor,“ uvedl nadšeně Jiří Hynek. „Národní zájem pro mne vždy byl, je a bude na prvním místě,“ dodal. Chtěl by tedy, aby se vrátily doby národního zájmu, kdy jsme byli zbrojnicí Třetí říše? Vrátíme se do času před zradou západních mocností v Mnichově, když už tehdy v očekávání 2. světové války se Československo připravovalo na svoji obranu…?

Jak jsme si tedy přes toto žvanění vedli v obchodu se zbraněmi? Česko dodalo jen v roce 2007 Libyi obrněná vozidla v celkové hodnotě 1,9 milionu eur a chemické zbraně za 421 tisíc eur, píše se ve zprávě Amnesty International. Do Egypta Česko exportovalo palné zbraně pro nevojenské účely za 126 tisíc dolarů a zásobníky do brokovnic v hodnotě 127 tisíc dolarů.

Největší dodávky zbraní z Česka na Blízký východ ale směřovaly do Jemenu. Režimu prezidenta Alího Abdalláha Salíha dodalo Česko obrněná vozidla, těžké zbraně s ráží nad 20 milimetrů a munici do nich. Mezi roky 2007 až 2009 šlo o vojenský materiál v celkové hodnotě přes 10 milionů eur.

Zpráva AI tak zkoumá dovozy zbraní do pěti států sdružených do spolku MENA, mezi něž patří Egypt, Sýrie, Libye, Bahrajn a Jemen. Zpráva sleduje období od roku 2005 do vypuknutí série revolucí známých jako Arabské jaro v roce 2010. „Při potlačování demonstrací v Egyptě a Bahrajnu policie často používala brokovnice s ničivým, smrtícím efektem,“ píše se ve zprávě. Je možné, že na náměstích v Káhiře policie střílela do lidí i patronami dovezenými z Česka.

Anebo aby se, pane Hynku, víc prodávalo pardubického semtexu, který je za většinou atentátů současnosti po celém světě? Takové obchody má na mysli, když jen výše jmenované Libyi jsme dodali výbušniny a byl z toho nejkrvavější teroristický útok v Evropě, který se odehrál 21. prosince 1988 ve skotském Lockerbie, kde výbuch bomby v letadle nepřežilo 270 lidí. Tato plastická trhavina byla vyvinuta koncem 50. let a sériová produkce probíhala v šedesátých letech.

Má snad pan Hynek na mysli dioxin z chemičky Spolana Neratovice, který zabil při kobercových náletech v 72 milionech litrů defoliantu Agent Orange ve Vietnamu miliony lidí a způsobil tam největší ekologickou katastrofu…?

„Cílem bylo též zničit zemědělské plodiny sloužící jako zdroj potravin pro nepřítele. Nejvíce se používala 2,4-dichlorfenoxyoctová kyselina (2,4-D), 2,4,5-trichlorfenoxyoctová kyselina (2,4,5-T) a jejich směs známá pod kódovým označením Agent Orange,“ řekl ve své zprávě Miroslav Šuta, nezávislý konzultant v oblasti ekologických a zdravotních rizik.

A co Ivana Zemanová? Je jen domácí kuchta?

V posledních měsících se skrze Nadační fond Ivany Zemanové snaží skutečně pomáhat lidem bez domova, v ústavech nebo neúplných rodinách. „Cílem Nadačního fondu Ivany Zemanové je, aby děti namísto ústavní výchovy mohly být umístěny do přechodné rodinné péče na dobu, dokud se nemohou vrátit zpět do své rodiny, nebo dokud pro ně není nalezena trvalá náhradní rodinná péče,“ píše se na stránkách fondu.

Jednou z charitativní akcí fondu byla finanční podpora zařízením pro okamžitou pomoc dětem v nouzi, takzvaným Klokánkům. A první významný dar pak nadace poskytla letos v červnu, když předala terapeutického robota Paro. Ten slouží jako pomůcka pro pacienty postižené Alzheimerovou chorobou a demencí. První dáma nejen o tom básní, ale skuutečně jezdí navštěvovat domovy důchodců nebo dětské domovy napříč celou republikou – od Mostu po novojičínské Odry.

A kde všude lze vůbec první dámu kromě kuchyně potkat? V prosinci se například loni objevila na Mikulášském charitativním bazaru, který pořádala Nadace VIZE 97. Ivana Zemanová tehdy na Pražském hradě ocenila dlouholeté dárce krve. Týden před tím svojí účastí zaštítila tradiční diplomatický charitativní bazar, jehož výtěžek rovněž pomáhá neziskovkám.

Život vedle nejvýše postaveného muže země jí podle jejích slov přináší zejména výhody, ale taky nabitý program; třeba setkání s manželkami velvyslanců, cesta do Francie i benefiční akce pro její nadaci.

Inu, kdysi byla první dámou Dagmar Havlová; ty výše představené partnerky havloidních kandidátů na prezidenta ČR jsou stejné; jedny za osmnáct, druhé bez dvou za dvacet… Bože, ochraňuj zemi českou, domov můj… Miloši Zemane, zůstaň na Hradě a neopouštěj nás v dobách zlých a nenávistných; nedej vládnout nesvéprávným havloidům