“Mýtus elity” stvořený novináři: Zvítězila většina, ale ne ti lepší…?

Jaroslav Loudil
28. 1. 2018

Před volbou prezidenta jsem měl dojem, že nežiji v demokratické zemi. Dosud jsem se totiž domníval, že v demokratickém státě mají – “stejnou váhu” – jak společenské elity , tak – “obyčejný lid”. Tedy že : herci, vědci, špičkoví sportovci,pedagogové, ….. “váží” v demokracii stejně jako třeba: řidiči, pošťačky, horníci ,traktoristi, …atd. Novináři mne ale vyvedli rychle z omylu. V předvolebních průzkumech tak novináři rádi zdůrazňovali, že : “Zemana budou volit jen lidé : chudí, neúspěšní, závislí na jiných, staří , spojení s minulým režimem, lidé s nízkým vzděláním, lidé bez ambicí  …apod. 


Pokud novináři dělali předvolební rozhovory s budoucími voliči, tak jsme opět viděli rozhovory především s : herci, studenty, špičovými sportovci, vědci , podnikateli, … a všichni jedním sborem odpovídali, že budou volit Drahoše. Ovšem i sami sportovci, herci, vědci a spol. svými vyjádřeními přispěli k ještě většímu rozdělení republiky . Co si třeba pomyslet o těchto povolebních vyjádřeních:

Vavřinec Hradílek, stříbrný olympionik z Londýna : “Lež a papalášství v naší zemi opět zvítězilo !”

Jaroslav Kulhavý, olympijský vítěz na horském kole : “Jsme nepoučitelný národ.”

Andrea Hlaváčková, špičková tenistka : “Nikdo tomu nemůžeme uvěřit, nikdo to nechápeme”.

Zuzana Hejnová, špičová překářkářka : “Hodně smutný příběh, prezidenta si nevážím”.

Horolezec Radek Jaroš : “Nevěřil jsem svým uším, když ke mně dorazil výsledek volby. Celých 5 let se nyní budu v zahraničí před lidmi už jenom stydět”.

Získal jsem dojem, že v této zemi žije na jedné straně “elita” a pak ovšem už jenom -“ubohý odpad”. Silně to připomíná bývalou Třetí říši. V té také žila jak známo : germánská elita a vedle ní jen židovský odpad. Ten byl postupně likvidován. Bude 51,36 % našeho národa také zlividováno ? Fyzicky, či bude jenom zbaven svých občanských práv ?

P.S. Na rozdělení národa mají velkou vinu novináři ,ale i ony samotné “elity”. Více si považuji poctivého traktoristy, horníka či šoféra trolejbusu, než třeba tenistky Kvitové a dalších příslušníků naší “elity”. Ta si své obří výdělky nechá zdaňovat v daňovém ráji v Monaku. Je to ale
jen “špička” ledovce v konání našich – “báječných elit”.