Volba prezidenta kolonie a obchod s Čínou.

Vladimír Balhar

25. 1. 2018
Jak snadno zjistíte ze zahraničního tisku, pak vzrůst vývozu Německa do Číny od r. 2007 do r.2017 je čtyřnásobný, neboli 400%. To je úžasné číslo. Například vzrůst vývozu Japonska do Číny za stejné období je zhruba nula. Naprostou pravdu má Miloš Zeman, když se snaží posouvat Česko na východ. Je to obchodní výlet zcela správným směrem. Pouze asi 10 let opožděný za Německem. Jistě, namítnete, že pan Zeman v r.2007 nebyl prezident. Nebyl, ovšem to neomlouvá jiné státní úředníky, že si nepovšimli toho, co praktikují Němci.


Zdá se, že je v samotném zájmu obchodních kruhů, napojených na Německo, zajistit, aby Česko s Čínou neobchodovalo. Třeba proto, že by se na ně němečtí páníčci zlobili. Aby vesničani Češi chytrým Němcům v Číně nekonkurovali. Vždyť přece v České montovně se zboží levně vyrobí a do Číny se vyveze lodí přes Hamburský přístav. Jak to ale zařídit, když máme údajně svobodný trh a volný pohyb kapitálu a služeb? Ono je potřeba panu Zemanovi nápady s obchodními misemi hodně znechutit. Aby se musel zabývat nesmysly a brodit se fekáliemi. To je pak jednoduché. Zaplatíte si pár brigádníků, užitečných idiotů, kteří pobíhají po náměstích s červenými kartami, zaplatíte si skupinku nadšenců, kteří se rozhodnou býti prezidenty, kteří marketingově voličům nabídnou cokoliv, sílu, zdraví, inteligenci, slušnost, uprchlíky a jiné atrakce mediálního polosvěta, ale obchodní výlet na východ nikdy.

Tak dobře, Zeman prezident být nesmí, na východ nesmíme, tam smí pouze Němci. Pak ale neplačte, že i nadále budete otročit u pásu za 15000 čisté inflační podměny.