Páni politici už se konečně probuďte a začněte myslet na nás, řadové voliče, ne jen na svá přebujelá ega, případně na uspokojení potřeb vaší fanatické protinárodní ideologie!

Adam Mikulášek
28.2. 2018 Rukojmí
Tábor, Lety, úlety, aneb utrpení mrtvých nadřazujete utrpení živých, milá sluníčka Vy, kteří stále kvůli vlastnímu zviditelnění živíte kauzu tak zvaného „koncentráku“ v Letech, ačkoli v novinách opakovaně čteme, jak v naší vlasti roste extrémní chudoba?

Nejsem příslušníkem romského etnika, ale jsem pevně přesvědčen, že až na pár ukřičených aktivistů…, by většina normálních obyčejných romů dala přednost tomu, aby se ta hromada peněz, jež stát vyhazuje na odkup onoho „neblaze proslulého“ vepřína, využila raději na pomoc romům současným. Kolik ne jen romských dětí z chudých rodin by za ty peníze mohlo mít třeba školní obědy zdarma! Kolika vážně a smrtelně nemocným, jimž pojišťovny odmítají hradit nákladnou léčbu ne jen v zahraničí, by se z těchto peněz mohlo pomoci!

Ale místo toho se bude řešit utrpení těch, kterým už nemůže pomoci ani veškeré bohatství světa…, a dál se budou sbírat víčka! Stejně, jako se kvůli nesmyslným parlamentním tyátrům ohledně Babišova Čapího hnízda do voleb nestihla projednat a schválit řada důležitých zákonů a novelizací, např. návrh poslance za ČSSD Jana Chvojky, aby nevidomí živnostníci byli osvobozeni od EET, dokud se nezhotoví EET software, jenž by byl pro ně přístupný a ovladatelný, tak v současnosti se opět politici handrkují o podružnostech, místo aby řešili skutečné problémy lidí, ať už sociálně slabých, invalidů, učitelů, živnostníků, podnikatelů či třeba vědců!

A pak se tihle „mudrlanti“ diví, že jim to voliči již dvakrát spočítali.


Strany, jež před volbami nejvíc vykřikovaly proti Babišovi, místo aby se plně věnovaly prosazování svého programu, povětšinou „pohořely“, zatímco jejich hysterčení jen Babišovu hnutí přivádělo další a další voliče, kteří už toho věčného plkáním o čápech, OLAFovi a STB měli plné zuby, neb si politiky nevolili proto, aby předváděli řečnické exhibice, ale aby se zabývali jejich všednodenními problémy, v případě prezidentské volby totéž v bledě modrém…, tak stejně současné hysterčení ohledně sestavení/nesestavení vlády s „trestně stíhaným Babišem“ či ohledně Okamurových výroků kolem tábora v Letech jen bude levnou a účinou reklamou jak pro pana Babiše, tak pro pana Okamuru.
Pokud tedy „sluníčkáři“ tvrdí, že svými aktivitami „bojují za demokracii“ a „proti nárůstu extremismu“, tak jsou tvrdě na omylu. Naopak se jen u většiny národa zesměšňují, zdržují parlament od skutečné práce pro lidi, a paradoxně pomáhají těm, jež nazývají „autoritáři“, „extremisty“ a všelikými dalšími „komplimenty“.

Vězte, že rakouská demokracie bez problémů přežila Haidera, slovenská demokracie Mečiara, italská demokracie Berlusconiho, jehož možná tamější vládnoucí sluníčka svou tolerancí vůči pašování migrantů do Itálie s pomocí politických (ne)ziskovek dostanou znovu do premiérského křesla! Pokud vím, tak i někdejší francouzský prezident Jacques Chirac měl opletačky s trestním stíháním. A stala se snad kvůli tomu Francie totalitním státem???

Pánové nahoře, tedy pardon, osoby všech nespočetných pohlaví nahoře…, už se konečně probuďte a začněte myslet na nás, řadové voliče, ne jen na svá přebujelá ega, případně na uspokojení potřeb vaší fanatické protinárodní ideologie!