Prohlášení Jana Kellera

16. 2. 2018
Server Nová republika uveřejnil text s názvem „Jak hlasovali naši poslanci EP o usnesení o klimatických změnách“ ZDE . Zmíněné usnesení je k dispozici ZDE. Já osobně jsem hlasoval pro toto usnesení. Několik čtenářů se následně vyslovilo v diskusi pod článkem v tom smyslu, že jsem zklamal jejich důvěru. Prosím čtenáře, aby si text usnesení přečetli.


Vyjadřuje se v něm znepokojení nad zhoršující se ekologickou situací řady regionů naší planety. Zdůrazňuje se nutnost zlepšit rozvojovou pomoc směrovanou do těchto oblastí. A především se mluví o tom, že není možno nadále tolerovat skutečnost, že ženy doplácejí na projevy ekologické krize výrazně více než muži. Proto je třeba zaměřit rozvojovou pomoc především na ně. V celém textu usnesení není obsaženo nic, co by poškozovalo zájmy České republiky.

Z těchto důvodů jsem hlasoval pro zmíněné usnesení a vážím si těch, jejichž důvěra v moji osobu trvá. Zároveň prohlašuji, že v žádném případě nestojím o důvěru osob, které podceňují závažnost ekologické krize, osob, které jsou proti poskytování rozvojové pomoci v krizových oblastech, a osob, kterým je lhostejné utrpení žen v těchto oblastech.

Jan Keller