Válečné bubny a válečná propaganda aneb I lhát se musí umět, kolikrát to mám opakovat?

Michal Brand
30. 3. 2018
Idnes přináší další článek do řetězu propagandy kauzy „Skripal“. Pracovník Univerzity obrany, pracoviště, které se u nás zabývá výzkumem chemických otravných látek a obrany proti nim, přináší další – nemohu napsat informace – přináší další propagandistický šum a informace opět jen mezi řádky.
Z článku: Britové uvádějí, že Skripala otrávil jeden z jedů z této skupiny, jehož vzorec Mirzjanov ve svém seznamu označil jako A234. Je to organofosforová sloučenina se stejným mechanismem působení jako stávající bojové nervově paralytické látky. Je otázkou, zda britští odborníci byli schopni zbytky po jedu (takzvané markery, viz níže) porovnat s vlastním vzorkem čisté, laboratorně připravené A234, nebo zda provedli jen chemickou analýzu a „dopočítali“ látku podle Mirzjanova vzorce.


Proč jed v České republice nemáme?

Vývojem antidot, tedy protilátek proti nervově paralytickým látkám pro použití v armádě se v České republice zabývá pracoviště katedry toxikologie a vojenské farmacie Fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany v Brně (odtud je i spoluautor článku). Právě zde by teoreticky mohl být novičok uskladněn pro výzkumné účely. Jenže není. Důvod je prostý. Laboratoře, jako je tato, se zabývají jedy, které prokazatelně existují, hrozí jejich nasazení nebo už byly dokonce někde použity.

U novičoků nikdy nebyla potvrzena reálná hrozba jejich nasazení, žádná země nikdy nedeklarovala, že jed vyvíjí a nikdy ani nebyl podle otevřených zdrojů použit. Skripal je (bude) zřejmě jeho první uznanou obětí (Železňakov, který se novičokem otrávil v roce 1987, se podle Ruska oficiálně otrávil zkaženou klobásou).

Co z toho vyplývá? Pokud tedy budeme článek chápat jako zdroj informací a ne jenom jako propagandistickou podporu britských válečných bubnů na základě falešné záminky.

1. Znovu máme potvrzeno, že vzorec Novičoku je znám.

2. Máme znovu potvrzeno, že britské laboratoře, zřejmě jde o britskou laboratoř v Porton Down, jsou schopny Novičok vyrábět.

3. Univerzita obrany je buď
a. zcela neschopná nebo
b. lže v zájmu válečné propagandy když tvrdí, že se Novičokem nezabývala, protože se prý zabývá jen jedy, které prokazatelně existují.

Novičok byl zveřejněn v Rusku v tisku v roce 1992, v článku V. Mirzajanova. V roce 1991 byla facilita na výrobu a skladování Novičoku v Uzbekistánu předána Američanům k dekontaminaci a demontáži. V roce 2008 o Novičoku Mirzajanov, žijící v té době v USA, publikoval knihu, kterou si můžete koupit na Amazonu. Český výzkum se DOLOŽITELNĚ látkami skupiny Novičok výslovně zabýval již v roce 2010.

Takže 26 let je Novičok veřejně znám. Český výzkum se těmito látkami prokazatelně zabýval již minimálně před 8 lety. Jen Univerzita obrany prý údajně měla až do března 2018 pochybnosti o tom, že taková látka vůbec může existovat. Nejlepší chemiky v NATO nic takového ani nenapadlo. Vážně. Je o tom PR článek.

Na Univerzitě obrany se prý zabývají jen látkami, které už byly prokazatelně někde použity v boji. Novičok sice byl použit čečenskými „bojovníky za demokracii“ i k otravě konkurenta při boji mezi finančními oligarchy v Rusku. Ale Univerzita obrany a nejlepší chemici v NATO se prý zabývají výhradně Yperitem, který byl prokazatelně nasazen v první světové válce.

V roce 2015 publikoval (všimněte si datumu, kdy je článek Hlasu Ameriky archivován na tomto webu – 27. květen, rok 2015) Hlas Ameriky článek o tom, že jeden z vědců z vývoje Novičoku již v roce 1995 prodal Novičok čečenským gangsterům. Hlas Ameriky nyní v jaderně-válečné hysterii článek pozměnil, aktualizoval článek 23. března 2018. Proč? Byly v tomto článku nějaké informace upraveny pro účely aktuální propagandy?

Ale Univerzita obrany – prý, údajně, jistojistě, věřte tomu – až do března 2018 považovala Novičok za látku, u které není prokázána její existence. Vážně tomuto máme věřit?

V propagandistickém článku Univerzit obrany mne zaujala věta: Civilizované země i Rusko se totiž zavázaly, že chemické zbraně používat ani vyvíjet nebudou.

„Civilizované země i Rusko“? Pro mne naprosto postačující důkaz, že autor článku – ať už skutečný nebo pod článkem jen podepsaný – zcela jasně nepracuje s fakty ale s předem danými soudy. Pro autora i „autora“ jsou zde na jedné straně „civilizované země“ a na straně druhé Rusko. Jako za strejdy Josepha G. v naci-rajchu. Už chybí jen něco o židobolševicích, kteří se spiknuli v Moskvě, aby otrávili zcela bezcenného pěšáka v Salisbury.

Proč to mlžení, lhaní, překrucování fakt, zamlčování fakt, osočování Ruska bez důkazů, vyhrožování, vydírání, vypovězení diplomatů, včetně diplomatů Ruska při misi OSN?

Proč ta přestavba Trumpova kabinetu do téměř válečného stavu? (Pompeo šéfem obrany, ultra fanatik neo-con Bolton poradce pro národní bezpečnost).

Co píše britský tisk?

Britská premiérka je pod záminkou nevyjasněné otravy Skripala připravena zahájit jaderný útok na Rusko.
Theresa May prepared to use nuclear weapons against Russia

Britská veřejnost je informována, kde jsou protiatomové kryty, protože hrozba jaderné války se zvyšuje
Britain’s nuclear bunkers MAPPED as threat of war with Russia escalates

Britská veřejnost je informována, která města budou po zahájení jaderné války ze strany Británie anihilována při odvetném útoku Ruska
MAPPED: Russia’s nuke targets in Britain – is your town safe?

Proč je Západ tak nakloněn jaderné válce, že i izraelské komentáře již dnes jsou „Evropané milují války, my nemusíme“?

Chcete cynickou ale možná velice pragmatickou verzi?

Možná proto, že předpokládají, že hlavní jaderná střelnice jaderné války v Evropě bude nad Polskem, Českou republikou, Slovenskem, Pobaltím, Maďarskem, Rumunskem Bulharskem, Ukrajinou, Běloruskem, prostě nad „postkomunistickými státy“.

V takovém scénáři zahájí Británie jaderný útok na Rusko. V následujících vteřinách pod tlakem okolností se přidává Francie. V nastalém chaosu běžících vteřin se k jadernému útoku na Rusko okamžitě přidávají již beztak natěšené USA, které se soustředí zejména na úder ze základen mimo USA, zejména v Evropě. Po primárním jaderném úderu na Rusko spouští USA a jeho západoevropští spojenci skutečný a jediný fungují protiraketový deštník – odpalují desítky atomových bomb v linii Finsko-Polsko-ČR-Rakousko-Maďarsko-Srbsko-Řecko a vytváří tím účinnou obranu proti ruskému odvetnému úderu. Západní Evropa má ztráty několik milionů lidí, obyvatelé Střední a Východní Evropy byli vymazáni ze světa „obranými operacemi“.

Pozn.: Přes atmosféru zionizovanou nadzemními atomovými výbuchy totiž nic neproletí – každá elektronika je v takto ionizované atmosféře dokonale „vygumována“ jako když strčíte mobil na deset minut do mikrovlnky (nezkoušejte to). To je jediný skutečně fungující protiraketový deštník. To je ten deštník, jehož součástí měla být i základna v Brdech. Nejprve to prý měl být radar proti severo-korejským raketám, pak radar proti íránským raketám (protože z Koreje do Ameriky by přes Evropu střílel jedině naprostý idiot, to je jako jet vlakem z Prahy do Plzně přes Madagaskar). Později by to byl radar s raketovou ochranou. Později s raketami s jadernými hlavicemi. Salámová metoda. Že by nám to naši přátele v USA neudělali? Proč?

Jak řekl Kissinger – Amerika nemá přátele, Amerika má jen zájmy.

Servilnost místodržících a jiných užitečných idiotů při soukromé návštěvě Ryana v parlamentu ČR to nezmění.