Vyhostíme Babiše. Kdo si myslí, že mu jde o dobro ČR, šeredně se plete

Jaromír Petřík
26. 3. 2018      JaromirPetrik
Andrej Babiš: “Vyhostíme ruské zpravodajce. Kdo si myslí, že jim jde o dobro ČR, šeredně se plete.” V naší republice to v současné době vře, zda vyhostit ruské diplomaty na základě britského obvinění bez jakýkoliv důkazů. Nadpis svého článku jsem si dovolil vypůjčit od Bonifáce Půlpytla z diskuse zde: diskuse. Andrej Babiš říká: “Takže znovu opakuju, Británii musíme podpořit. Tečka. Nemůžeme v Evropě pořád jenom něco odmítat, a když je čas udělat jasné solidární gesto, tak zůstat stranou.” novinky. I nacisté při přepadení Polska alespoň zinscenovali přepadení vysílače v Gliwicích. Ale Velká Británie nyní obvinila Rusko bez sebemenších důkazů a my je máme podpořit? Doporučuji poslechnout si Horizont v TV 24! Hovoří tam diplomat a bývalý velvyslanec v 7 zemích Jaromír Novotný. Pusťte si to od 32. min. ceskatelevize..


Pravděpodobnost a myslet si (nic jiného Britové zatím nemají), znamená houby vědět a neznamená to žádný důkaz. Pokud vypovíme ruské diplomaty bez jakéhokoliv důkazu, tak jen dokážeme, že jsme šaškové, kteří skáčou jako ti nejpodřadnější a nesvéprávní vazalové Velké Británie a NATO. Zesměšňují nás ti, kteří chtějí bez důkazů vyhostit ruské diplomaty a dokazují tím, jak nesvéprávným státem je Česká republika. Ale, že poslechne zrovna Andrej Babiš, mne nepříjemně překvapilo, protože jsem jej měl za pragmatického politika. Znovu cituji jeho slova.”„Bez ostatních evropských zemí za zády bychom nevyjednali zrušení (amerických) cel na ocel, což náš průmysl fakt potřebuje.” To tomu mám rozumět, že bojujeme na dvou frontách, tedy i proti Američanům? A za jakým účelem do naší země přijíždí předseda sněmovny amerického kongresu Paul Ryan? Aby s Babišem projednával zrušení amerických cel na ocel?

Mimochodem, v minulosti se nás Velká Británie též “zastala”, když se v roce 1938 spojila s Hitlerem a donutila nás vydat Hitlerovi Sudety s pohrůžkou, že pokud neuposlechneme, bude to bráno jako porušení smlouvy, kterou Velká Británie uzavřela s Hitlerem za našimi zády. A Chamberleinovi Britský Parlament za tento podraz ještě tleskal vestoje. Hlavně, že potom naši piloti umírali za Velkou Británii ve válce proti Hitlerovi a Velká Británie našemu státu naúčtovala k úhradě veškerou jejich výstroj. zpravy.idnes..

A velvyslanectví Ruské federace ve Washingtonu navíc připomnělo šéfovi britské diplomacie Borisi Johnsonovi, že to byl právě anglický fotbalový tým, který v květnu 1938 v plné sestavě hajloval vztyčenou pravicí před 110-tisícovým obecenstvem. Angličtí fotbaloví reprezentanti tehdy nacistickým pozdravem vzdali hold Hermannovi Goeringovi, Rudolfovi Hessovi, Josephovi Goebbelsovi a ďalším pohlavárům nacistického režimu přítomným na tribuně berlínskeho stadionu. Komentáře britského ministra zahraničí Johnsona jsou pod tíhou těchto důkazů vrcholem farizejství a pokrytectví.

Současný poslanec a předseda Výboru Národní rady Slovenské republiky pro evropské záležitosti Ľuboš Blaha okomentoval probíhající rusofobní štvanici ohledně případu s otravou špiona Skripala: „Jsem hrdý na to, že Slovenská republika je mezi osmi státy EU, které nepodlehly rusofobní hysterii a nevyhostí ruské diplomaty na rozdíl od dvaceti jiných evropských států. Bez vyšetření obviňují Rusko z použití novičoku, přitom je každému jasné, že by Rusové byli blázni, kdyby na sebe takhle ukázali prstem…”

A s takovými politiky jako je Boris Johnson, máme být solidární? To jsme se již opravdu zbláznili?
Nevím jak kdo, ale pokud s nimi chce být solidární Andrej Babiš, neměl by potom sám uvažovat o svém vyhoštění do země, kde se narodil?