Jaroslav Loudil
7. 4. 2018
Aniž bych chtěl nějak vyzdvihovat politický systém jedné strany /například v Číně/ , přesto musím srovnat tamní postup výměny vedoucích politickch kádrů s tím naším českým. Jistě i v Číně dochází v zákulisí k tvrdým konkurenčním střetům o křesla a vedoucí pozice ve státě , potom ale vybrané vedení státu předstoupí jako jeden muž před veřejnost a okamžitě začne tvrdě pracovat ve prospěch národa a celé země. Národ si tam svých vůdců mimořádně váží, považuje je za plně kompetentní a důvěryhodné vůdce. A je to také proto, že jsou za nimi vidět obří výsledky.


A jak to vypadá u nás doma ?? Parlamentní volby proběhly 20 a 21.října 2017. Bude to 6 měsíců a jsme stále na začátku. Vláda s důvěrou není a nebude. Politici se hádají, udělují si podpásovky, nadávají si ,vytvářejí koalice proti jiným koalicím, lžou jako když tiskne, mění ze dne na den stanoviska, podávají na sebe trestní oznámení, atd. atd. atd. Vypadá to na další volby, které možná dopadnou v podobném poměru hlasů jako v říjnu 2017 a tak se první – “kolečko” – trvající min. 9 měsíců bude znovu opakovat. Těžký marasmus a hnůj v přímém přenosu na pokračování. Politici rozdělují společnost ,nikdo si už neváží nikoho, nikdo nikomu nevěří a veřejnost by nejraději všechny politiky – “defenestrovala” někam z oken hradu do hradního příkopu. Vidí totiž, že jim jde všem jenom o koryta a různé osobní prebendy.

P.S. I za těchto nechutných okolností se však dokážeme vyvyšovat nad čínský systém, který prý – “hravě strkáme do kapsy” – díky naší – “obrovité výhodě svobody a demokracie”. No nevím o jaké – “výhody” – u nás vlastně jde ! A nejsme v tom sami ! Demokraté v Itálii budou řešit podobný oříšek ,když komik Grillo vyhrál volby a Berlusconi se zase vrátil. Němci se také pěkně potáceli a to co nyní “slepili” vypadá do budoucna prachbídně ! Ve Španělsku pronásledují politiky Katalánska jako politické vězně , v Británii mají potíže s Brexitem a jejich Boris Johnson by nejspíš už měl za své “výkony” odpočívat někde na psychiatrii. Stát NATO Turecko okupuje vojensky kus území sousedního státu Sýrie , Trump v USA zavádí obchodní protekcionismus a staví obří zeď na hranici Mexika. Zdá se, že náš systém liberální demokracie naráží na nějaké nepřekonatelné mantinely a potácí se už jen v kruhu.

https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/politika/zimola-babisovy-urazky-kterymi-castoval-cssd-byly-problem_474677.html

https://www.youtube.com/watch?v=i_CTLkpUr5g