Britský politik vyzval Borise Johnsona, aby odstoupil kvůli svým lžím!

George Galloway, britský politik a novinář


– kou –
6. 4. 2018  PrvníZprávy
Britský politik, novinář a bývalý člen parlamentu George Galloway prohlásil, že šéf britského ministerstva zahraničních věcí Boris Johnson by měl rezignovat, za své lživé výroky o „případu Skripal“.
Podle Gallowaye se britská vláda, zejména premiérka Theresa Mayová a Boris Johnson, „nacházejí v nesmírně ponižující pozici”.

„Domnívám se, že Boris Johnson musí rezignovat proto, že se nejen připojil ke sboru hlasů obviňují Rusko, ale zašel o krok dále, když lživě vystupoval na státní televizi,“ uvedl Galloway RT.

Politik upozornil na slova ministra zahraničí, že expert výzkumné laboratoře v Porton Downu potvrdil „účast“ Ruska v otravě Sergeje Skripala a jeho dcery Julie.

„Takže, podle ministra mu odborník řekl, že atentát byl dílem ruských rukou, že nikdo kromě Ruska to nemohl udělat, to není jen omyl, ale klam, který je ještě horší,“ řekl Galloway.

Boris Johnson opakovaně vystupoval s pozoruhodnými výroky o „případu Skripal”. Nedávno srovnal otravu bývalého plukovníka GRU s Dostoevského románem „Zločin a trest”. Podle něj je každý přesvědčen o vině podezřelého a jedinou otázkou je, zda bude chycen.

Šéf britského ministerstva zahraničí navíc obvinil Vladimíra Putina z organizování otravy Skripala.

Johnson rovněž prohlašoval, že se osobně zeptal odborníků z výzkumného centra v Porton Down na ruského původu látky a obdržel „kategorickou“ odpověď ojistotyu vědců, že látka byla vyrobena v Rusku. Přičemž však laboratoř nemohla určit původ nervové látky, kterou byl otráven bývalý plukovník GRU a jeho dcera.

Související článek: