“Otec je zdravý, mě už propouštějí”, odhalila dcera Skripalja lži Londýna

5. 4. 2018       zdroj
Victorie Skripaljová, neteř údajně otráveného Sergeje Skripalja, poskytla ruským novinářům záznam o telefonickém rozhovoru s Julií Skripaljovou, dcerou zběha.
Neteř v Londýně údajně otráveného Sergeje Skripalja Victorie Skripaljová poslala do redakce pořadu 60 minut televizního kanálu Rossija 1 záznam telefonického rozhovoru. Victorie ujišťuje, že mluví s Julií Skripaljovou, dcerou bývalého důstojníka Hlavní výzvědné správy, britského agenta Sergeje Skripalja. (Záznam onoho rozhovoru je ZDE na 29:37 (včetně komentáře moderátorů)


Z rozhovoru je zřejmé, že Julie Skripaljová sama Victorii telefonovala. Říká, že telefon jí nepatří, že je to dočasné číslo, a trvá na tom, že ji teď není možné odvézt z Velké Británie.

“Sama víš, jaká je teď situace, říká Julie Victorii. “Neboj se, všichni jsme v pořádku. Už mě propustí, otec je také zdravý, teď odpočívá”.

Julie Skripaljová trvá na tom, že nikdo teď Victorii vízum nedá, aby mohla jet do Londýna. Teď ti ho určitě nedají. A později se možná něco změní, dodává Julie.

“Nic nenapravitelného se nestalo”, znovu dodává dcera Sergeje Skripalja, “všichni žijí”.

Dodejme, že moderátoři pořadu 60 minut zdůraznili, že zatím nemohou potvrdit autentičnost záznamu. Mají pouze ujištění Victorie Skripaljové, která sama požádala, aby byl telefonický rozhovor zveřejněn.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová