CNN: Rusko zvyšuje sázky, aby varovalo USA před útokem na Sýrii!

Ruský velvyslanec varuje Spojené státy

– kou –
13. 4. 2018 PrvníZprávy

Ruské úřady dělají vše pro to, aby odradily Washington od raketového útoku na území Sýrie, řekla analytičk CNN Jill Doghertyová.
Podle jejího názoru Moskva chápe, že se situace může snadno rozvinout do jaderného konfliktu.

CNN: Jill, poslouchejte prohlášení ruského velvyslance v Organizaci spojených národů, které hovoří o rizicích.

Vasilij Nebenzja, stálý zástupce Ruska v OSN: „Bohužel nemůžeme nic vyloučit. Protože jsme viděli zprávy, které přicházejí z Washingtonu. Byli velmi válečnické. Vědí, že jsme tam (v Sýrii). Doufám, že si přejí dialog vhodnými kanály, aby se zabránilo nebezpečnému vývoji situace.”

CNN: Jill, váš názor na rétoriku, s kterou v posledních dnech prosazovalo Rusko. Je třeba mít na paměti, že údery, možné údery ještě nebyly provedeny, ale současně existuje skutečná hrozba a následky.

Ruský analytik připustil, že Rusko a Spojené státy jsou blízko k válce!
Rusko: Budeme považovat raketový útok USA na Sýrii za válečný zločin!

Jill Doghertyová, analytička CNN: “Nepochybně. Všechno, co se děje to potvrzuje. Myslím, že Rusové a mnoho dalších vážně strach, protože je velmi nebezpečná, potenciálně velmi nebezpečná situace, která zahrnuje několik různých sil: Kurdy, Syřany, Íránce, a tak dále. To je velmi nebezpečné.

A navíc, Rusové, podle mého názoru, chtějí zvýšit své sázky, aby upozornili na to, co se může stát. Myslím tím: válka mezi Spojenými státy a Ruskem se zdá téměř nepochopitelná. Pokud do války ve reálně vstoupíme, snadno přeroste do jaderné. A o tom mluví Rusové.

Vystupují proti tomu, což podle mého názoru naznačuje, že se v současné době mnoho Rusů bojí skutečné války mezi USA a Ruskem. A tak se domnívám, že na mnoha úrovních Rusové dělají co možná nejlépe a využívají každou příležitost, aby varovali USA před tímto (útokem na Sýrii.).

Nezapomeňte, že ve skutečnosti je to jejich válka. Američané se také účastní, ale ve skutečnosti je toto místo (Sýrie), kde Rusko oznámilo své stanovisko. Připomíná to trochu PR kampaň. Ukazují, že tam šli. Zobrazují nové zbraně, které mají, vojáky, kteří fungují velmi dobře, bojují proti IS a tak dále.

Ve skutečnosti je to velká reklama pro Rusko, jeho bojové schopnosti a schopnost šířit svou moc daleko za hranice země. Proto nechtějí, aby byl tento obraz zničen, zničen něčím takovým.”

Zdroj:  prvnizpravy.cz, cnn.com